Şanlıurfa
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Şanlıurfa’da hurmalar tezgahta yerini aldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şanlıurfa’da hurmalar tezgahta yerini aldı
Abone ol
Ramazan ayının yaklaşmasıyla Şanlıurfa’da sofraların vazgeçilmezi hurma tezgâhlardaki yerini aldı. Fakat artan enflasyon ve akaryakıt zamlarıyla iğneden ipliğe birçok ürüne gelen zamlardan hurma da etkilenmiş durumda. Lezzeti ve sağlık açısından faydaları sebebiyle sahur ve iftar sofralarını süsleyen hurmanın kilosu 100 liradan başlıyor 600 liraya kadar çıkıyor. Ramazan ayına sayılı günler kala hurmaya talep artarken satıcılara göre satışlar şimdilik istenilen seviyede değil.

 Hurmalar tezgahta yerini aldi11ayın sultanı Ramazan’ın yaklaşmasıyla Şanlıurfa'da alışveriş hareketliliği azda olsa başladı. Kuru bakliyat, et ve süt ürünleri derken, alışverişlistelerine Ramazan ayının vazgeçilmezi hurma da eklendi.

Fiyatı,lezzeti ve sağlık açısından faydaları sebebiyle hem sahur hem de iftarsofralarını süsleyen hurmanın fiyatları türüne göre değişiyor.

Ancakülkede artan enflasyon ve akaryakıt zamlarıyla iğneden ipliğe birçok ürünegelen zamlardan hurma da nasibini aldı.

Hurmafiyatları, kalite ve boyutuna göre değişiklik gösteriyor. En ucuz hurmalarınkilosu 100 liradan başlarken, en pahalıları ise 600 liraya kadar çıkabiliyor.

Şanlıurfa'nınHaliliye ilçesinde hurma satışı yapan esnaf Feyyaz Özbek, BİHA’ya, Ramazanayına sayılı günler kala hurmaya talebin arttığını ancak ilginin şimdilikistenilen seviyede olmadığını söyledi.

Özbek,hurma fiyatların dolar ve akaryakıt fiyatlarındaki artış nedeniyle geçen seneyegöre arttığını belirterek, şunları söyledi:

“Hurmafiyatları doların artışından akaryakıt fiyatlarının yükselişinden dolayı isteristemez geçen seneye göre fark ettirdi. Diğer birçok üründe olduğu bu ürünlerdede artış var. Fiyatlar 100 liradan başlıyor, 500-600 liraya kadar çıkan hurmavar.“

Ramazanayına kadar hurma fiyatlarında gözle görülür artış olmayacağını belirten Özbek,şöyle konuştu:

"Medinehurmamız, İran’dan gelen hurmamız, Kudüs hurmamız var. Çeşitlerimiz bol. Busene Ramazan bereketiyle gelecek inşallah. Fiyatların yükselebileceğinisanmıyorum. Fiyatlar yükseldiği kadar yükseldi. Bunun nedeni mazot ve dolar.Bunlar da yükseldi. Onlarda ciddi bir artış olmasa hurmada da gözle görülürartış olmaz."

Özbek,vatandaşların bütçelerine uygun hurmalar bulabileceklerini belirterek,"Her bütçeye hitap eden hurma var. İnşallah bu Ramazan’da vatandaş hurmayiyebilecek. Elimizden geldiği kadar bizler de fedakarlık edeceğiz. Bu Ramazanvatandaşları hurmadan mahrum etmeyeceğiz " şeklinde konuştu.

Özbek,en çok tercih edilen hurma çeşitlerinin Medine ve İran hurmaları olduğubelirtti.

Medinehurmalarının güzel ve lezzetli olduğu için revaçta olduğunu belirten Özbek,İran hurmalarının da uygun fiyatlarıyla tercih edildiğini ifade etti.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Karaköprü’de oyun ve oyuncak müzesinde çocuklar doyasıya eğleniyorÖnceki Haber

Karaköprü’de oyun ve oyuncak müzesinde ç...

Halfeti’de trafik kazası: 1 ölü, 3 yaralıSonraki Haber

Halfeti’de trafik kazası: 1 ölü, 3 yaral...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar