Şanlıurfa
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Ceylanpınar Belediyesi denetim raporu şok etti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ceylanpınar Belediyesi denetim raporu şok etti
Abone ol
Şanlıurfa’da eski AK Partili Menderes Atilla’nın belediye başkanlığı yaptığı Ceylanpınar Belediyesi’nin denetim raporu çıktı.

ŞANLIURFA-2019 yerel seçimlerinde AK Parti'den aday gösterilmeyen Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla Demokrat Parti'ye geçmişti. Seçime yaklaşık 2,5 ay kala Demokrat Partiye geçen Atilla, kalan süreyi bu partiden başkan olarak geçirmişti.

Seçimlerin ardından AK Parti’nin belediye başkanlığını kazandığı Ceylanpınar’da, İçişleri Bakanlığının 2019 Denetim Raporu’nda trilyonluk zarar kalem kalem gün yüzüne çıkarıldı.

TORPİLLİ ELEMANLARIN BANKAMATİK MEMURLUĞU

Raporda, bir önceki dönem eski AK Parti’li Menderes Atilla’nın belediye başkanlığı yaptığı belediyede gelir, gider tablosu ve insan kaynakları ile ilgili işlemler üzerinde yapılan incelemede kanuna aykırı ve usulsüzlük olduğu görüldü. 

Menderes Atilla’nın kızı, eski ilçe kaymakamının kardeşi, belediye başkan yardımcısının kızı gibi yakın akrabalarını önce özel kalem müdürlüğüne atadığı sonra bu kişi başka birimlerde görevlendirdiği belirtilen raporda, isim isim işe gelmeyenler, bu kişilere yapılan usulsüz ve fazla raporda şöyle yer aldı:7

Gizem Kaykunoğlu’nun Ceylanpınar Belediyesi’nde hiç çalışmadığı,hiç göreve gelmediği ; Gizem K.’nin sözleşmeli ekonomist olarak çalıştığı ancak işe gelmediği dönemde kendisine toplam103.066,24 TL usulsüz ve fazla ödemede bulunulduğu incelenmiş olup buna ilişkin tespit tutanağı rapora eklenmiştir.

Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Altun’un kızı Özlem Bahar Altun’un Ceylanpınar Beleidyesi’nde özel kalem müdürü ve veri hazırlama ve kontrol işletmeni olarak görev yaptığı sadece 03.04.2019 tarihinden önce hiç işe gelmediği, mesai takip çizelgesinde isminin dahi açılmadığı 23.11.2018-03.04.2019 tarihleri arasında işe geldiğine dair hiçbir kaydının bulunmadığıtespit edilmiş olup, ilgiliye toplam 46.327,63 TL usulsüz ve fazla ödemede bulunulduğu incelenmiş olup buna ilişkin liste rapora eklenmiştir.

Sedat Aydın’ın işe gelmediği günlerde usulsüz ve fazla olarak toplam 99.257.17 TL. ödemede bulunulduğu incelenmiş olup tespit tutanağı rapora eklenmiştir.

İsmail Bali’nin işe gelmediği günlerde usulsüz ve fazla olarak toplam 35.823.47 TL, Hüseyin Karatepe’nin Ceylanpınar belediyesine hiç gelmediği, belediyede kendisinin tanıyan bir personelşin dahi bulunmadığı ilgiliye usulsüz ve fazla olarak toplam olarak 171.350,00 TL ödemede bulunulduğu incelenmiş olup tespit tutanağı rapora eklenmiştir.

Menders Atillan’nın kızı Tuğçe Atilla’nın özel kalem müdür olarak görev yaptığın 30.06.2015-13.10.2015; mühendis olarak görev yaptığı 13.10.2015-27.03.2019 tarihleri ve veri hazırlama ve kontrol işletmeni olarak görev yaptığı 27.03.2019-29.03.2019 tarihleri arasında hiç işe gelmediği, mesai takip çizelgesinde isminin dahi açılmadığı 23.11.2018-03.04.2019 tarihleri arasındaişe geldiğine dair hiçbir kaydının bulunmadığı tespit edilmiş olup, ilgiliye toplam 251.803,91 TL usulsüz ve fazla ödemede bulunulduğu incelenmiş olup konuya ilişlin düzenlenen tespit tutanağı raporda yer almıştır.”

ÖDEMELER FAİZİ İLE GERİ ALINSIN TALEBİ

Raporda tespit edilen tutarların ilgi kişiden yasal faizi ile geri alınması bu mümkün olmaması halinde listede adı geçen harcama yetkilisi, düzenleyen ve muhasebe yetkilisi adına kamu zararının alınması tahsili talep edildi.

EVRAKTA SAHTECİLİK, TRİLYONLUK ZARAR

Raporda en dikkat çeken ise mal alımı üzerinden yapılan usulsüzlük oldu.

 İncelemelerde bazı taşınır malzemelerin alındığı halde belediyeye hiç gelmediği, faturaların gerçeği yansıtmadığı, alınmamış mal ve hizmet için belediye bütçesinden harcama yapıldığı, ödeme belgelerinde bulunan imzaların sahte olduğu belediye bütçesinden1.232.983,28 TL usulsüz ve fazla ödemede bulunulduğu, bu duruma Menderes Atilla ve Hüsamettin Etsatıcı’nın sebebiyet verdiği belirtildi.

Raporda akaryatkıttan bilgisayar malzemelerine, çöp kovasından park ve bahçede kullanılacak pek çok malzemede trilyonluk usulsüz alım kalem kalem yazıldı.

Bu ödemelerin ilgili kişilerden tahsili istendi.

DOĞRUDAN TEMİNDE DE TRİLYONLAR KONUŞULDU

Belediyenin açık ihale yerine doğrudan temin ile malzeme aldığı ve bu malzeme alım tutarı ise 11 trilyon olarak rapora geçti.

“AKRABALARI BELEDİYEYİ YÖNETTİ”

Raporda eski başkan Atilla’nın yönetim şekline ilişkin olarak ise  “Atilla döneminde belediye gelir ve alacaklarının takip  ve tahsili, imar iş ve işleri, yatırım hizmetleri konusunda yeterli çabanın gösterilmediği, belediye yönetiminin, belediye başkanının talimatı doğrultusunda  yakın akrabaları olan kişiler eliyle yürütüldüğü bu durumunda ikili yapıya sebep olduğu” ifadeleri yer aldı.

EVLİLİKTE DE KANUNA AYKIRILIK!

2019 yılında Mayıs ayı itibariyle 419 çiftin evlilik işlemlerinin yapıldığı belediyede evlendirme defteri üzerinden yapılan incelemede şaşkınlık yaratan bir gerçek daha ortaya çıktı. Kanun gereği en az 2 kişinin şahitlik etmesi gereken evlilikte tek şahitle nikah kıyıldığı görüldü.

128 sayfalık denetim raporunda trilyonlarca zarar ve usulsüzlük isim isim açıklanıp zararın temini istenirken, söz konusu kişilerle ilgili kamu adına herhangi bir işlem yapılıp yapılmayacağı merak konusu oldu.

BİHA


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şanlıurfa'daki liseden 'duyarlı' davranışÖnceki Haber

Şanlıurfa'daki liseden 'duyarlı' davranı...

Coşkun, Şanlıurfa'nın sorunlarını sıraladıSonraki Haber

Coşkun, Şanlıurfa'nın sorunlarını sırala...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar