Şanlıurfa
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Şanlıurfa’da Sevgililer Günü heyecanı: Fiyatlar yüksek olsa da yoğunluk var!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şanlıurfa’da Sevgililer Günü heyecanı: Fiyatlar yüksek olsa da yoğunluk var!
Abone ol
14 Şubat Sevgililer Günü yarın. Şanlıurfa’daki çiçekçilerin satış potansiyelinin büyük olduğu gün için hazırlıkları tamam. Sevgiliye kırmızı gül alınmasıyla özdeşleşen Sevgililer Günü’nde fiyatlar bu yıl fırlamış durumda. Esnaf fiyat artışını artan maliyet ve gülleri vuran hastalığa bağlıyor. Kentte bir kırmızı gülün fiyatı 60 TL’den başlıyor. Orkidenin ücreti ise bin liraya dayanmış.

ŞANLIURFA - Her yıl Şubat’ın 14’ünde kutlanan SevgililerGünü yarın.

Şanlıurfa’da çiçekçiler talebi karşılamak için şimdiden songünlerde yoğun mesai içerisinde. Bu özel günde ürün yelpazesini geniş tutunçiçek satıcıları, hazırlıklarını günler öncesinden hazırlamış durumda. Ancakgeçen yıl 6 Şubat depremleri nedeniyle kapalı olan çiçekçileri bu yıl da artanmaliyetler olumsuz etkiledi.

Sevgililer Günü’nde bu yıl en çok talep gösterilen ürün kırmızgül ve papatya buketleri.

Kırmızı gülün tanesi 60 liraya satılırken, orkidenin fiyatıbin liraya dayanmış durumda.

Haliliye’de çiçekçi dükkanı işleten Sedat Güllü, 14Şubat’taki yoğunluğun geçmiş yıllara göre azaldığına vurgu yaptı. BİHA’yakonuşan Güllü, “Ulaşım, çiçeklerdeki hastalık ve akaryakıt zamları gibinedenlerden dolayı ürünlerimizi yarı yarıya azaltmak zorunda kaldık. Geçen yılzaten depremden dolayı kapalıydık. Bu yıl da fiyatlar yüksek olduğu içindurağan geçiyor. Canlı çiçeklerimizi şehir dışından getiriyoruz. Yakıtfiyatları ve maliyetler çok yüksek olduğundan dolayı bunlardan da fiyatlarayansıyor. Sevgililer Günü’nde bin tane getiriyorsak, maliyetlerden dolayı yarıyarıya düşürdük” dedi.

Bu yıl güllere hastalık geldiğini belirten Güllü, “Bu senegüllerde hastalık var, bu da fiyatlara yansıdı. Gül üretiminde bir azalmaolduğu için fiyatlar da ister istemez yükseliyor” diye konuştu.

Sedat Güllü, gelen çiftlerin en çok gül tercih ettiğinianlatarak, “Bütçelerine göre bir tane alıp giden de var, 100-150 tane alan davar. Gülden sonra daha uygun ve güzel görünümlü bir buket papatya tercihedebiliyorlar. Herkes sevdiğine bir gül alsın" ifadelerini kullandı.

Çiçekçi Mehmet Emin Avcı da artan maliyetlerin çiçekçilerizor durumda bıraktığını söyledi.

Avcı bu yıl yoğunluk yaşasalar da fiyatların yüksek olduğunudile getirdi.

“Artan maliyetlerden dolayı 100 tane sipariş vermek yerine50 tane sipariş veriyoruz” diyen Avcı, şunları söyledi:

“Ürünlerimizi yarı yarıya azalttık. Geçen yıl 45 TL olangülün tanesi bu yıl 60 TL.  Gelenmüşterilerimiz bütçelerine göre alışveriş yapıyor. Orkideler de 850 TL’denbaşlıyor. Renklerine göre ise, mavi orkide 1200, mor ve beyaz orkide 850TL."

Çiçekçilerden Hüseyin Ertaş da maliyetlerden dolayıfiyatların yüksek olmasına rağmen siparişlerinde hareketlilik olduğunuvurgulayarak, “Fiyatlar ne kadar olursa olsun müşterilerimiz gelip kendibütçelerine göre alışveriş yapıyorlar. Geçen yıla göre fiyatlar yüzde 80 arttınerdeyse. Çiftlerimiz genellikle kırmızı gül, nergis ve orkide tercih ediliyor”dedi.

BİHA 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şanlıurfa’da hafriyat kamyonu çarptığı otomobili pert etti!Önceki Haber

Şanlıurfa’da hafriyat kamyonu çarptığı o...

Şanlıurfalılar dikkat! Meteoroloji ve Büyükşehir’den kuvvetli yağış uyarısıSonraki Haber

Şanlıurfalılar dikkat! Meteoroloji ve Bü...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar