Şanlıurfa
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Gebe Okulu’nda anne adaylarına ücretsiz eğitim

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gebe Okulu’nda anne adaylarına ücretsiz eğitim
Abone ol
Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Gebe Okulu, anne adaylarına yönelik eğitimler sunmaya devam ediyor. Her ay ortalama 50 anne adayı için düzenlenen grup eğitimleri, beş oturumdan oluşuyor ve üç hafta boyunca düzenli olarak gerçekleştiriliyor. Eğitimlerin amacı, gebelik süreci ve doğum sonrasında anne adaylarını bilinçlendirmek, fiziksel ve psikolojik hazırlıklarını güçlendirmek. Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Gebe Okulu, anneadaylarına gebelik, lohusalık, doğum ağrısı, yeni doğan bakımı, gibi çeşitlikonularda eğitimlerini sürdürüyor. Eğitim ve Araştırma Hastanesi Gebe Okulu sorumlusuBetül İnci, okulda kadın hastalıkları ve doğum uzmanı, çocuk hastalıklarıuzmanı, psikolog, diyetisyen, gebe pilates eğitmeni, fizyoterapist, eğitimhemşiresi ve eğitim ebeleri, olmak üzere kendi alanında uzman simlerin anneadaylarına destek sunduğunu belirtti.Gebe Okulu’na katılan anne adaylarından Aslı Akoğlu, şuan ikinci gebeliğinde 20 haftalık hamile olduğunu söyleyerek bir önceki doğumundada eğitime katıldığını ifade etti. Akoğlu, “İkinci gebeliğimde buraya katılmamın en büyüknedeni, doğum sürecimin kolaylaşması. Yaptığımız egzersizler ve edindiğimizbilgilerle bu süreçte iyi bir yol izlediğimi düşünüyorum. Bu nedenle GebeOkulu’nu tercih ettim. Allah kısmet ederse, ikinci doğumumu da bu hastanedegerçekleştireceğim. Gebe Okulu’nun bana birçok şey kattığını düşünüyorum. Doğumsürecinden emzirme dönemine kadar her aşamada büyük destek aldım. Çok memnunumve bu yüzden Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Gebe Okulu’na emeklerindendolayı teşekkür ediyorum” dedi.ANNE VE BABA SEANSLARIGebe Okulu’nda anne adaylarının yanı sıra baba adaylarınayönelik seanslar da düzenleniyor. Bu seanslar, ailelerin birlikte doğumahazırlık sürecine katılmalarını teşvik edilmesini amaçlıyor. Eğitimler tamamenücretsiz olup, tüm anne ve baba adaylarının katılımına açık oluyor. Üç oturumu tamamlayan anne adaylarına, eğitimsertifikaları veriliyor. ŞanlıurfaEğitim ve Araştırma Hastanesi’nin katkılarıyla hazırlanan doğuma hazırlıkçantaları anne adaylarına hediye edilerek doğumhane gezisi ile birlikte anneadaylarının doğum sürecine hazırlanılıyor. Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Gebelik Okulu eğitimişu şekilde: 1. Oturumda: Gebelik ve lohusalık döneminde yaşanabilecekpsikolojik değişiklikler, beslenme önerileri, gebelikte sık karşılaşılansorunlar ve çözüm yolları ile nefes ve gevşeme egzersizleri yer almaktadır.2. Oturumda: Doğum ağrısıyla başa çıkma yöntemleri,normal doğum pozisyonları, doğum süreci (normal ve sezaryen doğum) hakkındabilgilendirme yapılmakta ve nefes egzersizleri uygulanmaktadır.3. Oturumda: Yeni doğan bakımı, beslenmesi ve anne sütü,yeni doğanlarda görülen problemler ve aile planlaması üzerine eğitimlersunulmaktadır.

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Gebe Okulu, anneadaylarına gebelik, lohusalık, doğum ağrısı, yeni doğan bakımı, gibi çeşitlikonularda eğitimlerini sürdürüyor. Eğitim ve Araştırma Hastanesi Gebe Okulu sorumlusuBetül İnci, okulda kadın hastalıkları ve doğum uzmanı, çocuk hastalıklarıuzmanı, psikolog, diyetisyen, gebe pilates eğitmeni, fizyoterapist, eğitimhemşiresi ve eğitim ebeleri, olmak üzere kendi alanında uzman simlerin anneadaylarına destek sunduğunu belirtti.

Gebe Okulu'na katılan anne adaylarından Aslı Akoğlu, şuan ikinci gebeliğinde 20 haftalık hamile olduğunu söyleyerek bir önceki doğumundada eğitime katıldığını ifade etti.

Akoğlu, “İkinci gebeliğimde buraya katılmamın en büyüknedeni, doğum sürecimin kolaylaşması. Yaptığımız egzersizler ve edindiğimizbilgilerle bu süreçte iyi bir yol izlediğimi düşünüyorum. Bu nedenle GebeOkulu’nu tercih ettim. Allah kısmet ederse, ikinci doğumumu da bu hastanedegerçekleştireceğim. Gebe Okulu’nun bana birçok şey kattığını düşünüyorum. Doğumsürecinden emzirme dönemine kadar her aşamada büyük destek aldım. Çok memnunumve bu yüzden Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Gebe Okulu’na emeklerindendolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Gebe Okulu'nda anne adaylarının yanı sıra baba adaylarınayönelik seanslar da düzenleniyor. Bu seanslar, ailelerin birlikte doğumahazırlık sürecine katılmalarını teşvik edilmesini amaçlıyor. Eğitimler tamamenücretsiz olup, tüm anne ve baba adaylarının katılımına açık oluyor.

Üç oturumu tamamlayan anne adaylarına, eğitimsertifikaları veriliyor.  ŞanlıurfaEğitim ve Araştırma Hastanesi’nin katkılarıyla hazırlanan doğuma hazırlıkçantaları anne adaylarına hediye edilerek doğumhane gezisi ile birlikte anneadaylarının doğum sürecine hazırlanılıyor.

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Gebelik Okulu eğitimişu şekilde:

1. Oturumda: Gebelik ve lohusalık döneminde yaşanabilecekpsikolojik değişiklikler, beslenme önerileri, gebelikte sık karşılaşılansorunlar ve çözüm yolları ile nefes ve gevşeme egzersizleri yer almaktadır.

2. Oturumda: Doğum ağrısıyla başa çıkma yöntemleri,normal doğum pozisyonları, doğum süreci (normal ve sezaryen doğum) hakkındabilgilendirme yapılmakta ve nefes egzersizleri uygulanmaktadır.

3. Oturumda: Yeni doğan bakımı, beslenmesi ve anne sütü,yeni doğanlarda görülen problemler ve aile planlaması üzerine eğitimlersunulmaktadır.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şanlıurfa’da 13 kilo 550 gram skunk maddesi ele geçirildiÖnceki Haber

Şanlıurfa’da 13 kilo 550 gram skunk madd...

Şanlıurfa polisinden motosiklet sürücülerine sıkı denetimSonraki Haber

Şanlıurfa polisinden motosiklet sürücüle...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar