Şanlıurfa
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Şanlıurfalı vatandaşı 200 bin dolar dolandırdılar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şanlıurfalı vatandaşı 200 bin dolar dolandırdılar
Abone ol
Yurtdışında çalışan M.A.D. biriktirdiği ve ev almayı düşündüğü 200 bin dolar civarındaki parasını dolandırıcılara kaptırdı.

Yurtdışında çalışan M.A.D. biriktirdiği ve ev almayı düşündüğü 200 bin dolar civarındaki parasını dolandırıcılara kaptırdı. Birikimini Türkiye’ye gönderen M.A.D., eniştesi ve bir bankacının kurduğu tuzağın kurbanı oldu. Şüpheli serbest bırakılırken, M.A.D. adaletin tecelli etmesini istiyor.

İddiaya göre, Şanlıurfa’da ikamet eden M.A.D. isimli şahıs uzun yıllar önce yurt dışına gitti. Yurt dışında kazandığı paralarla ev sahibi olmayı düşünüyordu. Bu düşüncesini gerçekleştirmek isteyen M.A.D., eniştesi ve onun bankası arkadaşı olan bir şahsın kurduğu tuzağın kurbanı oldu. Yaklaşık 200 bin dolar civarında parasını kaptıran M.A.D. şimdi adaletin yerine getirilmesini istiyor.

SAHTE SENETLE VE DEKONTLA KANDIRMIŞLAR

İddiaya göre, yurt dışında biriktirdiği paralarla TOKİ’den ev alma fikrini kendisine veren M.A.D., eniştesi olan Y.E’ye parçalar halinde olmak üzere yaklaşık 200 bin dolar civarında para gönderdi. Ancak enişte Y.E. bankacı olan C.A. adlı arkadaşına kayınbiraderinin böyle bir girişimi olduğunu söyledi. Bankacı C.A. da paraların repoya yatırılması halinde hem kendilerinin hem de M.A.D.’nin daha fazla kar yapabileceğini söyledi. Buna inanan Y.E. de paraları bankacı C.A.’ya teslim etti. Kayınbiraderinin şüphelenmesi halinde de kendisine ev için düzenlenen sahte dekont ve senet hazırlayıp kendisine gönderdiler. Bununla yetinmeyen enişte Y.E. ve bankacı C.A. M.A.D’nin annesi için almak istediği ev için de aynı şeyi yaptı. Ancak ortada ne ev ne de ev için yatırılan paralar vardı.

OLAY M.A.D.’NİN PARAYI İSTEMESİYLE ORTAYA ÇIKTI

Bu tür yöntemlerle para gönderen M.A.D’yi oyalayan ikili rollerini bir yere kadar iyi oynadı. Parayı düzenli olarak gönderen M.A.D., eniştesi Y.E.’den 60 bin dolar civarında parayı isteyince olay ortaya çıktı. Y.E. suçunu itiraf edip parayı repoya yatırmak için bankacı olan arkadaşı C.A.’ya verdiğini ve parayı ondan alması gerektiğini söyledi. Bankacı olan C.A. ise olayı inkar edip paralardan haberi olmadığını söyleyince M.A.D. soluğu mahkemede aldı. M.A.D., eniştesi Y.E.’den şikayetçi olurken Y.E. de bankacı C.A’dan şikayetçi oldu. Mahkemede suçunu itiraf eden enişte Y.E için adli kontrol şartı konulup serbest bırakılırken bankacı olan C.A. için herhangi bir işlemin yapılmadığı kaydedildi.  

BİHA


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şanlıurfalı vatandaşı 200 bin lira dolandırdılarÖnceki Haber

Şanlıurfalı vatandaşı 200 bin lira dolan...

Urfalı fotoğrafçılara büyük onur!Sonraki Haber

Urfalı fotoğrafçılara büyük onur!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar