Şanlıurfa
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Şanlıurfa STK’larından elektrik sorunu tepkisi: ”DEDAŞ ve iktidar sorumluluklarını yerine getirmiyor”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şanlıurfa STK’larından elektrik sorunu tepkisi: ”DEDAŞ ve iktidar sorumluluklarını yerine getirmiyor”
Abone ol
Şanlıurfa STK’larından DEDAŞ’a ve iktidara eleştiri: ”Elektrik kesintileri artık tahammül edilemez” Şanlıurfa’da STK’lar sivil toplum kuruluşları adına açıklamayapan Özgür Eğitim Sen Şanlıurfa İl Başkanı Vehbi Uzundağ, şehrin yıllardırçözülemeyen elektrik sorununa dikkat çekerek yetkililere seslendi. Uzundağ,DEDAŞ’ın altyapı çalışmalarına gereken hassasiyeti göstermediğini ve bu yüzdenyaşanan elektrik kesintilerinin ana sorumlusu olduğunu belirtti.Şanlıurfa’da Sivil Toplum Kuruluşları (STK) adına açıklamayapan Özgür Eğitim Sen Şanlıurfa İl Başkanı Vehbi Uzundağ, şehrin yıllardırçözülemeyen elektrik sorununa dikkat çekerek yetkililere seslendi.Uzundağ yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Yıllardır istediği gibi davranan DEDAŞ, hiçbir şikâyetidikkate almıyor, altyapı çalışmalarına gereken hassasiyeti göstermeyerekyaşanan elektrik kesintilerinin baş müsebbibidir. Kayıp kaçak yalanı ilekendine meşruiyetten uzak ancak sözüm ona bir gerekçe oluşturma gayretindedir.Oysa hepimiz biliyoruz ki DEDAŞ kayıp kaçak bedelini, faturasını düzenli ödeyensadık vatandaşa kesmektedir. Öyle anlaşılıyor ki hem kayıp kaçak ile ilgili birkaybı yok hem de olmayan bir kayıp kaçağın arkasına sığınarak bizlere eziyetetmektedir. DEDAŞ bu yaklaşımı ile yöre halkını karalarken, kendi istismarınıve beceriksizliğini örtmenin kaygısı ile hareket ettiğini çok iyi biliyoruz.Türkiye’nin en büyük elektrik üretim santralinin yanı başında Türkiye’nin ensıcak iline bunu yaşatmak nasıl bir zulümdür. Bu şirket bize karşısorumluluğunu bugüne kadar yerine getirmedi bundan sonrada yerine getireceğinedair en ufak bir belirti de göstermemektedir.Diğer taraftan; Bu durumu esasında devlet de biliyor,iktidar da biliyor, millet de biliyor. Buna rağmen yetki verdiğimiz iktidarsahipleri de ne bizi dinliyor ne de bir çözüm iradesini gösteriyor. Her nedenseelektrik kesintileri konusu açılınca bir anda sağır ve dilsiz olabiliyorlar.Buna tahammülümüzün kalmadığını bilinmesini istiyoruz. İktidar böyle davranıncadoğal olarak DEDAŞ yetkilileri de vatandaşı muhatap olarak kabul etmediğini hergün meydana gelen ve artık rutin halini almış elektrik kesintilerinden degörmekteyiz. Geldiğimiz nokta itibariyle her ne kadar iktidar bu sorunuçözmeye yönelik duyarsız kalsa da bu milletin birinci muhatabı DEDAŞ olmaklabirlikte aynı zaman da siyasi iktidar olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu güne kadarhalkı avutmaktan öte bu sorunu çözecek irade maalesef iktidar partisindegöremedik. Dileriz bundan sonra gereken adımlar atılır ve bir an önceŞanlıurfa’yı, Şanlıurfalıları bu çileden kurtarır”.

Şanlıurfa'da STK’lar sivil toplum kuruluşları adına açıklamayapan Özgür Eğitim Sen Şanlıurfa İl Başkanı Vehbi Uzundağ, şehrin yıllardırçözülemeyen elektrik sorununa dikkat çekerek yetkililere seslendi. Uzundağ,DEDAŞ’ın altyapı çalışmalarına gereken hassasiyeti göstermediğini ve bu yüzdenyaşanan elektrik kesintilerinin ana sorumlusu olduğunu belirtti.

Şanlıurfa'da Sivil Toplum Kuruluşları (STK) adına açıklamayapan Özgür Eğitim Sen Şanlıurfa İl Başkanı Vehbi Uzundağ, şehrin yıllardırçözülemeyen elektrik sorununa dikkat çekerek yetkililere seslendi.

Uzundağ yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Yıllardır istediği gibi davranan DEDAŞ, hiçbir şikâyetidikkate almıyor, altyapı çalışmalarına gereken hassasiyeti göstermeyerekyaşanan elektrik kesintilerinin baş müsebbibidir. Kayıp kaçak yalanı ilekendine meşruiyetten uzak ancak sözüm ona bir gerekçe oluşturma gayretindedir.Oysa hepimiz biliyoruz ki DEDAŞ kayıp kaçak bedelini, faturasını düzenli ödeyensadık vatandaşa kesmektedir. Öyle anlaşılıyor ki hem kayıp kaçak ile ilgili birkaybı yok hem de olmayan bir kayıp kaçağın arkasına sığınarak bizlere eziyetetmektedir. DEDAŞ bu yaklaşımı ile yöre halkını karalarken, kendi istismarınıve beceriksizliğini örtmenin kaygısı ile hareket ettiğini çok iyi biliyoruz.Türkiye’nin en büyük elektrik üretim santralinin yanı başında Türkiye’nin ensıcak iline bunu yaşatmak nasıl bir zulümdür. Bu şirket bize karşısorumluluğunu bugüne kadar yerine getirmedi bundan sonrada yerine getireceğinedair en ufak bir belirti de göstermemektedir.

Diğer taraftan; Bu durumu esasında devlet de biliyor,iktidar da biliyor, millet de biliyor. Buna rağmen yetki verdiğimiz iktidarsahipleri de ne bizi dinliyor ne de bir çözüm iradesini gösteriyor. Her nedenseelektrik kesintileri konusu açılınca bir anda sağır ve dilsiz olabiliyorlar.Buna tahammülümüzün kalmadığını bilinmesini istiyoruz. İktidar böyle davranıncadoğal olarak DEDAŞ yetkilileri de vatandaşı muhatap olarak kabul etmediğini hergün meydana gelen ve artık rutin halini almış elektrik kesintilerinden degörmekteyiz.

Geldiğimiz nokta itibariyle her ne kadar iktidar bu sorunuçözmeye yönelik duyarsız kalsa da bu milletin birinci muhatabı DEDAŞ olmaklabirlikte aynı zaman da siyasi iktidar olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu güne kadarhalkı avutmaktan öte bu sorunu çözecek irade maalesef iktidar partisindegöremedik. Dileriz bundan sonra gereken adımlar atılır ve bir an önceŞanlıurfa’yı, Şanlıurfalıları bu çileden kurtarır”.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Memur-Sen Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun: Enflasyon artışları sabit gelirlileri olumsuz etkiliyorÖnceki Haber

Memur-Sen Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim C...

Şanlıurfa milletvekilleri Bakan Uraloğlu ile buluştuSonraki Haber

Şanlıurfa milletvekilleri Bakan Uraloğlu...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar