Şanlıurfa
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Karaköprüde sağlıklı Hayat merkezi kuruluyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Karaköprüde sağlıklı Hayat merkezi kuruluyor
Abone ol
Karaköprü’de Mahmut Öncel Aile Sağlığı Merkezi’nin üst katında sağlıklı hayat merkezi kuruluyor. Bu merkez, 9 birimlik aile sağlığı merkezi ve 112 Acil Sağlık İstasyonu’nun da bulunduğu binanın üst katında yer alacak ve ilçede ilk olacak. Şanlıurfa’nın Karaköprü ilçesinde, Mahmut Öncel AileSağlığı Merkezi’nin üst katında sağlıklı hayat merkezi kuruluyor. İl SağlıkMüdürü Doç. Dr. Abdullah Solmaz’ın da incelemelerde bulunduğu merkez,tamamlandığında vatandaşlara birçok sağlık hizmeti sunacak.İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Abdullah Solmaz, inşaattaincelemelerde bulunarak çalışmalar hakkında bilgi aldı. Solmaz, merkezintamamlanmasıyla birlikte halkın beslenme danışmanlığı, fiziksel aktivite,KETEM, üreme sağlığı danışmanlığı, gebe bilgilendirme, evlilik öncesidanışmanlık, sosyal destek hizmeti danışmanlığı, bireysel/aile danışmanlığı, çocukve ergen sağlığı danışmanlığı, sigara bırakma danışmanlığı gibi birçok hizmeteücretsiz olarak erişebileceğini belirtti.SAĞLIKLI HAYAT MERKEZLERİ NEDİR?Sağlıklı Hayat Merkezleri (SHM), sağlığa yönelikrisklerden korunmak, sağlıklı yaşam tarzını teşvik etmek, birinci basamaksağlık hizmetlerini güçlendirmek ve bu hizmetlere ulaşımı kolaylaştırmakamacıyla kurulan çok amaçlı yapılardır. Toplum sağlığı merkezine bağlı ekhizmet birimi olarak faaliyet gösterirler.KARAKÖPRÜ SAĞLIKLI HAYAT MERKEZİ’NDE HANGİHİZMETLER BULUNACAK?KETEM Birimi:Meme, rahim ağzı ve kolon kanserlerinin erken teşhisi için tarama, eğitim vedanışmanlık faaliyetleriÜreme Sağlığı DanışmanlığıBirimi:Aile planlaması yöntemleri hakkında bilgi ve danışmanlıkGebe Bilgilendirme Sınıfı:Gebelik, bebeklik ve çocukluk çağı aşılamaları hakkında bilgiEvlilik Öncesi DanışmanlıkBirimi:Evliliğe sağlıklı başlangıç için danışmanlıkSosyal Destek HizmetiDanışmanlığı Birimi: Sosyal problemler konusunda danışmanlık vedestekBireysel/Aile DanışmanlığıBirimi:Psikolojik sorunlarda danışmanlıkÇocuk ve Ergen SağlığıDanışmanlığı Birimi: Çocuk gelişimi ve psikolojisi hakkındadanışmanlıkBeslenme Danışmanlığı Birimi:Kişiye özel diyet programları ve beslenme danışmanlığıFiziksel Aktivite Birimi:Bireysel egzersiz programları ve danışmanlıkSigara Bırakma DanışmanlığıBirimi:Sigarayı bırakma konusunda danışmanlık

Şanlıurfa'nın Karaköprü ilçesinde, Mahmut Öncel AileSağlığı Merkezi'nin üst katında sağlıklı hayat merkezi kuruluyor. İl SağlıkMüdürü Doç. Dr. Abdullah Solmaz'ın da incelemelerde bulunduğu merkez,tamamlandığında vatandaşlara birçok sağlık hizmeti sunacak.

İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Abdullah Solmaz, inşaattaincelemelerde bulunarak çalışmalar hakkında bilgi aldı. Solmaz, merkezintamamlanmasıyla birlikte halkın beslenme danışmanlığı, fiziksel aktivite,KETEM, üreme sağlığı danışmanlığı, gebe bilgilendirme, evlilik öncesidanışmanlık, sosyal destek hizmeti danışmanlığı, bireysel/aile danışmanlığı, çocukve ergen sağlığı danışmanlığı, sigara bırakma danışmanlığı gibi birçok hizmeteücretsiz olarak erişebileceğini belirtti.

Sağlıklı Hayat Merkezleri (SHM), sağlığa yönelikrisklerden korunmak, sağlıklı yaşam tarzını teşvik etmek, birinci basamaksağlık hizmetlerini güçlendirmek ve bu hizmetlere ulaşımı kolaylaştırmakamacıyla kurulan çok amaçlı yapılardır. Toplum sağlığı merkezine bağlı ekhizmet birimi olarak faaliyet gösterirler.

KETEM Birimi:Meme, rahim ağzı ve kolon kanserlerinin erken teşhisi için tarama, eğitim vedanışmanlık faaliyetleri

Üreme Sağlığı DanışmanlığıBirimi:Aile planlaması yöntemleri hakkında bilgi ve danışmanlık

Gebe Bilgilendirme Sınıfı:Gebelik, bebeklik ve çocukluk çağı aşılamaları hakkında bilgi

Evlilik Öncesi DanışmanlıkBirimi:Evliliğe sağlıklı başlangıç için danışmanlık

Sosyal Destek HizmetiDanışmanlığı Birimi: Sosyal problemler konusunda danışmanlık vedestek

Bireysel/Aile DanışmanlığıBirimi:Psikolojik sorunlarda danışmanlık

Çocuk ve Ergen SağlığıDanışmanlığı Birimi: Çocuk gelişimi ve psikolojisi hakkındadanışmanlık

Beslenme Danışmanlığı Birimi:Kişiye özel diyet programları ve beslenme danışmanlığı

Fiziksel Aktivite Birimi:Bireysel egzersiz programları ve danışmanlık

Sigara Bırakma DanışmanlığıBirimi:Sigarayı bırakma konusunda danışmanlık

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şanlıurfa’da sıcak havada yoğun klima mesaisiÖnceki Haber

Şanlıurfa’da sıcak havada yoğun klima me...

AFAD duyurdu: Malatya’da deprem!Sonraki Haber

AFAD duyurdu: Malatya’da deprem!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar