Şanlıurfa
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Eyyübiye Belediyesi gençleri geleceğe hazırlıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Eyyübiye Belediyesi gençleri geleceğe hazırlıyor
Abone ol
Birkaç yıl öncesine kadar eğitim olanakları bakımından Şanlıurfa’nın ve Türkiye’nin en dezavantajlı ilçelerinden olan Eyyübiye’de, kurulan eğitim otakları ve sınav hazırlık merkezleriyle çocuklar ve gençler artık geleceğe güvenle bakıyor.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş’un göreve başladığı2019 yılından bu yana üzerinde en çok durduğu ve belediye bütçesinin yüzde60’ına yakınını eğitim yatırımları ve bu alandaki hizmetlere ayırması, ilçenineğitimdeki makûs talihini yeniyor.

Büyük çoğunluğu sosyo-ekonomik yönden dezavantajlı, çokçocuklu ailelerin yaşadığı ilçede, özel dershane ve eğitim kurumları imkânınasahip olan öğrenci sayısı yok denecek kadar az iken, Eyyübiye Belediyesi’ninhizmete sunduğu eğitim otakları, sınav hazırlık merkezleri ve gençlikmerkezleri sayesinde öğrenciler önemli eğitim destekleriyle tanıştı.

Yüzlere çocuğun ve gencin sessiz ve huzurlu bir ortamda dersçalışma, eğitim desteklerinden faydalanma imkanı bulduğu merkezlerden biri olan15 Temmuz Eğitim Otağı da bunlardan biri. 15 Temmuz, Akşemsettin gibi büyüknüfuslu mahallelerde yaşayan çocukların okul dışında derslerine destek olanağıbulduğu 15 Temmuz Eğitim Otağı’nda, ilkokuldan üniversiteye hazırlığa kadaryüzlerce çocuk ve genç faydalanıyor.

Ailelerin de çocuklarını gönül rahatlığıyla gönderebildiği15 Temmuz Eğitim Otağı’nda görev yapan görevliler, hem buranın disiplinlişekilde işlevini sürdürmesini hem de buraya gelen çocukların ve gençlerin eniyi şekilde geleceğe hazırlanması için destek veriyor.

Eğitim otaklarındaki çay ocaklarından ücretsiz faydalananöğrencilere, Eyyübiye Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nünkatkılarıyla eğitim materyalleri de ücretsiz temin ediliyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Haliliye’de aranan şahıslar yakalandıÖnceki Haber

Haliliye’de aranan şahıslar yakalandı

Suruç- Akçakale yolu meydana gelen kazada 1 çocuk öldüSonraki Haber

Suruç- Akçakale yolu meydana gelen kazad...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar