Şanlıurfa
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Şanlıurfa’da binaların yapıldığı ilçede nar ve fıstıklar bir bir gidiyor!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şanlıurfa’da binaların yapıldığı ilçede nar ve fıstıklar bir bir gidiyor!
Abone ol
Karaköprü’de türkülere konu olan nar ve asırlık ömrü olan yeşil altın olarak da bilinen fıstık ağaçları imar alanına girince bir bir söküldü. Nar neredeyse hiç kalmadı. Karaköprü Belediyesi badem ile ilgili paylaşım yaptı. Karaköprü Belediyesi ilçedeki badem üretim potansiyeliningeliştirilmesi, çiftçilerin desteklenmesi ve üretimin artması için projelergeliştirirken, Şanlıurfa’nın badem üretim merkezi olan Karaköprü kırsalındadaha fazla üretim ve tanıtım için çalışmalar yapılacak.Şanlıurfa’da son yıllarda en gözde tarım ürünlerindenolan badem yaklaşık 36 bin dekar alanda 4 bin ton üretimle en fazla Karaköprükırsalında bulunuyor. Geniş tarım potansiyeline sahip olan ve birçok ürünü yetiştirme kapasitesinesahip olan Şanlıurfa’da son dönemde çiftçilerin gözde ürünü badem oldu.Bölgedeki badem üretimi verimliliğin fazla olması nedeniyle her geçen günartarken, 51 bin dönüm badem ekim alanına sahip olan Şanlıurfa’da Karaköprüilçesi ekim alanı ve üretim açısından ilk sırada yer alıyor.İlçe Tarım Müdürlüğü verilerine göre Karaköprü kırsalında 36 bin dönüm üzerindebadem üretimi yapılırken, 650 binin üzerinde ağaçtan 4 bin ton badem eldeedilerek ihracatı gerçekleştiriliyor.NARVE FISTIK İMARA KURBAN GİTTİKaraköprü’de türkülere konu olan nar ve asırlık ömrü olanyeşil altın olarak da bilinen fıstık ağaçları imar alanına girince bir birsöküldü. Nar neredeyse hiç kalmadı. Bu durum bölgedeki tarımsal çeşitliliği vetarihi ürünlerin korunması açısından endişe yaratıyor.

Karaköprü Belediyesi ilçedeki badem üretim potansiyeliningeliştirilmesi, çiftçilerin desteklenmesi ve üretimin artması için projelergeliştirirken, Şanlıurfa’nın badem üretim merkezi olan Karaköprü kırsalındadaha fazla üretim ve tanıtım için çalışmalar yapılacak.

Şanlıurfa’da son yıllarda en gözde tarım ürünlerindenolan badem yaklaşık 36 bin dekar alanda 4 bin ton üretimle en fazla Karaköprükırsalında bulunuyor.

Geniş tarım potansiyeline sahip olan ve birçok ürünü yetiştirme kapasitesinesahip olan Şanlıurfa’da son dönemde çiftçilerin gözde ürünü badem oldu.Bölgedeki badem üretimi verimliliğin fazla olması nedeniyle her geçen günartarken, 51 bin dönüm badem ekim alanına sahip olan Şanlıurfa’da Karaköprüilçesi ekim alanı ve üretim açısından ilk sırada yer alıyor.İlçe Tarım Müdürlüğü verilerine göre Karaköprü kırsalında 36 bin dönüm üzerindebadem üretimi yapılırken, 650 binin üzerinde ağaçtan 4 bin ton badem eldeedilerek ihracatı gerçekleştiriliyor.

Karaköprü’de türkülere konu olan nar ve asırlık ömrü olanyeşil altın olarak da bilinen fıstık ağaçları imar alanına girince bir birsöküldü. Nar neredeyse hiç kalmadı. Bu durum bölgedeki tarımsal çeşitliliği vetarihi ürünlerin korunması açısından endişe yaratıyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Urfa Çalışma Grubu önerisini yeniledi: Tüm unsurlardan temizlenmeliÖnceki Haber

Urfa Çalışma Grubu önerisini yeniledi: T...

Viranşehir’de trafik kazası: 3 yaralıSonraki Haber

Viranşehir’de trafik kazası: 3 yaralı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar