Şanlıurfa
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4
Celal Çiftçi

Celal Çiftçi

Mail: [email protected]

Bahçeli’den “Öcalan” Çıkışı: Siyasette Ezber Bozan Hamle

Bahçeli’den “Öcalan” Çıkışı: Siyasette Ezber Bozan Hamle

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM’de yaptığı açıklamayla gündemi derinden sarstı. Bahçeli, tarihin ona yüklediği sorumluluğu büyük bir “devlet adamı” ciddiyetiyle yerine getirerek önemli bir çıkışta bulundu. Bu hamlesini yürekten destekliyor ve ülkemizin barış ve huzur dolu günlere kavuşmasını temenni ediyorum.  

Bahçeli’nin bu açıklaması, siyasetteki ezberleri bozacak nitelikte. Birçok kişinin beklemediği bu çıkış, mevcut siyasi kalıpların dışına çıkan cesur bir adım olarak dikkat çekiyor. Toplumsal barış ve uzlaşı için verilen her çabanın kıymetini bilen bir gazeteci olarak, yıllardır çözüm sürecini “Barışı”desteklemekten asla vazgeçmedim. Bu nedenle, Bahçeli’nin hamlesinin yeni bir umut kapısı aralayabileceğine inanıyorum.  

Farklı kesimlerin barış içinde bir arada yaşayabildiği bir geleceği ancak cesur ve kararlı adımlarla inşa edebiliriz. Bahçeli’nin bu açıklaması, böylesi bir gelecek için önemli bir kilometre taşı olabilir. Ancak, böyle hamlelerin her zaman tepkilerle karşılaşması kaçınılmaz. Barış kolay elde edilmiyor; tarihten de biliyoruz ki her barış mücadelesi zorluklarla doludur.  

Bugün, herkesin gözünün bu topraklarda olduğu bir dönemdeyiz. İçinden geçtiğimiz bu süreçte en çok ihtiyacımız olan şey, birlik,beraberlik ve kardeşlik ruhunu diri tutmak. Bahçeli’nin açıklaması da, bu ruhun inşasında önemli bir adım olarak değerlendirilmeli.

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar