Şanlıurfa
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

İbrahim Coşkun’dan ağustos ayı enflasyon verileri sonrası açıklama

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İbrahim Coşkun’dan ağustos ayı enflasyon verileri sonrası açıklama
Abone ol
Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun, ağustos ayı enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından yaptığı açıklamada, “Gelirlerinin büyük bir bölümünü kiraya yatıran sabit gelirliler, emtia ürünlerinde yaşanan fiyat artışı nedeniyle de zorluklar yaşıyor. Sabit gelirlileri korumak için fiyat istikrarının sağlanması noktasında verilecek mücadelenin başında kira ve emtia fiyatları yer almalıdır” ifadelerini kullandı.

EğitimcilerBirliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahimCoşkun, ağustos ayı enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından yazılıaçıklama yaptı.

Enflasyonunartmaya alım gücünün de düşmeye devam ettiğini belirten Coşkun, ağustos ayıenflasyonun yüzde 9,09, yıllık enflasyon yüzde 58,94 olarak açıklandığınıhatırlattı.

"Sadece 2aylık (temmuz-ağustos) enflasyon oranı yüzde 9,44 olurken, enflasyon farkı iseyüzde 12,68 olarak gerçekleşti" diyen Coşkun, sabit gelirlilerin fiyatartışları nedeniyle yaşadığı zorluğa dikkati çekti. Coşkun, açıklamasında şuifadelere yer verdi:

"Sabitgelirliler açısından; kur-enflasyon-emtia arasındaki etkileşim nedeniyleulaşım, üretim ve maliyet sonucu ortaya çıkan enflasyonun en yoğun hissedildiğialan; gıda, ulaşım ve enerji olarak yer alıyor.

Özelliklegelirlerinin büyük bir bölümünü kiraya yatıran sabit gelirliler, emtiaürünlerinde yaşanan fiyat artışı nedeniyle de zorluklar yaşıyor. Sabitgelirlileri korumak için fiyat istikrarının sağlanması noktasında verilecekmücadelenin başında kira ve emtia fiyatları yer almalıdır."

COŞKUN: TEMENNİMİZHÜKÜMETİN HAKLI ÇIKMASI

Türkiyeekonomisinin ilk çeyrekte yüzde 3,9, ikinci çeyrekte ise yüzde 3,8 büyümekaydederek büyümeye dair önemli bir istikrarı devam ettirdiğini vurgulayanCoşkun, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Beklentimizbüyümeye ilave olarak reel alım gücünde artış sağlanması ve fiyatlar genelseviyesinde düşüşün gerçekleşmesidir.

Buna ilaveolarak; Hükümetin teklifinin Kamu Görevlileri Hakem Kurulu tarafındanonaylanmasıyla 2024 yılında kamu görevlisi ve emeklilerin maaşlarına/ücretlerineyüzde 15 + yüzde 10 artış yapılacak. TCMB tarafından açıklanan 2024 yılıbeklenen enflasyon rakamı ise yüzde 33 oranında.

Temennimiz,Hükümetin haklı çıkması, 2024’te enflasyonun yüzde 33 değil yüzde 25’igeçmemesi, kamu görevlilerinin kayıp yaşamamasıdır. Aksi takdirde, maaş/ücretartışlarını asıl belirleyecek olan ‘enflasyon farkı’ olacaktır. Enflasyon farkıise kayıpları telafi, alım gücünü tedavi etmeyecektir".

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Urfa’daki operasyonun detaylarını Şanlıurfa Emniyeti paylaştıÖnceki Haber

Urfa’daki operasyonun detaylarını Şanlıu...

Urfa’da spotçular öğrencileri bekliyorSonraki Haber

Urfa’da spotçular öğrencileri bekliyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar