Şanlıurfa
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Eyyübiye Belediyesinin 2024 yılı bütçesi belli oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Eyyübiye Belediyesinin 2024 yılı bütçesi belli oldu
Abone ol
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısında; Eyyübiye Belediyesinin 2024 yılı gelir gider bütçesi onaylandı. HEDEP grubu, karara şerh düştü.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kasım AyıMeclis Toplantıları belediyelerin 2024 yılı bütçe görüşmeleriyle sürüyor.

Birleşim; Başkan VekiliSerdar Şeyhanlıoğlu Başkanlığında  meclisüyelerinin katılımıyla Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı salonunda yapıldı.

Toplantıda, yoklama ve açılışkonuşmalarının ardından Eyyübiye Belediyesinin 2024 yılı gelir gider bütçesigörüşüldü.  2024 yılı bütçesi oyçoğunluğuyla kabul edildi.

Eyyübiye Belediyesinin 2024yılı bütçesi 1 milyar 682 milyon 890 bin TL oldu.

Halkların Eşitlik ve DemokrasiPartisi (HEDEP) Grup Başkan Vekili Ruken Baran Uzun, temsil ve ağırlama vesivil savunmaya ayrılan bütçenin fazla olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“Eyyübiye Bütçe TasarısındaÖzel Kalem kısmında sivil savunma diye bir alan var 12 milyon 770 bin TL’likbir alan var bu neyi amaçlıyor? Bu harcama tam olarak nereye gitmektedir?Bunların herhangi bir açıklaması yok. Onun haricinde sunuca değineceğiz. Temsilağırlama denen bir yer var Özel Kalem’de 4,5 milyon ayrılmış, başka birkalemdede 13 milyon ayrılmış. Gerçekten bu kavurma parası. Düğün salonlarındabelediye başkanlarının kavurmasının parası başka bir şey değil. Yazık günahtır,4,5 milyon TL ayrı yerde 13 milyon TL ayrı yerde. Neyi dağıtıyoruz? “

AK Parti Meclis Üyesi Sait Kayada şunları kaydetti:

Sivil savunma gider kaleminde31 tane güvenlik görevlisi personelimiz var. Yaklaşık aylık 22 bin TL maliyetivar. Onu yılla çarptığımızda yaklaşık bu söylenen rakam çıkıyor. Bu güvenlikgörevlilerinin tamamı sivil savunmanın altında istihdam edildiği için bu rakamvar. Bu rakamlar brüt hesaplanıyor. Bugünkü maaşlarından bahsediyorum birgüvenlik görevlisi 16-17 bin mesai yaparsa değişiyor ama net maaş almaktalar.16-17 bin lira maaş alan bir personelin bize maliyeti 22-23 bin lira.Dolayısıyla bu rakamlar tamamen işçi sayıları ve öngörülen maaş zamlarıhesaplanarak oluşturulan bütçelerdir. Bu parayı cebimize atmıyoruz, bunlar tamamenişçilere ayrılmış paradır. 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Eyyübiye’deki sokaklarda onarım çalışmaları tamamlandıÖnceki Haber

Eyyübiye’deki sokaklarda onarım çalışmal...

Viranşehir Belediyesinden Aile Destek Merkezinde YKS’ye hazırlanan öğrencilere kaynak kitap seti desteğiSonraki Haber

Viranşehir Belediyesinden Aile Destek Me...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar