Şanlıurfa
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Şanlıurfa’da ormana giriş çıkışlar yasaklandı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şanlıurfa’da ormana giriş çıkışlar yasaklandı!
Abone ol
Şanlıurfa Valiliği tarafından alınan flaş kararla, kentteki tüm ormanlık alanlara giriş çıkışlar yasaklandı. Bu karar, 24 Haziran 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak ve ikinci bir duyuruya kadar devam edecek. ŞanlıurfaValiliği, kentteki ormanlık alanlarda önlem amacıyla yeni bir karar aldı.Valilik tarafından yapılan açıklamada, yüksek hava sıcaklıkları ve son günlerdeartan arazi yangınları nedeniyle orman varlığının korunması gerekliliğivurgulandı. Bu doğrultuda alınan kararlar şu şekilde sıralandı:1. “Şanlıurfa ilisınırları içinde bulunan tüm ormanlık alanlara 24 Haziran 2024 tarihindenitibaren ikinci bir duyuruya kadar giriş çıkışlar yasaklanmıştır.2. Mangal, semavergibi yangın çıkmasına sebep olabilecek malzemelerin ormanlık alanlara sokulmasıve kullanılması ile her türlü ateş yakılması yasaktır.3. Orman alanlarınınkenarında mola vermek ve piknik yapmak da yasaklanmıştır.4. Gölpınar TabiatParkı, Şanlıurfa Millet Ormanı, Akabe Orman Parkı ve Karacurun Orman Parkı gibibelirli alanlarda sadece ateşsiz piknik yapılabilir.5. Alınan yasaklamakararları jandarma, emniyet ve orman muhafaza birimleri tarafından sürekliolarak denetlenecektir.6. Kararlarauymayanlar hakkında Orman Kanunu, Türk Ceza Kanunu ve Kabahatler Kanunuçerçevesinde adli ve idari işlemler uygulanacaktır.”Şanlıurfa Valiliği’nin aldığı bu kararlarla,ormanlık alanlarda oluşabilecek yangın risklerinin minimize edilmesi ve doğalvarlıkların korunması hedefleniyor.

ŞanlıurfaValiliği, kentteki ormanlık alanlarda önlem amacıyla yeni bir karar aldı.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, yüksek hava sıcaklıkları ve son günlerdeartan arazi yangınları nedeniyle orman varlığının korunması gerekliliğivurgulandı. Bu doğrultuda alınan kararlar şu şekilde sıralandı:

1. “Şanlıurfa ilisınırları içinde bulunan tüm ormanlık alanlara 24 Haziran 2024 tarihindenitibaren ikinci bir duyuruya kadar giriş çıkışlar yasaklanmıştır.

2. Mangal, semavergibi yangın çıkmasına sebep olabilecek malzemelerin ormanlık alanlara sokulmasıve kullanılması ile her türlü ateş yakılması yasaktır.

3. Orman alanlarınınkenarında mola vermek ve piknik yapmak da yasaklanmıştır.

4. Gölpınar TabiatParkı, Şanlıurfa Millet Ormanı, Akabe Orman Parkı ve Karacurun Orman Parkı gibibelirli alanlarda sadece ateşsiz piknik yapılabilir.

5. Alınan yasaklamakararları jandarma, emniyet ve orman muhafaza birimleri tarafından sürekliolarak denetlenecektir.

6. Kararlarauymayanlar hakkında Orman Kanunu, Türk Ceza Kanunu ve Kabahatler Kanunuçerçevesinde adli ve idari işlemler uygulanacaktır.”

Şanlıurfa Valiliği'nin aldığı bu kararlarla,ormanlık alanlarda oluşabilecek yangın risklerinin minimize edilmesi ve doğalvarlıkların korunması hedefleniyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şanlıurfa’da bir haftalık uyuşturucu bilançosu açıklandıÖnceki Haber

Şanlıurfa’da bir haftalık uyuşturucu bil...

Haliliye’de sulama kanalında erkek cesedi bulundu!Sonraki Haber

Haliliye’de sulama kanalında erkek cesed...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar