Şanlıurfa
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Esnaf memnun, vatandaş dertli!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Esnaf memnun, vatandaş dertli!
Abone ol
Şanlıurfa'da Ramazan ayının gelmesiyle pazar alışverişleri yine kafaları karıştırdı. Pazara alışveriş için gelen vatandaşlar yine fiyatlardan dert yanarak fiyatların yüksek olduğunu söyledi. Esnaf ise Ramazan ayından dolayı fiyatların 1-2 l

ŞANLIURFA-ŞANLIURFA'da Ramazan ayının gelmesi ile birlikte Bahçelievler'deki Çarşamba Pazarını fırsat bilen vatandaşlar, soluğu alışverişte aldı. Ramazan ayında sebze fiyatlarında 1-2 lira oynama olsa da, bu kez meyve fiyatları cepleri yaktı. Pazara alışveriş için gelen vatandaşlar fiyatların düşmediğini ve pahalı bulduklarını belirtirken, esnaf ise Ramazan ayı nedeniyle ciddi oranda düşüş yaşandığını ve rağbetten memnun olduklarını dile getirdi.

'HİÇBİR ŞEY ALAMIYORUZ'

Pazar alışverişi yapan bir vatandaş, fiyatların yüksek olduğunu kaydederek, "Çilek, erik, domates aldım. Hiçbir şey alamıyoruz. Her şey çok pahalı. Fiyatlar geçen haftaya nazaran biraz daha düşük ama yüksek yinede. Çok olan sebze fiyatları iyi ama yeni çıkan meyvelerde fiyatlar tavan olmuş. Fiyatlardan memnun değilim, memnunum diyen yalan söyler" diye konuştu.

KESER: YERLİ ÜRETİMLE FİYAT DÜŞER!

Fiyatların yüksek olduğunu ve yerli üretimle düşeceğini söyleyen esnaf Ali Keser, "Fiyatlar yüksek, salatalık 3 buçuk, biber 6-7 lira, patlıcan 3 buçuk. Ramazanda inşallah fiyatlar düşer, yerli üretim ne zaman başlarsa o zaman düşer. Vatandaşlar çok şükür şikayetçi değil. Her fiyata uygun sebze var. Zam şampiyonu biber diyebiliriz, fiyatı 7 lira" ifadelerini kullandı.

GÜZEL: ZAM ŞAMPİYONU YEŞİL SOĞAN

Pazarda zam şampiyonu sebzenin yeşil soğan olduğunu belirten esnaf Ali Güzel, "Ramazanda vatandaşın rağbeti iyi, güzel. Vatandaşlar bazı ürünlerin fiyatlarından şikayetçi, domates, biber, taze soğan... Ramazanda fiyatların düşeceğini bekliyoruz. Şu an zam şampiyonu yeşil soğandır, fiyatı 10 lira" sözlerine yer verdi.

'CANI NE ÇEKERSE ONU ALIYOR'

Ramazan ayında Şanlıurfalıların canının çektiği her şeyi aldığını ve paraya bakamadığını aktaran başka bir esnaf, "Ramazanda meyvelerin albenisi var, iştah çekiyor. Vatandaş gözü doymadığından her şeye yöneliyor. Canı ne isterse onu almaya çalışıyor, paraya bakmıyor. Ramazanda meyve satışları artıyor. Fiyatlar yüksek, çilek 10 lira, muz 12 lira, erik 10-15 lira. Çilek şu anda 10 lira, rekora gidiyor" dedi.

DİKMEN: FİYATLAR DÜŞÜK, HERKES MEMNUN

Ramazandan dolayı fiyatların düştüğünü ve vatandaşın memnun olduğunu kaydeden esnaf Hüseyin Dikmen, "Fiyatlar şu anda çok iyi, indirimde. Millet güzel güzel alışveriş yapıyor, memnunuz. Ramazanda rağbet iyi. Şu anda da fiyatlar düştüğünden dolayı vatandaş bol bol alışveriş yapıyor. Patlıcan 3 lira, biber 5 lira, domates 5 lira, salatalık 2 buçuk lira. Şu anda en yüksek fiyatlı sebze domates, eskiden baya yüksekti. Herkes fiyatlardan memnun, Ramazan boyunca iyi olacak" açıklamasında bulundu.

'YAZ GELDİ, HER ŞEY PAHALI OLDU'

Pazara alışveriş için gelen bir vatandaş da fiyatlardan dert yanarak daha da düşmesi gerektiğini ifade ederek, "Her şey pahalı, gördüğünüz gibi. Yaz geldi yine her şey pahalı oldu. Biber 6 lira, domates 4 lira,  patlıcanlar 5 lira, patates 4 lira, soğanın normali 2 lira. Ramazanda biraz düştü, eski fiyatlara göre fark var. Fiyatlar daha düşerse iyi olur" diye konuştu.

YAŞAR: FİYATLAR DAHA DA DÜŞECEK

Fiyatların Ramazan ayı boyunca düşeceğini söyleyen esnaf Bilal Yaşar, "Fiyatlar düştü, vatandaş memnun yine. Ramazanda fiyatlar düştü. 1 ya da 1 buçuk lira fark oynadı. Fiyatların daha da düşeceğini düşünüyorum. Şu anda zam şampiyonu patlıcan, fiyatı 5-6 lira arasında değişiyor" ifadelerine yer verdi. 

'FİYATLAR RAMAZANA BAĞLI DEĞİL'

Fiyatların yüksek olduğunu ancak üretimle düşeceğini belirten bir esnaf ise,"Fiyatlar şu anda normal. Ramazandan dolayı yükselme var ama o da normal, ister istemez eşyalar kıt geliyor. Muz 10 lira, çilek 9 lira, erik 4-7 buçuk. Kalitesine göre değişiyor. Şu anda portakal için zam şampiyonu diyebiliriz. Portakalda iyi bir yükselme var 3 buçuk lira. Fiyatların ramazanla alakası yok, üretimin azalmasından kaynaklanıyor. Vatandaş meyveye yönelemiyor, herkesin bütçesi kısıtlı alamıyor. Üretim olursa inşallah düşer zamanla" diyerek sözlerine son verdi. 

Özlem DİKMEN-ŞANLIURFA/ÖZEL HABER-BİHA 

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şanlıurfa'da zincirleme kaza: 1 ölü, 3 yaralıÖnceki Haber

Şanlıurfa'da zincirleme kaza: 1 ölü, 3 y...

Fırıncılardan Şanlıurfalılara 'tepsi' uyarısı!  Sonraki Haber

Fırıncılardan Şanlıurfalılara 'tepsi' uy...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar