Şanlıurfa
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Urfa'da hem esnaf hem vatandaş dertli

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Urfa'da hem esnaf hem vatandaş dertli
Abone ol
Bahçelievler'de kurulan pazar esnafı, fiyatların kış mevsimine nazaran düştüğünü ancak satışların iyi olmadığını kaydetti. Urfalıların alışveriş yapmadığından dert yanan esnaf, "Fiyat uygun olunca ürün kıymetli mi olmadı bilmiyorum ama satı

Şanlıurfa'da sebze ve meyve fiyatlarında görülen düşüş, hemvatandaşı hem de esnafı memnun etmedi. 

Haliliye İlçesi Bahçelievler Mahallesinde kurulan pazar esnafı, fiyatların düştüğünü ancak satışların iyi olmadığı kaydetti. Sebze fiyatlarının tavan yaptığı dönemde daha iyi satış yaptıklarını kaydeden esnaf, ürün bolluğunun düşmesinden de dert yandı.

YILMAZ: FİYATLAR İYİ ÇEŞİT YOK

Pazarda çeşit olmaması nedeniyle satışların yeterli olmadığını kaydeden esnaf Mehmet Yılmaz, "Pazarda durum normal, fiyatlar iyi ancak çeşit yok. Müşteri de çeşit olmayınca almıyor. Maydanoz ve nane 50 kuruş, marul 2 buçuk" dedi. 

YAŞAR: FİYAT DÜŞTÜ, ÜRÜNÜN KIYMETİ BİTTİ

Fiyatlarda düşüş olmasına rağmen satışların istendiği gibi olmadığın belirten esnaf Mevlüt Yaşar, "Ben de patates, soğan ve domates satıyorum. Fiyatlar düştü, vatandaş memnun ama kimse bir şey almıyor. Ürün aşırı bol ama satış yok. Pahalı ürün yok, sadece limon 8 TL. Soğan ve patatesin fiyatı uygun, 1 buçuk lira ikisi de. Fiyat uygun olunca ürün kıymetli mi olmadı bilmiyorum ama satılmıyor. Pahalıyken burada günlük 300-500 kilo soğan satardım, ucuz oldu 200 kilo soğan getirdim ama satamıyorum" ifadelerini kullandı. 
BAYAL: MEYVE FİYATLARI DAHA UYGUN

Meyve fiyatların sebzeye nazaran daha uygun olduğunu ve satışların iyi olduğunu söyleyen esnaf Cuma Bayal, "Meyve satıyorum ben de, fiyatlar makul, fazla yüksek değil. Üzüm 3-4 lira, muz 8 lira, şeftali 6-7 lira. Yeni çıkan ürünler yüksek ama diğeri çok düşük. Vatandaşın meyveye ilgisi iyi, Urfalılar meyveyi yiyor. Sebzeye göre meyve daha uygun. 1 kilo biber 4-5 lira ama 1 kilo üzüm 3 lira. Bu sene meyve çok bol, senenin en bol meyvesi bu sene" sözlerine yer verdi.

TAŞ: SEBZE BULAMIYORUZ!

Sebzelerde bolluğun azaldığını ve özellikle salatalık bulamadıklarını aktaran esnaf İsmail Taş, "Ben de sebze üzerine çalışıyorum. Fiyatlarda baya düşüş var. Şu an domates 1 buçuk lira, salatalık bu aralar olmadığı için yükseldi. Patlıcan 1 buçuk, biber 3 lira civarı. Sebze bulamıyoruz şu an, kısıtlı. Millet, Kahramanmaraş, Adıyaman, Antep gibi yerlerden temin etmeye çalışıyor. Vatandaş fiyatlardan memnun, satışlar iyi. Ekmeğimiz çıkıyor çok şükür" diye konuştu.

'FİYATLAR İYİ AMA DAHA UYGUN OLABİLİR'

Fiyatların uygun olduğunu ancak biraz daha uygun olması gerektiğini ifade eden bir vatandaş, "Fiyatlar iyi, güzel. Domates, patlıcan, biber, salatalık, meyve aldım. Kavun 1 buçuk, salatalık 2, patates 2, patlıcan 1 buçuk liraya aldım. Daha ucuz olmasını talep ediyoruz. Daha uygun olursa daha fazla alırız" açıklamasında bulundu.

KESER: FİYATLAR DÜŞTÜ, ALIM AZALDI
Fiyatlar düşmesine rağmen satışların artmadığını açıklayan Şanlıurfa Pazarcılar Dernek Başkanı Hacı Keser, "Pazarda durum çok iyi, fiyatlar gayet ucuz. Meyve-sebze çok bol, her şey bereketli. Kışa göre fiyatlar çok düştü. Kırmızı biber 3-5 lira arası, patlıcan 1-1 buçuk arası, yeşil biber 1-3 arasında değişiyor. Son günlere göre fiyatlar çok düştü, vatandaş fiyatlardan gayet memnun. Satışlarımız normal, millet tatilde olduğu için şu an alım çok yok" diyerek sözlerine son verdi.

İŞTE, DERLEDİĞİMİZ FİYATLAR:
Sarımsak- 20 TL
Soğan- 1 buçuk TL
Patates- 1 buçuk-2 TL
Domates- 1-1 buçuk TL
Biber- 2-3 TL
Kabak- 2 buçuk TL
Yeşil Fasulye- 4 TL
Bamya- 12-13 TL
Patlıcan- 1 buçuk- 2 TL

Özlem DİKMEN-BİHA


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şanlıurfalı Başkandan destek ziyaretiÖnceki Haber

Şanlıurfalı Başkandan destek ziyareti

'Turizm AR-GE Komisyonu' kurulduSonraki Haber

'Turizm AR-GE Komisyonu' kuruldu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar