Şanlıurfa
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

ŞASEMKOM'dan sebze fiyatları için sert çıkış

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ŞASEMKOM'dan sebze fiyatları için sert çıkış
Abone ol
ŞASEMKOM Başkanı Faruk Akbaş, "Neden fiyatlar düştü. Eğer yükselişin sebebi komisyoncular idiyse, bu fiyatlar niçin düştü, kâr yapmak varken bu aracılar neden fiyatları düşürdü? Acaba merhamete mi geldiler?" dedi.

ŞANLIURFA-ŞASEMKOM Başkanı Faruk Akbaş, sebze fiyatları ile ilgili yaptığı açıklamada, "Neden fiyatlar düştü. Eğer yükselişin sebebi komisyoncular idiyse, bu fiyatlar niçin düştü, kâr yapmak varken bu aracılar neden fiyatları düşürdü? Acaba merhamete mi geldiler?" dedi.

Türkiye genelinde ve Şanlıurfa'da özellikle kış aylarında sebze ve meyve fiyatlarında yaşanan yüksek fiyatlar vatandaşların tepkisine neden olmuştu.

Hemen herkes fiyatların yüksek olmasını farklı nedenlere bağlarken, özellikle komisyoncuların fiyatları yükselttiği konusunda eleştiriler gündeme gelmişti.

Yaşanan bu durumun ardından yaz mevsimi ile birlikte fiyatlar düşerken, Şanlıurfa Sebze ve Meyve Komisyoncuları (ŞASEMKOM) Derneği Başkanı Faruk Akbaş da konuya ilişkin bir açıklama yaptı.

Komisyoncuların fiyat yüksekliğine neden olarak gösterilmesine sert tepki veren Akbaş, "Şimdi fiyatlar düştü üretici zarar ediyor. Peki şu anda aracı, komisyoncu yokmu? Neden fiyatlar düştü. Eğer yükselişin sebebi komisyoncular idiyse, bu fiyatlar niçin düştü, kâr yapmak varken bu aracılar neden fiyatları düşürdü? Acaba merhamete mi geldiler? Aylarca memleketin gündemi suni, yalan, yanlış haberlerle işgal edildi. Boşu boşuna milyonlarca esnafın günahına girildi" dedi. 

TARIM POLİTİKALARINI ELEŞTİRDİ

Tarım politikalarının da yanlış olduğuna değinen Faruk Akbaş, sözlerine şöyle devam etti:

"En büyük suçlular, kendilerine toz kondurmadılar, hep esnafı suçladılar. Her gelen tarım bakanı ile yeni bir tarım politikası denenirse, kusura bakmayın, bu günlerimizde ararız. Bir ülkenin 5 yıllık, 25 ve 50 yıllık tarım politikaları olmazsa, tarım ülkesi de olsanız sonunuz hüsran olur.

Bir ay önce domates 5 lira şimdi 1 lira, salatalık 4 lira şimdi 1 lira, patlıcan 8 lira, şimdi 2 lira. Acaba bir ay sonra nasıl olacak, bilen yok. Çünkü planlama yok. Çünkü denetim yok. Sorun belli, çözüm belli, fakat nedense çözüm yanlış yerlerde aranıyor. Daha doğrusu çözüm yerine çözümsüzlük aranıyor."

BİHA 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Urfa-Diyarbakır yolunda kazaÖnceki Haber

Urfa-Diyarbakır yolunda kaza

TÜMSİAD’dan Kent Konseyi için sert açıklamaSonraki Haber

TÜMSİAD’dan Kent Konseyi için sert açıkl...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar