Şanlıurfa
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Bakan Tekin açıkladı: Öğretmen atama mülakatları kalkacak mı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bakan Tekin açıkladı: Öğretmen atama mülakatları kalkacak mı
Abone ol
Deprem bölgesinde eğitim öğretim hizmeti alamayan tek öğrencinin olmadığını belirten Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen alımlarında yapılacak mülakatların kamera kaydı altına alınacağını söyledi. Bakan Tekin eğitimdeki değişikliklerin toplumsal karşılığı olduğunu belirtti.

Milli Eğitim Bakanı YusufTekin, yeni eğitim-öğretim yılına ilişkin açıklamalarda bulundu. Adana'daHabertürk canlı yayınında konuşan Bakan Tekin, Deprem bölgesinde eğitim öğretimhizmeti alamayan tek öğrencinin olmadığını söyledi.

Kamuya işe alımda mülakatınkaldırılmayacağını ancak içeriğinin değişeceğini söyleyen Bakan Tekin, "Şuan üzerinde çalışıyoruz ama şöyle bir projeksiyonumuz var. Öğretmenler, 3kişiden oluşan bir jurinin karşında 45 dakikalık bir mülakata alınacak. Bumülakatta kendisine sorulan konuyla ilgili konuşması ve anlatması istenecek" diyekonuştu.

45 dakikalık süre içeriğindeöğretmen adayının yazılı bir beyan da vereceğini vurgulayan Tekin, "Tüm busüreç kamera ile kayıt altına alınacak. Bu sayede hem torpil iddialarınıortadan kaldırmayı hedefliyoruz hem de adayların üniversitede öğrendiklerini nekadar özümsediklerini ölçmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Deprem bölgesinde yaklaşık 220bin civarında öğretmenin etkilendiğini aktaran Tekin, devamında şuaçıklamalarda bulundu:

"Deprem bölgesindemevcutta olan ve yeni atanan öğretmenlerle barınma ihtiyaçlarının var olupolmadığı konusunda irtibata geçildiğini dile getiren Tekin, "Bizimyaklaşık olarak bu 11 ilde 11 bin civarında öğretmenin konaklayacağı mekanlaraihtiyacımız ortaya çıktı.

Bizden böyle bir talepte bulundularbiz her birisine 'kaç kişisiniz, birlikte mi kalacaksınız, eşiniz, çocuğunuz,kimler var yanınızda?' bunlar sorularak İçişleri Bakanlığımız ve AFADkoordinesinde bunların hepsinin konaklayacağı konteynerler oluşturuldu.Dolayısıyla böylesine bir operasyonda bunu yürütmüş olduk." 

Tekin, Milli Eğitim BakanlığıOrtaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelikleilgili değişiklikleri de anlattı.

"Sınıf tekrarı"konusunun öğretmenler tarafından da dile getirildiğine dikkati çeken Tekin,"Sınıf tekrarı hem öğrencinin eğitim öğretim sürecinin sağlıklı işlemesihem de öğretmen arkadaşlarımızın kendi mesleklerini sağlıklı bir şekilde icraedebilmeleri açısından önemli." değerlendirmesinde bulundu.

Atama bekleyen öğretmenlerleilgili soru üzerine Tekin, şunları kaydetti:

"Milli Eğitim Bakanıolarak aramıza yeni öğretmenlerin gelmesini arzu ediyorum, istiyorum. Bizimhesaplamalarımıza göre ihtiyaç duyduğumuz rakamları Hazine ve Maliye Bakanımızla,Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığıyla paylaştık. Nihayetinde bütçeyioluşturan mekanizmalar orada. Şimdi 2024 bütçesi oluşacak. Bize 2024 bütçesiiçerisinde toplam kamuya ne kadar personel istihdam edileceğine dair bir rakamortaya çıkacak. Ardından da bizimle şunu paylaşacaklar. Denecek ki; 'Bizoluşturulan bu rakamın içerisinden sizinle şu kadar öğretmen istihdam etmenizkonusunda size yetki vereceğiz' diyecekler. Biz de onun üzerine hareketedeceğiz. Şimdi bir rakam söylemek mümkün değil ancak ben şunu söyleyeyim; bizbu yıl öğretmen arkadaşlarımızın istihdamıyla ilgili süreçte mülakat sürecinidüzgün bir mülakat prosesine dönüştürmek istediğimiz için biraz uzun zamanalacağız."

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Urfa’da yanan alanlar yeniden yeşillendiriliyorÖnceki Haber

Urfa’da yanan alanlar yeniden yeşillendi...

Urfa’da binlerce tarihi ’tiyatro bileti’ ele geçirildi!Sonraki Haber

Urfa’da binlerce tarihi ’tiyatro bileti’...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar