Şanlıurfa
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Şanlıurfa’da sonbahar bereketi: Hayvan pazarı canlandı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şanlıurfa’da sonbahar bereketi: Hayvan pazarı canlandı!
Abone ol
Şanlıurfa’nın en büyük hayvan pazarlarından biri olan Viranşehir Hayvan Pazarı, sonbahar yağmurlarıyla birlikte yeniden hayat buldu. Yörede hayvancılık yapan pek çok çiftçi, mevsimsel değişikliklerin sağladığı fırsatla küçükbaş ve büyükbaş hayvanlarını pazara getirerek, canlanma sürecine katkıda bulundu. Yağmurların başlamasıyla birlikte pazar alanında gözle görülür bir hareketlilik yaşanırken, hayvan alım-satımı yapanlar da bu durumu memnuniyetle karşıladı. Sonbahar’ın müjdecisi yağmurlar, Şanlıurfa’nın gözdeilçesi Viranşehir’e can suyu oldu. Yağmur damlalarıyla birlikte adeta yenidendoğan otlaklar, hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızın yüzünü güldürdü. Bubereket, ilçenin en büyük hayvan pazarına da yansıdı.Viranşehir Hayvan Pazarı, sonbaharın gelişiyle birlikteadeta bir şenliğe dönüştü. Küçükbaş ve büyükbaş hayvanlar, satıcıların özenlielleriyle pazara getirildi. Yağmurun toprağa işlemesiyle birlikte hayvanlarınkıymeti arttı. Alıcılar da bu fırsatı kaçırmak istemeyerek pazara akın etti.Özellikle küçükbaş hayvan satışlarında yaşanan yoğunluk, pazarın ne kadarhareketli olduğunu gözler önüne serdi.Yılların deneyimiyle hayvancılıkla uğraşan yetiştiriciler,yağmurların hayvanlarına ne kadar iyi geldiğini dile getiriyor. Bol otlaklardabeslenen hayvanların hem sağlıklı hem de verimli olduğunu belirtenyetiştiriciler, bu durumun hayvan fiyatlarına da olumlu yansıdığını ifadeediyor.Yıllarını hayvan alım satımına veren deneyimlipazarcılar, yağmurun pazarı canlandırdığını belirtiyor. Hava şartlarınındüzelmesiyle birlikte hem hayvanların hem de alıcıların yüzünün güldüğünüsöyleyen pazarcılar, bu durumun hem kendileri hem de bölge ekonomisi içinönemli olduğunu vurguluyor.

Sonbahar'ın müjdecisi yağmurlar, Şanlıurfa'nın gözdeilçesi Viranşehir'e can suyu oldu. Yağmur damlalarıyla birlikte adeta yenidendoğan otlaklar, hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızın yüzünü güldürdü. Bubereket, ilçenin en büyük hayvan pazarına da yansıdı.

Viranşehir Hayvan Pazarı, sonbaharın gelişiyle birlikteadeta bir şenliğe dönüştü. Küçükbaş ve büyükbaş hayvanlar, satıcıların özenlielleriyle pazara getirildi. Yağmurun toprağa işlemesiyle birlikte hayvanlarınkıymeti arttı. Alıcılar da bu fırsatı kaçırmak istemeyerek pazara akın etti.Özellikle küçükbaş hayvan satışlarında yaşanan yoğunluk, pazarın ne kadarhareketli olduğunu gözler önüne serdi.

Yılların deneyimiyle hayvancılıkla uğraşan yetiştiriciler,yağmurların hayvanlarına ne kadar iyi geldiğini dile getiriyor. Bol otlaklardabeslenen hayvanların hem sağlıklı hem de verimli olduğunu belirtenyetiştiriciler, bu durumun hayvan fiyatlarına da olumlu yansıdığını ifadeediyor.

Yıllarını hayvan alım satımına veren deneyimlipazarcılar, yağmurun pazarı canlandırdığını belirtiyor. Hava şartlarınındüzelmesiyle birlikte hem hayvanların hem de alıcıların yüzünün güldüğünüsöyleyen pazarcılar, bu durumun hem kendileri hem de bölge ekonomisi içinönemli olduğunu vurguluyor.

 

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Altın fiyatları baş döndürüyor: İşte güncel alış ve satış fiyatlarıÖnceki Haber

Altın fiyatları baş döndürüyor: İşte gün...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar