Şanlıurfa
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Başkan Beyazgül, Şanlıurfa’nın turizmini geliştirmek adına çalışmalarını sürdürüyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Beyazgül, Şanlıurfa’nın turizmini geliştirmek adına çalışmalarını sürdürüyor
Abone ol
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün davetiyle şehrin tarihi ve turistik alanlarını ziyaret etmek ve kentin doğal güzelliklerini, eşsiz gastronomisini, dillere pelesenk olan UNESCO tarafından da tescillenen müziğini yerinde keşfetmek üzere Letonya, Litvanya, Estonya ve Azerbaycan’dan Şanlıurfa’ya gelen yerli ve yabancı turizm acenteleri ve sosyal medya fenomenleriyle bir araya geldi.

Şanlıurfa’nın turizmpotansiyelinin daha da artırılması, şehrin, doğal güzelliklerinin, tarihialanlarının ve eşsiz mimarisinin sadece Türkiye’de değil dünyada da tanıtılmasıamacıyla gerçekleşen buluşmada kente yapılacak olan ziyaretler, düzenlenecekturlar, şehrin sahip olduğu kültür ve turizm zenginliklerinin daha dayaygınlaştırılması gerektiği istişare edildi.

12 bin yıllık geçmişi iletarihi yeniden yazdıran keşif Göbeklitepe, Karahantepe, Taş Tepeler, Balıklıgöl,Kümbet evleriyle Harran, sakin şehir unvanına sahip Halfeti ve daha birçoktarihi ve doğal güzelliğiyle görenleri kendine hayran bırakan bir şehirŞanlıurfa’ya geldikleri için büyük heyecan duyduklarını kaydeden yabancımisafirler kenti gezme fırsatı bulacaklar.

BAŞKAN BEYAZGÜL: GÖBEKLİTEPESIRLARIN VE GİZEMLERİN MERKEZİDİR

Şanlıurfa’nın eşsiz birtarihe ve kültüre sahip olduğunun altını çizen Şanlıurfa Büyükşehir BelediyeBaşkanı Zeynel Abidin Beyazgül, “ Aramızda yerli ve yabancı misafirlerimiz var.Sosyal medya fenomenleri ve turizm seyahat acenteleri ve temsilcileri var. Bubuluşmayı şehrimiz açısından çok önemli buluyorum. Buradaki temsilcilervasıtasıyla çeşitli programlar oluşabiliyor. Bu programlar da kentin turizmiiçin oldukça faydalı oluyor. Şehre gelen ziyaretçilerin de ilk karşılaştığıisimler sizler oluyorsunuz. Burada Letonya, Litvanya, Estonya ve Azerbaycangibi çeşitli ülkelerden gelen misafirlerimiz var. Burası adeta bir çiçekbahçesi gibi rengârenk olmuş durumda… Göbeklitepe’ye gidecekler misafirlerimizmutlaka ama bana göre Göbeklitepe sırların ve gizemlerin merkezidir. 12 Bin yılönce burada yaşamış insanların atası bize hangi mesajları göndermek için çabasarf etmişler diye düşünüyorum. Şanlıurfa’nın sıra gecelerini de deneyimlemeşansı bulacaksınız. Orada sevgiyle hazırlanan kentin gastronomisinin küçük birbölümünü oluşturan yemeklerden tatma imkânını bulacaksınız ve müziğimizi dedinleyeceksiniz. Bu Şanlıurfa’da yüzyıllardır devam eden bir gelenektir.”İfadelerine yer verdi.

Programa Şanlıurfa KültürTurizm İl Müdürü Aydın Aslan, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kültür TurizmDaire Başkanı Mehmet Ay da katılarak Başkan Beyazgül’e kentte turizmi daha dageliştirmek adına yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgi verdiler.

BİHA

 

 

 

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Viranşehir’de 2 binden fazla gümrük kaçağı sigara ele geçirildiÖnceki Haber

Viranşehir’de 2 binden fazla gümrük kaça...

Haliliye’de mesken yangınıSonraki Haber

Haliliye’de mesken yangını

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar