Şanlıurfa
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Şanlıurfa turizmine iki önemli proje dahil ediliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şanlıurfa turizmine iki önemli proje dahil ediliyor
Abone ol
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Başkanlığında Turizm Sektörü Değerlendirme Toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan Vali Şıldak, “Valilik öncülüğünde; yerel yönetimlerimiz, kamu kurumları ve özel sektör temsilcilerinin de destekleriyle gastronomi ve müzik konusunun dahil olacağı iki yeni proje başlatıyoruz” dedi. ŞanlıurfaValisi Hasan Şıldak Başkanlığında Turizm Sektörü Değerlendirme Toplantısıdüzenlendi.ŞanlıurfaValiliği Konferans Salonunda düzenlenen toplantıya Vali Hasan Şıldak’ın yanısıra Şanlıurfa milletvekilleri Prof. Dr. Adurrahim Dusak ile Cevahir AsumanYazmacı, yerel yönetimler, kamu kurumlarının amirleri ve sektör temsilcilerikatıldı. Toplantıdakonuşan Vali Şıldak, amaçlarının tüm kurum ve kuruluşların turizm çatısıaltında bir araya gelerek Şanlıurfa’nın gelişimine katkı sunmak olduğunuvurguladı.Şıldak,Şanlıurfa’nın turizm ve kültür konusunda çok az sayıda ilin sahip olduğuzenginliğe sahip olduğunu ifade ederek, şu açıklamalarda bulundu: “Şanlıurfaturizm konusunda, kültür konusunda çok az sayıda ilimizin sahip olduğudeğerlere ve zenginliklere sahip olan bir ilimiz. Açık hava müzesi gibi tarihidokunun, kültürel mirasın bir hayli geniş potansiyel oluşturduğu, tabiatgüzellikleri de buna eklendiğinde yok yok diyebileceğimiz bir şehrimiz.Şanlıurfa’nın turizm konusunda yol alabilmesi için planlı çalışmalaryürütüyoruz. Bunları Valilik öncülüğünde; yerel yönetimlerimiz, kamu kurumlarıve özel sektör temsilcilerinin de destekleriyle gastronomi ve müzik konusunundahil olacağı iki yeni proje başlatıyoruz. Siyasi irade, kurumlarımızınbirlikteliği, sektör temsilcilerinin katılımı ile turizm şehri olmanıngereklilği neyse ve modern şehirler ne yaptıysa bizler de öyle yapacağız. Zira;sürekli olmayan hiç bir faaliyet sonuç vermez ve bizler sürekliliğisağlayacağız. Hedef büyüterek Şanlıurfa’da ‘biz yaparız’ inancı ve özgüveni ilehareket edeceğiz.” Toplantıyakatılan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Prof. Dr. Abdurrahim Dusak iseŞanlıurfa’nın yerel kültür değerlerinin de projelere entegre edilerek dahagüçlü hale getirilebileceğini söyledi. Milletvekili Cevahir Asuman Yazmacı daŞanlıurfa turizminin Türkiye ile sınırlı kalmamasının, dünyaya açılmasınınönemine değindi. Ayrıcaİlgili kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektör temsilcilerinin de görüş vefikirlerinin değerlendirildiği toplantının ardından Vali Hasan Şıldak güniçerisinde iki önemli toplantıya daha başkanlık etti.BİHA

ŞanlıurfaValisi Hasan Şıldak Başkanlığında Turizm Sektörü Değerlendirme Toplantısıdüzenlendi.

ŞanlıurfaValiliği Konferans Salonunda düzenlenen toplantıya Vali Hasan Şıldak’ın yanısıra Şanlıurfa milletvekilleri Prof. Dr. Adurrahim Dusak ile Cevahir AsumanYazmacı, yerel yönetimler, kamu kurumlarının amirleri ve sektör temsilcilerikatıldı.

Toplantıdakonuşan Vali Şıldak, amaçlarının tüm kurum ve kuruluşların turizm çatısıaltında bir araya gelerek Şanlıurfa’nın gelişimine katkı sunmak olduğunuvurguladı.

Şıldak,Şanlıurfa’nın turizm ve kültür konusunda çok az sayıda ilin sahip olduğuzenginliğe sahip olduğunu ifade ederek, şu açıklamalarda bulundu:

“Şanlıurfaturizm konusunda, kültür konusunda çok az sayıda ilimizin sahip olduğudeğerlere ve zenginliklere sahip olan bir ilimiz. Açık hava müzesi gibi tarihidokunun, kültürel mirasın bir hayli geniş potansiyel oluşturduğu, tabiatgüzellikleri de buna eklendiğinde yok yok diyebileceğimiz bir şehrimiz.Şanlıurfa’nın turizm konusunda yol alabilmesi için planlı çalışmalaryürütüyoruz. Bunları Valilik öncülüğünde; yerel yönetimlerimiz, kamu kurumlarıve özel sektör temsilcilerinin de destekleriyle gastronomi ve müzik konusunundahil olacağı iki yeni proje başlatıyoruz. Siyasi irade, kurumlarımızınbirlikteliği, sektör temsilcilerinin katılımı ile turizm şehri olmanıngereklilği neyse ve modern şehirler ne yaptıysa bizler de öyle yapacağız. Zira;sürekli olmayan hiç bir faaliyet sonuç vermez ve bizler sürekliliğisağlayacağız. Hedef büyüterek Şanlıurfa’da ‘biz yaparız’ inancı ve özgüveni ilehareket edeceğiz.”

Toplantıyakatılan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Prof. Dr. Abdurrahim Dusak iseŞanlıurfa’nın yerel kültür değerlerinin de projelere entegre edilerek dahagüçlü hale getirilebileceğini söyledi. Milletvekili Cevahir Asuman Yazmacı daŞanlıurfa turizminin Türkiye ile sınırlı kalmamasının, dünyaya açılmasınınönemine değindi.

Ayrıcaİlgili kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektör temsilcilerinin de görüş vefikirlerinin değerlendirildiği toplantının ardından Vali Hasan Şıldak güniçerisinde iki önemli toplantıya daha başkanlık etti.

BİHA    


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şanlıurfa’da narko alan dentimleri sürüyorÖnceki Haber

Şanlıurfa’da narko alan dentimleri sürüy...

Açık öğretim lise kayıtları ne zaman bitecek?Sonraki Haber

Açık öğretim lise kayıtları ne zaman bit...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar