Şanlıurfa
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Şanlıurfalı Esra Kur’an-I Kerim’i parmak uçlarıyla hatim etti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şanlıurfalı Esra Kur’an-I Kerim’i parmak uçlarıyla hatim etti
Abone ol
Şanlıurfa İl Müftülüğü ve Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle Büyükşehir Engelli Koordinasyon Merkezinde eğitim gören görme engelli öğrenci Esra Deniz, 6 ciltten oluşan ”Braille Alfabesi” yöntemiyle Kur’an-ı Kerim’i hatim etti.

Haliliye İlçesinde bulunan Engelli KoordinasyonMerkezinde, görme ve zihinsel engelli öğrencilere Kur’an-ı Kerim dersleriveriliyor. Görme ve zihinsel engelliler için oluşturulan özel sınıflardaeğitimler veriliyor.

İl Müftülüğü Personeli Zeynep Akbaş, Engelli Koordinasyonve Yaşam Merkezindeki görme engelli öğrencilere "Braille Alfabesi"yöntemiyle Kur’an-ı Kerim okumayı öğretiyor.

19 yaşındaki görme engelli öğrenci Esra Deniz, yoğun biremeğin ardından 5 ay kısa gibi süre içerisinde 6 ciltten oluşan "BrailleAlfabesi" yöntemiyle Kur’an-ı Kerim’i hatim etti.

Kur’an öğreticisi Zeynep Akbaş, öğrencilerinin çok azimliolduğunu belirterek, ‘’Bizim öğrencilerimiz çok gayretli, hepsi çok azimgösteriyor. Esra öğrencimizde günlerce emek vererek, Kur’an-ı hatim etti.’’diye konuştu.

Haliliye İlçe Müftü Vekili İbrahim Halil Aslan, verilenhizmetin önemine değinerek, ‘’Öğrencilerimiz başta Kur’an-ı Kerim olmak üzeredini kitaplarımızın tamamını başkanlığımızın yayınlarında olan brailalfabesiyle basılmış kaynaklardan istifade ediyor. Buradaki gençlerimize,kardeşlerimize dini muhibbini İslam'ın temel kaidelerini ve başta kitabımızolmak üzere hocamızın rehberliğinde öğretiyoruz. Bunun da çok da faydasınıgörüyoruz. Buraya zaman zaman gelerek bunları dinliyoruz. Çok güzelçalışmaların olduğunu görüyoruz." ifadelerini kullandı.

Hem zihinsel, hem de görme engelli vatandaşlar, zamanınbüyük bir bölümünü koordinasyon merkezinde geçirme fırsatı yakalıyor. Engellivatandaşlar, verilen eğitimler sayesinde engelleri bir bir aşıyor.  Kur’an-ı Kerim eğitimin yanında temel dinidersler de veriliyor.

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Viranşehir’de kaçak sigaralar ele geçirildiÖnceki Haber

Viranşehir’de kaçak sigaralar ele geçiri...

Şanlıurfa'nın En Kıdemli Muhtarı, 30 Yıllık Deneyimlerini PaylaştıSonraki Haber

Şanlıurfa'nın En Kıdemli Muhtarı, 30 Yıl...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar