Şanlıurfa
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Şanlıurfa'da revaçta: Hem leziz hem de uygun

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şanlıurfa'da revaçta: Hem leziz hem de uygun
Abone ol
Şanlıurfa’da uzun zamandır yaptığı yemekleri satan Filiz Palalı Urfalı kadınlara seslenerek, "Ekonomiye yardımcı olun, oturmayın bir şeylerle uğraşın" dedi.

ŞANLIURFA-ŞANLIURFA’da Uzun zamandır yaptığı yemekleri satan Filiz Palalı Urfalı kadınlara seslenerek, "Ekonomiye yardımcı olun, oturmayın bir şeylerle uğraşın" dedi.

Türkiye'nin en zengin yemek kültürü olan illerin başında Şanlıurfa geliyor.

Kentte vatandaşların göz bebeği olan ciğer ve kebabın yanı sıra nadiren satılan 'ev yemekleri' ilgi odağı oldu.

Uzun zamandır Şanlıurfa'da yaptığı çeşitli ev yemeklerini satan 53 yaşındaki Filiz Palalı, ev ekonomisine de katkıda bulunuyor.

Küçük işletmesinde çocuklarının okul ihtiyaçlarını karşılamak ve eşine destek olmak amacıyla ev yemeklerini yapıp-sattığını söyleyen Palalı, "Ben 3 çocuk okutuyorum. Bilirsiniz çocuk okutmak zordur v eşimin yükünü hafifletmek için ben de böyle bir iş yeri açtım” diye konuştu.  

‘URFA'DA EV YEMEKLERİ YAPMAK RİSKLİ’

Şanlıurfalı kadınların ev yemekleri konusunda hamaratlı olduğunu ve risk aldığını belirten Palalı, "Şanlıurfalı kadınların ev yemeklerini güzel yaptığını evde istedikleri şekilde yemek yapmaları, dışarıda ev yemeklerinin pek tercih etmemeleri bizim iş için riskli. Ama denemekle de bir şey kaybetmem diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

'ORUÇTA DÜŞÜŞ VAR'

Oruçta satışların düştüğünü söyleyen Palalı, "Ev yemeklerine talep var. Özellikle memurlar çok sipariş veriyor. Çalışanlar, evde yemek yapacak zamanı olmayan herkes ev yemeklerini tercih ediyor” dedi.

'HEM LEZZETLİ HEM DE UYGUN'

Ev yemeklerinin hem uygun fiyatlı hem de lezzetli olduğunu vurgulayan Palalı, "Gelen müşteriler ciğer ve kebaplara göre ev yemeklerinin hem lezzetli hem de fiyatının uygun  olduğunu  söylüyor. Yani fiyatlar herkesin bütçesine uygun" sözlerine yer verdi.

‘EN ÇOK URFAYA ÖZGÜ YEMEKLER...’

Ev yemeklerini dışarıdan gelen misafirlerin yanı sıra Urfalıların da çok tercih ettiğini söyleyen Palalı, "Urfalılar genelde et kavurma, mumbar, içli köfte, zeytinyağlı dolma, lahmacun ve tatlı olarak da kadayıfı tercih ediyor" sözlerini kullandı.

HER ÖĞÜN FARKLI

Günü her öğünü farklı lezzetler sunduğunu dile getiren Palalı, "Sürekli ev yemekleri yapmıyoruz tabi. Sabahları kahvaltı veriyoruz. Kendim yaptığım reçeller kahvaltıda yer alıyor. Kendim yapıp kendim satıyorum bir nevi. Öğle etli yani ağır yemek diyebileceğimiz yemek çeşitlerimiz oluyor. Akşamları ise tatlı servisimiz oluyor" açıklamasında bulundu.

URFALI KADINLARA SESLENDİ!

Son olarak Şanlıurfalı kadınlara seslenen Palalı, "Urfalı kadınlar, oturmayın, çalışın. Ekonomiye katkıda bulunun. Türkiye ekonomisini görüyorsunuz, siz de eşlerinize ve ekonomiye destek olmak için çabalayın. Yemek yapmak şart değil, ne iş istiyorsanız onu yapın. Ama yeter ki çalışın” diyerek sözlerine son verdi.

ÖZLEM DİKMEN-ÖZEL HABER/ŞANLIURFA-BİHA


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kuş: Bir ilki gerçekleştireceğizÖnceki Haber

Kuş: Bir ilki gerçekleştireceğiz

Beyazgül'den 'Anneler Günü' mesajıSonraki Haber

Beyazgül'den 'Anneler Günü' mesajı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar