Şanlıurfa
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Şanlıurfa’da sıcak havada yoğun klima mesaisi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şanlıurfa’da sıcak havada yoğun klima mesaisi
Abone ol
Şanlıurfa’da temmuz ayında 50 dereceleri bulan termometreler vatandaşları serinlemek için gölgelik alanlara sığınmaya zorlarken, yolda olan sürücüler de serinlemek için araç klimalarına yöneliyor. Ancak, bazı sürücüler klima arızaları veya klima gazı bitmesi gibi problemlerle karşı karşıya kalıyor. Bu durum da oto esnafında yoğunluğa neden olurken, fiyatlardaki rekor artışlar ise vatandaşı kara kara düşündürüyor Türkiye’ninen sıcakları illerin başında gelen Şanlıurfa’da etkili olan kavurucu sıcaklarıhayatı olumsuz etkiliyor. Temmuzayıyla birlikte termometreler 50 dereceyi aşarken, vatandaşlar serinlemekgölgelik alanlara akın ediyor. Serinlemekiçin araç klimalarına yönelen sürücüler ise, klima arızaları ve gaz bitimi gibiproblemlerle karşı karşıya kalıyor.Bu durum,Evren Sanayi Sitesi’ndeki oto esnaflarında yoğunluğa neden oluyor. Esnaf, klimabakımı ve gaz dolumu taleplerine yetişmekte zorlanıyor.ASLAN: TAMİRİNEGELEN SÜRÜCÜ SAYISINDA BÜYÜK BİR ARTIŞ VAREvren SanayiSitesi’nde faaliyet gösteren esnaflardan Abit Aslan, Gazete İpekyol’a yaptığıaçıklamada, temmuz ayında hava sıcaklığının artmasıyla birlikte klima bakımı vetamirine gelen sürücü sayısında büyük bir artış olduğunu söyledi.Aslan,”Kavurucu sıcak hava ile birlikte klima gaz dolumunda talebe yetişmektezorlanıyoruz.” dedi.PERİYODİKBAKIMLAR ÖNEMLİAbit Aslan,sürücülere de tavsiyelerde bulundu. Aslan, ”Her yıl bakım yapılırsa dahaiyi olur. Çünkü kışları klima çok kullanılmadığı için içindeki gaz havayadönüşüyor. Bu da soğutma kalitesinin düşmesine neden oluyor. Araç sahipleriklima kontrolünü kendileri yapamazlar. Cihazlarımız var, araca bağladığımızdaklimadaki arızayı görüyoruz. Ona göre gaz dolumu veya tamir işlemiyapıyoruz.” dedi.GAZFİYATLARI KATLANDISıcakhavalarla birlikte klima gazı dolum fiyatlarında da rekor artış yaşandı. Aslan, geçenyıla göre fiyatlardaki artışa dikkat çekerek şunları söyledi: ”Küçükaraçlarda geçen yıl 250 TL olan klima gazı dolumu fiyatı, bu yıl 1000-1250 TLarasında değişiyor. Büyük araçlarda klima gazı dolumu geçen yıl 600 TL’yken, buyıl 1500-2000 TL arasında. Her yıl periyodik olarak araç klima kontrolleriyaptırmak şart. Ayrıca, 6 ayda bir araç polen filtrelerinin de değiştirilmesigerekiyor. Aksi takdirde astım ve bronşit hastaları için tehlikeliolabilir.”BİHA

Türkiye’ninen sıcakları illerin başında gelen Şanlıurfa’da etkili olan kavurucu sıcaklarıhayatı olumsuz etkiliyor.

Temmuzayıyla birlikte termometreler 50 dereceyi aşarken, vatandaşlar serinlemekgölgelik alanlara akın ediyor.

Serinlemekiçin araç klimalarına yönelen sürücüler ise, klima arızaları ve gaz bitimi gibiproblemlerle karşı karşıya kalıyor.

Bu durum,Evren Sanayi Sitesi'ndeki oto esnaflarında yoğunluğa neden oluyor.

Esnaf, klimabakımı ve gaz dolumu taleplerine yetişmekte zorlanıyor.

ASLAN: TAMİRİNEGELEN SÜRÜCÜ SAYISINDA BÜYÜK BİR ARTIŞ VAR

Evren SanayiSitesi'nde faaliyet gösteren esnaflardan Abit Aslan, Gazete İpekyol'a yaptığıaçıklamada, temmuz ayında hava sıcaklığının artmasıyla birlikte klima bakımı vetamirine gelen sürücü sayısında büyük bir artış olduğunu söyledi.

Aslan,"Kavurucu sıcak hava ile birlikte klima gaz dolumunda talebe yetişmektezorlanıyoruz." dedi.

PERİYODİKBAKIMLAR ÖNEMLİ

Abit Aslan,sürücülere de tavsiyelerde bulundu. Aslan, "Her yıl bakım yapılırsa dahaiyi olur. Çünkü kışları klima çok kullanılmadığı için içindeki gaz havayadönüşüyor. Bu da soğutma kalitesinin düşmesine neden oluyor. Araç sahipleriklima kontrolünü kendileri yapamazlar. Cihazlarımız var, araca bağladığımızdaklimadaki arızayı görüyoruz. Ona göre gaz dolumu veya tamir işlemiyapıyoruz." dedi.

GAZFİYATLARI KATLANDI

Sıcakhavalarla birlikte klima gazı dolum fiyatlarında da rekor artış yaşandı.

Aslan, geçenyıla göre fiyatlardaki artışa dikkat çekerek şunları söyledi:

"Küçükaraçlarda geçen yıl 250 TL olan klima gazı dolumu fiyatı, bu yıl 1000-1250 TLarasında değişiyor. Büyük araçlarda klima gazı dolumu geçen yıl 600 TL’yken, buyıl 1500-2000 TL arasında. Her yıl periyodik olarak araç klima kontrolleriyaptırmak şart. Ayrıca, 6 ayda bir araç polen filtrelerinin de değiştirilmesigerekiyor. Aksi takdirde astım ve bronşit hastaları için tehlikeliolabilir."


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şanlıurfaspor’un yeni sezonda giyeceği formalar belli olduÖnceki Haber

Şanlıurfaspor’un yeni sezonda giyeceği f...

Karaköprüde sağlıklı Hayat merkezi kuruluyorSonraki Haber

Karaköprüde sağlıklı Hayat merkezi kurul...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar