Şanlıurfa
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Takı tasarımı Urfalı kadınların ilgi odağı oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Abone ol
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi 11 Nisan Kadın Kültür ve Eğitim Merkezinde açılan Gümüş takı işlemeciliği telkâri kursuna bayanlardan yoğun ilgi gösteriyor. Telkari kursuna katılan kadınlar hayallerindeki takı tasarımını kendi elleriyle yapıyor.

Kadınlara yönelik açılan kurslarla kadın kursiyerlere pozitif ayrımcılık tanıyan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan telkâri kursuna kadınlar yoğun ilgi gösteriyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığının kadınlara yönelik açtığı kurs sayısı her geçen gün daha da artıyor.

Takı tasarıma merak saran kadınların uğrak mekanı haline gelen 11 Nisan Kadın Kültür ve Eğitim Merkezindeki kursa telkâri işlemeciliğinin püf noktaları anlatılıyor. Pratik eğitimlerini tamamlayan kadınlara teorik olarak verilen eğitimle telkârinin nasıl yapıldığı öğretiliyor. Merkeze gelen kadınlar hayallerindeki takı tasarımını kendi elleriyle yapıyor.

Telkâri eğitmeni Kevser Kaplan, kursta kadınlara telkâri eğitimi verdiklerini ve el becerileriyle kadınların kendi tasarımlarını ürettiklerini belirtirken, kursa katılan kadınlar ise kendilerine yönelik düzenlenen kurs nedeniyle Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’e teşekkür ettiler.  


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tatlısesin eski eşi Adalet Sara'dan " Mağara paylaşımı"Önceki Haber

Tatlısesin eski eşi Adalet Sara'dan " Ma...

TÜRK-İŞ'ten flaş açıklama 'imza atmayız'Sonraki Haber

TÜRK-İŞ'ten flaş açıklama 'imza atmayız'

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar