Şanlıurfa
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Siverek’te 20 bin kişiye aşure dağıtıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Siverek’te 20 bin kişiye aşure dağıtıldı
Abone ol
Siverek Belediyesi Muharrem ayı dolayısıyla 4 farklı noktada 20 bin kişiye aşure ikramında bulundu.

Kültür Müdürlüğünce düzenlenen aşure etkinlikleri kapsamında Gümrük Hanı’nda program düzenledi.

Düzenlenen program Belediye Başkan Vekili Mehmet Sinan Kaya, Müftü Muhammed Çiçek, AK Parti İlçe Başkanı Nedim Lale, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, birim müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Program Kur’an-ı Kerim tilaveti ve müftülük yetkilisinin duasıyla başladı.

Aşure gününün önemine değinen Belediye Başkan Vekili Mehmet Sinan Kaya, bugünün hüznün ve kurtuluşun sembolü olduğunu söyledi.

Muharrem ayının birlik ve beraberliğin tescili olduğunu dile getiren Kaya, “Kardeşliğin ve bereketin tescil edildiği ay olması hasebiyle bizler için önem arz ediyor. Aşure çok farklılık ve temsiliyetin günüdür. Öyle ki Hz. İsa bugün doğdu, Hz. Nuh’un gemisi karaya oturdu ve Hz. Hüseyin bugün şehit edildi. Dolayısıyla hüznün ve kurtuluşun yani çok farklılığın, çok çeşitliliğin olduğu bir gündür. Bugünün başta memleketimize, bütün Müslüman alemine birlik, beraberlik ve kardeşlik getirmesini temenni ediyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından katılımcılara aşure ikramında bulunuldu.

Öte yandan Lezgo ve Ağaçhan Parkı’nın yanı sıra Atatürk Bulvarı’nda kurulan stantlarda vatandaşlara aşure ikram edildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
'Yalan haber'e 5 yıl hapis... İşte AK Parti'nin yeni düzenlemesiÖnceki Haber

'Yalan haber'e 5 yıl hapis... İşte AK Pa...

Urfa'da kaldırım işgaline geçit yokSonraki Haber

Urfa'da kaldırım işgaline geçit yok

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar