Şanlıurfa
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Türkiye’de Otomobil İlanlarında Yeni Düzenleme Başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türkiye’de Otomobil İlanlarında Yeni Düzenleme Başladı
Abone ol
Bugünden itibaren, Türkiye genelinde otomobil ilanlarında önemli bir değişiklik uygulanmaya başlandı. Ticaret Bakanlığı, Şanlıurfa da dahil olmak üzere tüm illerde, Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS) üzerinden taşıt ilanlarında "yetki doğrulaması" işlemini devreye aldı. Bu yeni düzenleme ile 1 Nisan 2025’e kadar bir geçiş süreci uygulanacak. Geçiş dönemi sonrasında ise, yetki belgesi olmayan oto galerileri elektronik platformlarda ilan veremeyecek.

Ticaret Bakanlığı, ikinci el otomotiv sektöründe sahte ilanların ve yanıltıcı bilgilerle yapılan ticaretin önlenmesi amacıyla bu düzenlemenin uygulamaya konduğunu duyurdu. Yapılan açıklamada, elektronik ilan platformlarında kimliği belirsiz kişilerin verdiği yanıltıcı ilanlarla mücadele etmek ve tüketici mağduriyetlerini engellemek için çalışmaların sürdüğü ifade edildi.

Bakanlığın açıklamasına göre, geçtiğimiz kasım ayında devreye alınan kimlik doğrulama sistemi ile, kimlik bilgileri doğrulanmayan kişiler artık ilan platformlarında ilan verememekteydi. Bugün itibarıyla ise, EİDS’in ikinci aşaması olan yetki doğrulaması uygulaması başlatıldı. Bu aşama ile artık taşıt ilanları sadece araç sahipleri, sahiplerinin birinci ve ikinci derece akrabaları veya araç sahibinin yetkilendirdiği yetki belgesine sahip işletmeler tarafından verilebilecek. Araç sahiplerinin oto galerileri yetkilendirebileceği bir ekran ise e-Devlet üzerinden erişilebilir olacak.

Bu yeni düzenlemeyle, 1 Nisan 2025’e kadar, araç sahipleri hala yetki doğrulaması olmadan ilan verebilecek. Ancak bu tarihten sonra, ikinci el araç satışı yapan oto galerilerinin yetki belgesine sahip olmadan ilan girmesi mümkün olmayacak. Ticaret Bakanlığı, kimlik ve yetki doğrulama sistemlerinin sahte ilanların yanı sıra, spekülatif fiyat artışlarının da önüne geçilmesine yardımcı olacağına dikkat çekti.

Ayrıca, bu düzenleme sadece ilan platformlarını değil, sosyal medya gibi diğer elektronik ortamda verilen ilanları da kapsıyor. Bakanlık, tüm taşıt ilanlarının titizlikle takip edileceğini belirtti.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Birecik 52 Ülkeye Misafirlik EttiÖnceki Haber

Birecik 52 Ülkeye Misafirlik Etti

Öcalan'ın Çağrısı İçin Flaş AçıklamaSonraki Haber

Öcalan'ın Çağrısı İçin Flaş Açıklama

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar