Şanlıurfa
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Şanlıurfa’da sulama sezonu başladı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şanlıurfa’da sulama sezonu başladı!
Abone ol
Şanlıurfa’da 17 Nisan’da başlayan 2024 yılı sulama sezonu, tarıma büyük katkı sağlayacak. DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, toplam 3 milyon 643 bin 410 dekar arazinin sulanacağını ve bu sayede ülke ekonomisine 21 milyar 860 milyon TL katkı hedeflendiğini açıkladı. Şanlıurfa’da 17 Nisan tarihinde başlayan 2024 yılı sulamasezonu, tarım arazilerini bereketle buluşturuyor.Konuya ilişkin açıklama yapan Devlet Su İşleri (DSİ)Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, toplam 3 milyon 643 bin 410 dekar arazininsulanacağını ve bu sayede ülke ekonomisine 21 milyar 860 milyon TL katkıhedeflendiğini açıkladı.MODERN SULAMA SİSTEMLERİYLE VERİM ARTIŞIBEKLENİYORBalta, sulama sezonunun başlamasıyla birlikte çiftçilerebol ve bereketli bir sezon dileklerini iletti. DSİ’nin, ülke tarımı veçiftçiler için özveriyle çalışmaya devam ettiğini vurgulayan Balta, tarımarazilerinin suya kavuşmasını ve modern sulama sistemlerininyaygınlaştırılmasını öncelikli hedefleri arasında gösterdi. Modern sulamasistemleri sayesinde su tasarrufunun sağlanacağını ve tarımsal veriminartacağını belirten Balta, bu sayede çiftçilerin refah seviyesinin deyükseleceğini ifade etti.ŞANLIURFA TARIMI İÇİN ÖNEMLİ BİR ADIMŞanlıurfa’nın tarımsal üretimde önemli bir yere sahipolduğunu belirten Balta, sulama sezonunun başlamasının bölgedeki tarımsalfaaliyetler için büyük önem taşıdığını söyledi. Bölgede su kaynaklarının etkinve verimli kullanımı için çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Balta, modernsulama sistemlerinin yaygınlaştırılmasıyla birlikte sulamada önemli birtasarruf sağlayacaklarını kaydetti.ÇİFTÇİLERE DESTEK ÇALIŞMALARI DEVAM EDECEKDSİ’nin, çiftçilere yönelik destek çalışmalarını daaralıksız sürdürdüğünü belirten Balta, sulama ücretlerinde yapılan indirimlerve tarımsal sulama yatırımlarına sağlanan devlet destekleri hakkında bilgiverdi. Balta, DSİ’nin, çiftçilerin yanında olduğunu ve tarımsal kalkınmaya katkıdabulunmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.Şanlıurfa’da 2024 yılı sulama sezonunun başlaması,bölgedeki tarım faaliyetleri ve ekonomi için önemli bir gelişme olarakdeğerlendiriliyor. Modern sulama sistemlerinin yaygınlaştırılmasıyla birliktesu tasarrufu sağlanması, tarımsal verimin artması ve çiftçilerin refahseviyesinin yükselmesi hedefleniyor.

Şanlıurfa'da 17 Nisan tarihinde başlayan 2024 yılı sulamasezonu, tarım arazilerini bereketle buluşturuyor.

Konuya ilişkin açıklama yapan Devlet Su İşleri (DSİ)Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, toplam 3 milyon 643 bin 410 dekar arazininsulanacağını ve bu sayede ülke ekonomisine 21 milyar 860 milyon TL katkıhedeflendiğini açıkladı.

Balta, sulama sezonunun başlamasıyla birlikte çiftçilerebol ve bereketli bir sezon dileklerini iletti. DSİ'nin, ülke tarımı veçiftçiler için özveriyle çalışmaya devam ettiğini vurgulayan Balta, tarımarazilerinin suya kavuşmasını ve modern sulama sistemlerininyaygınlaştırılmasını öncelikli hedefleri arasında gösterdi. Modern sulamasistemleri sayesinde su tasarrufunun sağlanacağını ve tarımsal veriminartacağını belirten Balta, bu sayede çiftçilerin refah seviyesinin deyükseleceğini ifade etti.

Şanlıurfa'nın tarımsal üretimde önemli bir yere sahipolduğunu belirten Balta, sulama sezonunun başlamasının bölgedeki tarımsalfaaliyetler için büyük önem taşıdığını söyledi. Bölgede su kaynaklarının etkinve verimli kullanımı için çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Balta, modernsulama sistemlerinin yaygınlaştırılmasıyla birlikte sulamada önemli birtasarruf sağlayacaklarını kaydetti.

DSİ'nin, çiftçilere yönelik destek çalışmalarını daaralıksız sürdürdüğünü belirten Balta, sulama ücretlerinde yapılan indirimlerve tarımsal sulama yatırımlarına sağlanan devlet destekleri hakkında bilgiverdi. Balta, DSİ'nin, çiftçilerin yanında olduğunu ve tarımsal kalkınmaya katkıdabulunmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.

Şanlıurfa'da 2024 yılı sulama sezonunun başlaması,bölgedeki tarım faaliyetleri ve ekonomi için önemli bir gelişme olarakdeğerlendiriliyor. Modern sulama sistemlerinin yaygınlaştırılmasıyla birliktesu tasarrufu sağlanması, tarımsal verimin artması ve çiftçilerin refahseviyesinin yükselmesi hedefleniyor.

 

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şanlıurfa’da 50 bin fıstık fidesi dağıtıldıÖnceki Haber

Şanlıurfa’da 50 bin fıstık fidesi dağıtı...

Şanlıurfa’da 6 kayıp çocuk ailelerine kavuştuSonraki Haber

Şanlıurfa’da 6 kayıp çocuk ailelerine ka...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar