Şanlıurfa
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Şanlıurfa’da ev almak hayal oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şanlıurfa’da ev almak hayal oldu
Abone ol
Türkiye genelinde olduğu gibi Şanlıurfa’da da inşaat sektöründe durgunluk yaşanıyor. Durgunluğun temelinde dolar, euro ve konut ham maddesinin yükselmesi yer alıyor. Kentte ev almak zordu, şimdi hayal oldu. Türkiyeİstatistik Kurumu (TÜİK), haziran ayına ilişkin konut satış istatistikleriniaçıkladı.Türkiyegenelinde haziran ayında 79 bin 313 konut satıldı. Söz konusu Şanlıurfa’da isehaziran ayında bin 563 konut satıldığı belirlendi.KONUTFİYATLARI BİN 500 TL’DEN BAŞLAYIP 10 MİLYON TL’YE KADAR ÇIKIYOR.Şanlıurfa’da,son yıllarda konut fiyatların bedelleri yüksek oranda arttı. Bu artışınsebebi;, arsa bedelleri ve girdi maliyetlerinin yükselmesi olarak gösterildi.Şanlıurfa’da konut fiyatları bin 500TL’den başlayıp 10 Milyon TL’ye kadar çıkıyor.Şanlıurfa’dakonut fiyatlarının artmasına yol açan temel sebep faiz oranları görülse deemlakçılar arsa fiyatlarının bu durumu tetiklediğini söyledi. ARSA VEKONUT MALZEMLERİ KATLANDIİnşaatsektöründe demir, çimento, beton, seramik, briket, kapı, fayans, elektrikmalzemeleri, parke, söve ve işçilik fiyatları geçen yıllara oranla yüzde 300’ünüzerinde yükseldi.Maliyetgiderlerinin yükselmesiyle birlikte emlak fiyatları iki sene içerisinde yüzde400’ün üzerinde arttı.Emlakçılaragöre, konuttan daha çok arsalar değer kazanıyor. Arsa fiyatları yükselince budurum da otomatik olarak konut fiyatlarına yansıyor. Hal böyle olunca rekabetortamı oluşuyor ve konut fiyatları git gide yükselmeye devam etti. ALIM GÜCÜDÜŞTÜŞanlıurfa’dakiarsaların çok aşırı değer kazandığını kaydeden emlakçılar, inşaat malzemelerifiyatlarının da yükselmesi nedeniyle konut fiyatlarının önünün alınamadığınısöyledi.Konut satışıolmadığından fiyatlar düşüşe geçsede alım gücü olmadığından bankların yüksekfaizi nedeniyle satışlarda büyük bir durgunluk yaşanıyor.BİHA

Türkiyeİstatistik Kurumu (TÜİK), haziran ayına ilişkin konut satış istatistikleriniaçıkladı.

Türkiyegenelinde haziran ayında 79 bin 313 konut satıldı. Söz konusu Şanlıurfa’da isehaziran ayında bin 563 konut satıldığı belirlendi.

KONUTFİYATLARI BİN 500 TL’DEN BAŞLAYIP 10 MİLYON TL’YE KADAR ÇIKIYOR.

Şanlıurfa’da,son yıllarda konut fiyatların bedelleri yüksek oranda arttı. Bu artışınsebebi;, arsa bedelleri ve girdi maliyetlerinin yükselmesi olarak gösterildi.Şanlıurfa’da konut fiyatları  bin 500TL’den başlayıp 10 Milyon TL’ye kadar çıkıyor.

Şanlıurfa’dakonut fiyatlarının artmasına yol açan temel sebep faiz oranları görülse deemlakçılar arsa fiyatlarının bu durumu tetiklediğini söyledi.

ARSA VEKONUT MALZEMLERİ KATLANDI

İnşaatsektöründe demir, çimento, beton, seramik, briket, kapı, fayans, elektrikmalzemeleri, parke, söve ve işçilik fiyatları geçen yıllara oranla yüzde 300'ünüzerinde yükseldi.

Maliyetgiderlerinin yükselmesiyle birlikte emlak fiyatları iki sene içerisinde yüzde400'ün üzerinde arttı.

Emlakçılaragöre, konuttan daha çok arsalar değer kazanıyor. Arsa fiyatları yükselince budurum da otomatik olarak konut fiyatlarına yansıyor. Hal böyle olunca rekabetortamı oluşuyor ve konut fiyatları git gide yükselmeye devam etti.

ALIM GÜCÜDÜŞTÜ

Şanlıurfa’dakiarsaların çok aşırı değer kazandığını kaydeden emlakçılar, inşaat malzemelerifiyatlarının da yükselmesi nedeniyle konut fiyatlarının önünün alınamadığınısöyledi.

Konut satışıolmadığından fiyatlar düşüşe geçsede alım gücü olmadığından bankların yüksekfaizi nedeniyle satışlarda büyük bir durgunluk yaşanıyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Müftü Emiri: Geleceğimizi çocuklar belirleyecek (EK)Önceki Haber

Müftü Emiri: Geleceğimizi çocuklar belir...

Müftü Emiri: Geleceğimizi çocuklar belirleyecekSonraki Haber

Müftü Emiri: Geleceğimizi çocuklar belir...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar