Şanlıurfa
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Şanlıurfalı çiftçiler anız konusunda bilinçleniyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şanlıurfalı çiftçiler anız konusunda bilinçleniyor
Abone ol
Şanlıurfa’da hasat dönemiyle birlikte başlayan anız yangınların önüne geçilemiyor. Eyyübiye ilçesinde bazı muhtar ve vatandaşlar anız yangınlarına karşı birlikte hareket etti. Türkiye’nin tahıl ambarlarındanŞanlıurfa’da Çiftçiler ikinci ürün için her yıl binlerce dönüm araziyi ateşeveriyor.Anız yangınlarına karşı bütüntedbirler alınmasına rağmen durdurulamıyor.Eyyübiye İlçe Tarım ve OrmanMüdürlüğü ekipleri hasat döneminde başta anız yangınları hakkında çiftçileri bilindirmekiçin sahaya indi. Eyyübiye’ arpa ve buğdayda hasatzamanının gelmesiyle birlikte, hasat tekniği, anız yakma, çks e- devletbaşvuruları ve üretim planlaması gibi konularda eğitimli İlçe Tarım ve OrmanMüdürlüğünün uzman personelleri tarafından çiftçileri bilgilendirme toplantısıson sürat devam ediyor.Anız yangınlarına engel olunmasıve doğal dengenin korunması için, anız yakılmasına meydan vermeyecek en uygunyükseklikte biçilmesi hususunda biçerdöver operatörlerini ve anız yakmamalarıiçin de çiftçiler bilgilendiriyor.Anız yakma yasağına uymayanlara;ilgili mevzuat gereğince, yaktıkları her dekar için ayrı hesaplanan idari paracezaları uygulanıyor. Eyyübiye İlçesinde anız yakmanın zararlarıhakkında çiftçiler bilgilendiriliyor. Yapılan bilgilendirmelerde anızlarınyakılması sonucunda, hem tarımsal hem de doğal ekosistemde oluşabilecektahribatlar konusunda aydınlatıcı bilgiler sunuluyor.İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğütarafından Akören Mahallesinde bilgilendirme toplantısı yapıldı MUHTAR MASRAF YAPIN ANIZYAKAMAYINAnız yangınların karşı olduklarınısöylenen, Muhtar Necip Kılıç, anız yangınları burada olmadığını buradaki çiftçilerinanız yakmak yerine masraf yapıp ikinci ürün olan mısırı ektiklerini aktaran MuhtarKılıç, artık anız yakılmasını konusunda vatandaşların daha duyarlı olmasını gerekliğiniifade etti.İlçe Tarım ve Orman Müdürü Sayınİsa İzgi, Eyyübiye İlçesinde gerek anız yangınları gerekse bitkisel ve Hayvansal üretimde, Gıda ve toplumSağlığında bilgilendirme toplantılarının aralıksız olarak devam edeceğinibelirti.BİHA

Türkiye'nin tahıl ambarlarındanŞanlıurfa'da Çiftçiler ikinci ürün için her yıl binlerce dönüm araziyi ateşeveriyor.

Anız yangınlarına karşı bütüntedbirler alınmasına rağmen durdurulamıyor.

Eyyübiye İlçe Tarım ve OrmanMüdürlüğü ekipleri hasat döneminde başta anız yangınları hakkında çiftçileri bilindirmekiçin sahaya indi.

Eyyübiye’ arpa ve buğdayda hasatzamanının gelmesiyle birlikte, hasat tekniği, anız yakma, çks e- devletbaşvuruları ve üretim planlaması gibi konularda eğitimli İlçe Tarım ve OrmanMüdürlüğünün uzman personelleri tarafından çiftçileri bilgilendirme toplantısıson sürat devam ediyor.

Anız yangınlarına engel olunmasıve doğal dengenin korunması için, anız yakılmasına meydan vermeyecek en uygunyükseklikte biçilmesi hususunda biçerdöver operatörlerini ve anız yakmamalarıiçin de çiftçiler bilgilendiriyor.

Anız yakma yasağına uymayanlara;ilgili mevzuat gereğince, yaktıkları her dekar için ayrı hesaplanan idari paracezaları uygulanıyor.

 Eyyübiye İlçesinde anız yakmanın zararlarıhakkında çiftçiler bilgilendiriliyor. Yapılan bilgilendirmelerde anızlarınyakılması sonucunda, hem tarımsal hem de doğal ekosistemde oluşabilecektahribatlar konusunda aydınlatıcı bilgiler sunuluyor.

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğütarafından Akören Mahallesinde bilgilendirme toplantısı yapıldı

MUHTAR MASRAF YAPIN ANIZYAKAMAYIN

Anız yangınların karşı olduklarınısöylenen, Muhtar Necip Kılıç, anız yangınları burada olmadığını buradaki çiftçilerinanız yakmak yerine masraf yapıp ikinci ürün olan mısırı ektiklerini aktaran MuhtarKılıç, artık anız yakılmasını konusunda vatandaşların daha duyarlı olmasını gerekliğiniifade etti.

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Sayınİsa İzgi, Eyyübiye İlçesinde gerek anız yangınları gerekse bitkisel  ve Hayvansal üretimde, Gıda ve toplumSağlığında bilgilendirme toplantılarının aralıksız olarak devam edeceğinibelirti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şanlıurfa’da yangında traktörün altına kalan genç öldüÖnceki Haber

Şanlıurfa’da yangında traktörün altına k...

Şanlıurfa’da trafik kazası, 1 ağır yaralıSonraki Haber

Şanlıurfa’da trafik kazası, 1 ağır yaral...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar