Şanlıurfa
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Şanlıurfa’da ’asrın felaketi’nde kullanılan araç ve malzemeler sergilendi!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şanlıurfa’da ’asrın felaketi’nde kullanılan araç ve malzemeler sergilendi!
Abone ol
Şanlıurfa Valiliği himayesinde AFAD, itfaiye, UMKE, sağlık ve arama kurtarma ekipleri, sosyal yardımlaşma dernekleri ve gönüller tarafından 6 Şubat depremleri anısına asrın felaketinde kullanılan kurum araçlarının tanıtımı ve fotoğraf sergisi açıldı.

Şanlıurfa'da, 6 Şubatdepreminin yıl dönümü anma etkinlikleri kapsamında, depremde hayatını kaybedenvatandaşları anmak ve deprem gerçeğine dikkat çekmek, deprem farkındalığı veeğitim ilişkisinin önemine vurgu yapmak için Şanlıurfa Valiliği himayesinde,AFAD, itfaiye, UMKE, sağlık ve arama kurtarma ekipleri, sosyal yardımlaşmadernekleri ve gönüller tarafından Rabia Meydanı’nda kurum araçlarının tanıtımıve fotoğraf sergisi düzenlendi.

Depremden sağ kurtulanHayrunnisa İstegün, 6 Şubat 2023 tarihinde Şanlıurfa'daki Osman AğanApartmanı'nda enkaz altında kaldığını ve saatler süren arama kurtarma çalışmasısonucunda ailemle birlikte sağ salim çıkarıldığını söyledi.

İstegün, " Çok ağrılı,çok sancılı bir süreçti bizim için ve halen de öyle devam ediyor. Yeniden birhayat kurmak, hiç kolay değil. 5'i benim ailemden olmak üzere 11 kişi sağkurtulurken, 40 kişiye de mezar oldu o apartman. Arama kurtarma çalışmalarısırasında AFAD gönüllüsü Gökhan Erdem hiçbir zaman benimle iletişimi kesmedi.Ve ailemi ve beni kurtardılar." dedi.

Depremden sonra insanlaraulaşabilmek ve daha profesyonel yardım sağlayabilmek için Gökhan Erdem'in YediKıta Uluslararası Arama Kurtarma ve Haberleşme Derneği'ni kurduğunu vekendisinin de bu derneğin bir parçası olduğunu belirten İstegün, "Bugün busergide 6 Şubat depremlerinde kullanılan arama kurtarma cihazları, aletedevatla, o güne dair fotoğraflar, burada sergileniyor. Bizde insanlarıbilgilendirmek amacıyla sergide yerimizi aldık. O günü unutmadık… Birçokinsanda emin unutamayacaktır…" diye konuştu.

ULAK Arama KurtarmaDerneği'nden Ayşenur Çelik ise 6 Şubat gecesi şiddetli bir depremleuyandıklarını ve telsiz üzerinden iletişime geçtiklerini söyledi.

Çelik, "Aldığımız ihbarüzerine acil olarak AFAD İl Müdürlüğü'ne intikal ettik. Sonra 24 metredekienkaza girdik. O an olayın sıcaklığıyla çok farkında değildik. Enkaza aramakurtarma için girdiğimizde hava karanlıktı, yağış vardı karın ertesiydi. Sonragözümüzü bir açtık hava aydınlanmış, ve ekipmanlar daha fazla gelmiş. Şimdi deorada kullandığımız malzemeler ile birlikte depremin yıl dönümünde RabiaMeydan'da toplandık. Amacımız sadece unutturmamak değil, insanların depremehazırlıklı olmasını istiyoruz. Deprem gerçeğinin farkına varsınlar, ona göretedbirler alsınlar istiyoruz. Bu eğitimlerle olacak bir şey… Eğitimleri entemel düzeyde alsalar bile bir kişinin hayatı bizim için çok önemli.Duygularımı çok ifade edemiyorum.. Allah bir daha yaşatmasın." ifadelerinikullandı.

BİHA 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Mehmet Kuş’tan 6 Şubat ve Miraç Kandili mesajıÖnceki Haber

Başkan Mehmet Kuş’tan 6 Şubat ve Miraç K...

Başkan Yalçınkaya’dan 6 Şubat ve Miraç Kandili mesajıSonraki Haber

Başkan Yalçınkaya’dan 6 Şubat ve Miraç K...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar