Şanlıurfa
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

ŞURKAV’da ortak katılım hareketi başlıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ŞURKAV’da ortak katılım hareketi başlıyor
Abone ol
ŞURKAV Olağan Genel Kurul Toplantısı, Vali Hasan Şıldak’ın katılımıyla gerçekleşti. Buluşmada Vali Şıldak, ŞURKAV’ın daha da aktif çalışmalarla gündeme gelmesi için ortak katılımlı bir anlayışla hareket edilmesi gerektiğini söyledi.

 

Şanlıurfa İli Kültür Eğitim Sanat ve Araştırma Vakfı(ŞURKAV) Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi.

Yusufpaşa Mahallesi'ndeki Vakıf İdare Merkezindegerçekleştirilen toplantıya Vali Yardımcısı Yeliz Mercan, Milletvekili CevahirAsuman Yazmacı ile ŞURKAV Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

Açılış, yoklama, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nınokunmasıyla başlayan genel kurulda bir konuşma yapan Vali Şıldak, ŞURKAV'ınrutin çalışmalarının yanı sıra bölge kültürüne vizyoner değer katacakçalışmalarla gündeme gelmesi gerektiğini söyledi. Bunun için başta bütçesıkıntısı başta olmak üzere yetersizliklerin aşılabilmesi için çoğulcu birkatılım anlayışının hayata geçirilmesi gerektiğini belirten Vali Şıldak,"İlk olarak Olağan Genel Kurul Toplantımızda alacağımız kararların hayırlargetirmesini diliyorum. ŞURKAV, faaliyetleri ve kapsamı ile bir çok Vilayetinsahip olmak için çaba gösterdiği özgün bir kuruluş. Şehrimizde dinamizm ilebirlikte ortaya çıkan pek çok önemli çalışmayı hayata kazandıran, Şanlıurfagibi geniş kültür birikimine sahip bir ilde olmazsa olmaz bir adresimiz. Ancakson yıllarda baktığımızda bir ivme kaybettiğini görüyoruz. Rutin faaliyetleredönen kuruluşumuzu daha önemli projelerle tekrar ayağa kaldırmamız gerekiyor.Buna biraz da bütçe ile alakalı diyebiliriz. ŞURKAV'ın daha esaslı projelerlegündeme gelmesi hepimizin beklentisi. Onun için önümüzdeki günlerde bu konularadaha da yoğunlasacagız. İnşallah şehrimizin dinamiklerini bir araya getirerek,bütçe sorununu da aşarak şehrimizin kimliğine uygun vizyoner projeleri hayatakazandırmak hedefimiz olmalı. Bununla birlikte Turizm A.Ş.'mizi de işin içinekatarak, yerel yönetimlerimizin de desteği ile şehrimizde yeni bir rüzgarestirebiliriz" dedi.

Topantıda iki önemli çalışmanın daha ayrıntılarına değinenVali Şıldak, "Ben buradan yeni iki çalışmayı gündeme getirmek istiyorum.Batman Üniversitesi, Harran Üniversitesi, GAP İdaresi ve ŞURKAV ile birliktekültür envanteri çalışması gerçekleştiriyoruz. Bu çalışma çerçevesinde tescillieserler, ören yerleri ve tüm somut değerlerimizin kaydını tutuyoruz.Akademisyenlerimizin de başında olduğu 20 kişilik bir ekip titizlikle bu yöndeuygulamanın içinde. İkincisi ise somut olmayan değerler hakkında. Müzik,mimari, kültürel ve diğer tüm gelenekleri içeren somut olmayan kültürel mirasile ilgili de bir çalışmamız var. Ben bu iki çalışmayı çok önemli görüyor, buçalışmalarda emeği geçen tüm isimleri tebrik ediyorum" ifadelerinikullandı.

Genel Kurul daha sonra temennilerin aktarılması ve toplufotoğraf çekimi ile tamamlandı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şanlıurfa’da yarın gök gürültülü yağış bekleniyor!Önceki Haber

Şanlıurfa’da yarın gök gürültülü yağış b...

Londra’daki fuarda Şanlıurfalı fotoğrafçının eserleri sergilenecekSonraki Haber

Londra’daki fuarda Şanlıurfalı fotoğrafç...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar