Şanlıurfa
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Turizm için yatırımcılara Şanlıurfa'dan önemli çağrı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Turizm için yatırımcılara Şanlıurfa'dan önemli çağrı
Abone ol
Şanlıurfa Turizmi Geliştirme A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Uncu, yaptığı açıklamada kültürel tanıtımlara sponsor olan kuruluşların vergi matrahının düşeceğini söyledi.

ŞANLIURFA-ŞANLIURFA Turizmi Geliştirme Anonim Şirketi (A.Ş.) tarafından bir otelde basın toplantısı düzenlendi.

Kentin turizmine yönelik düzenlenen toplantıda Turizm Geliştirme A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Uncu, turizmi geliştirmedeki amaçlar, pazarlama ve markalaşma, turizm iş geliştirme ile planlama ve politika oluşturma konularına dair açıklama yaptı.Turizm A.Ş. konusunda bilgiler veren Mehmet Uncu, Göbeklitepe'nin tanıtımı için bir dostluk turnuvası düzenleneceğini aktardı.

Uncu, "Aynı zamanda Göbeklitepe’nin Türkiye içinde de tanıtımı sağlanacak, eski Alman futbolcuları ve Türk futbolcuları arasında dostluk maçı oynanacak. Gastronomi turizmi oturtması anlamında 4 ili kapsayacak şekilde Antep, Urfa, Mardin, Diyarbakır şeklinde olacak" dedi.

'ÜLKEYE SPONSPOR OLABİLİRLER'

Kentin tanıtımı noktasındaki çalışmalara değinen Uncu, sponsor olacak firmaların vergi konusunda büyük kolaylıklar sağlanacağını belirterek, "Kültür bakanlığımızla yaptığımız görüşmede, Kültür Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda bu faaliyetler gerçekleşirken, sponsorluklarla bu işi yürütebiliriz diye düşündük. Biz sponsorluk dosyası hazırladık, birçok kuruluşa verdik bakanlığımızda kültür müdürlüğümüzü yetkilendirdi. Sponsor olan kurum ve kuruluşun, özellikle özel sektör kuruluşlarının, kurumlar vergisi matrahını sponsorluk faaliyeti kapsamında düşebilir. Sponsor olurlarsa bunu kurumlar vergisi yerine mahsul edebilirler yüzde 100‘üne kadar. Özellikle fazla vergi veren mükellefleriniz varsa bunlar ülkemize sponsor olmak istiyorlarsa biz onlara sponsorluk ile ilgili hazırlayıp verebiliriz. Onlar da vergisini Urfa’da değerlendirmiş olur. Urfa’ya daha büyük katkısı olur. Biz bu kapsamda Ziraat Bankası, Halk Bankası, Türk Hava Yolları bunların hepsiyle görüştük. Ramazanda da görüşmelerimiz olacak. Buradaki ana amacımız ise; bunu Urfa’da her yıl sistem olarak gerçekleştirmek, Urfa’ya oturtmak. Sadece kamu ve yerel kamu kuruluşunun değil de özel sektörü de bu işe dahil edelim" ifadelerini kullandı.

'YATIRIMCILARI BEKLİYORUZ'

Yatırımcıları bölgeye çekmek için de çalışmalar yaptıklarını aktaran Uncu, "Kalkınma ajansıyla birlikte çalışma yürütüyoruz. Bu çalışma kapsamında belediyelere ve kamuya, tarihi yapıdan envanterini çıkarıyoruz. Kalkınma ajansı bayağı yardımcı oluyor. Yapıların envanteri mayıs ayında tamamlanacak, haziran ayı içerisinde ise; turizm yatırımcıları gibi büyük kuruşlara gidip sunum yapacağız. Şanlıurfa’ya gelip yatırım yapmaları konusunda. Zaten bir yatırımcının ilk sorduğu şey arsa ya da bina olduğu için buraya yatırım yapıp öyle gideceğiz. Bu çalışmayı yaptıktan sonra aynı ay içerisinde onları Urfa’ya davet edeceğiz. Urfa’da yerleri bire bir göstereceğiz. Buraya Urfalı yatırımcıları da davet ediyoruz. Bu isteği herkesle paylaşabiliriz" diye konuştu.

'MAYISTA TOPLANTI VAR'

Turizm girişimciliği konusunda bir modeli uygulayacaklarını bildiren Uncu, "Geçenlerde UNESCO milli komisyonu buradaydı. Onların da bir talebi var. Hali hazırda Göbeklitepe’nin ziyareti konusunda sıkıntılar yaşanıyor. Göbeklitepe turistik alandan öte kültürel miras. Kültürel miraslarda ise koruma planı dengesini iyi oturtman gerekiyor. Geçmişteki çalışmalarımız var Mayıs ayında Urfa’da toplayacağız. Onların da kendilerine ait fonları var. Onlara bir turizm iş modeli sunduk. Bu hafta görüşmelerini yaptık. Bunu yapma sebebimiz ise turizm girişimciliği konusunda bir modeli uygulamak. Kalite standartları konusunda yeni eleman alımı tamamladıktan sonra bunları yapacağız." diyerek sözlerine son verdi.

Mustafa PAYIK/ŞANLIURFA-BİHA


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şanlıurfa'daki kazanın nedeni netleştiÖnceki Haber

Şanlıurfa'daki kazanın nedeni netleşti

Şanlıurfa'da Ramazan programı belli olduSonraki Haber

Şanlıurfa'da Ramazan programı belli oldu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar