Şanlıurfa
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Şanlıurfa’da tarım ve hayvancılık fuarı başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şanlıurfa’da tarım ve hayvancılık fuarı başladı
Abone ol
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve ŞUTB destekleriyle, 7-10 Aralık tarihleri arasında Şanlıurfa Fuar Merkezinde ziyaretçilerine kapılarını açan 9. Şanlıurfa Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

Tören sırasında konuşmalarını gerçekleştiren ŞUTB YönetimKurulu Başkanı Mehmet Kaya, ‘’Tarım sektöründe faaliyet gösteren tüm kurum,kuruluş ve işletmeleri bu amaçla bir araya getirmek istiyoruz’’  diyerek, Hedeflerinin, kentin tarım vehayvancılık potansiyelinin tanıtımı ve bölge için cazibe merkezi halinegetirilmesi olduğunu kaydetti. Başkan Kaya, Şanlıurfa’nın, geniş tarımalanları, gıdasal üretimi ve hayvancılığıyla Türkiye’nin en önemli kentiolduğuna dikkat çekerek ‘’Fıstık ve pamuk üretiminde lideriz. Birçok sanayideçeşitli sektörlere ham madde sunuyoruz. Elimizde çok imkân var. ŞanlıurfaTicaret Borsası olarak Urfa Peyniri ve Sadeyağımızı da tescilledik.Ürünlerimizin markalaşması sağlanmalı. İç ve dış piyasaya katma değeri yüksekürünler pazarlanmalı. Urfa’yı markalaştırmalıyız.’’ diye konuştu.

Şanlıurfa Ticaret Borsası’nın bünyesinde kurulan lisanslıdepolarının çiftçi ve tüccarlara sağladığı faydalara değinen Kaya, Pamuklisanslı deposunun 10.000 ton kapasite arttırım çalışmalarını ve fıstıklisanslı depo projesinin müjdesini vererek konuyla ilgili çalışmalarıntitizlikle sürdürüldüğünü kaydetti. 

Fuar, tarım alet ve makineleri, doğru tarım teknikleri,bitki besleme, gübreler, zirai ilaçlar, su ve sulama teknolojileri, canlıhayvan yetiştiriciliği, hayvan sağlığı ve ilaçları, et ürünleri ve hayvansalgıdalar ve daha pek çok sektörü tek bir çatıda buluşturdu.

Fuar kapsamında; yerel, bölgesel ve ulusal kalkınmayayönelik atılacak adımlara katkı sağlanması amaçlı olarak, yerel dinamiklerin vefırsatların doğru değerlendirilerek yeni yatırımlara imkân sağlanması veyatırım imkânlarının geliştirilerek işbirliklerin kurulmasına zeminhazırlanacak.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şanlıurfa merkezli operasyonlarda 16 gözaltıÖnceki Haber

Şanlıurfa merkezli operasyonlarda 16 göz...

Eyyübiye Belediyesi 250 yoksul ailenin evini yenilenecekSonraki Haber

Eyyübiye Belediyesi 250 yoksul ailenin e...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar