Şanlıurfa
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Şanlıurfa’da deprem konutları bugün kurayla teslim ediliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şanlıurfa’da deprem konutları bugün kurayla teslim ediliyor
Abone ol
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’taki ‘asrın felaketinde’ birinci yıl geride kalırken devlet bölgedeki yaraları sarmaya devam ediyor. Şanlıurfa’da depremzedeler için yapılan deprem konutlarında sona gelindi. Hatay, Gaziantep ve Kahramanmaraş’ın ardından sıra bugün Şanlıurfa’da. İl genelinde yapımı tamamlanan bin 314 konut, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacağı törenle hak sahiplerine kura ile teslim edilecek.

Deprembölgesindeki il ziyaretlerine Hatay ile başlayan Cumhurbaşkanı Recep TayyipErdoğan’ın Gaziantep ve Kahramanmaraş’tan sonra adresi bu kez Şanlıurfa olacak.Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Şanlıurfa’ya geliyor.

Erdoğan,Hatay, Gaziantep ve Kahramanmaraş’ta olduğu gibi Şanlıurfa’da da  Deprem Konutları Kura ve Anahtar TeslimTöreni’ne katılacak. Erdoğan, Harran Üniversitesi Konferans Salonunda depremsonrası yapılan il genelindeki bin 314 konutun hak sahiplerine anahtarteslimini yapacak.

TOKİtarafından kentte yapılması planlanan yaklaşık 4 bin 469 konut bulunuyor. İlgenelinde yapımı tamamlanan bin 314 konutun kurası bugün çekilecek. Bukonutları 106’sı kırsal mahallede bulunuyor.

Kentteyapımı devam eden konutlar da bulunuyor. Bunlarla birlikte hak sahiplerineteslim edilecek konut sayısı 4 bin 469. Kırsaldaki toplum konut sayısı ise 710.

Konutlarınkura çekimi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenlerle yapılıyor.Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin etkilediği Hatay’da,Gaziantep’te ve Kahramanmaraş’ta konutların hak sahiplerine teslim töreninekatıldı.

Bugünöğlen saatlerinde Şanlıurfa’ya gelecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan saat 14.00’teŞanlıurfa Kapalı Spor Salonunda AK Parti Şanlıurfa İlçe Belediye Başkanlarıaday tanıtım toplantısına katılacak. Erdoğan, ardından saat 16.00’daHarran Üniversitesi Konferans Salonunda TOKİ deprem konutları anahtar teslimtörenine katılacak.

Şanlıurfa’dadepremde 20 bina yıkıldı. Diğer illerde vefat eden Şanlıurfalılarla toplamda340 kişi hayatını kaybetti.

İlgenelinde toplamda 113 çadır alanı oluşturuldu ve buralarda 3 bin 367 çadırkurularak 29 bin 810 vatandaşın barınması sağlandı. İki konteyner kentkurulurken, kırsalda ise 4 bin 6 konteyner vatandaşlara teslim edildi.

Kentteağır ve orta hasarlı konut sayısı 16 bin 977 ve hasarlı toplam bölüm ise 20 bin596.

Depremsonrasında yıkımı gerçekleştirilen bina sayısı 7 bin 350.

Kentteihalesi yapılan toplam konut sayısı 5 bin 179. Bunların 4 bin 469’u il merkezive Birecik ilçesinde, kırsalda ise 710 konutumuzun yapım çalışmaları devamediyor.

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bakan Özhaseki Şanlıurfa’daÖnceki Haber

Bakan Özhaseki Şanlıurfa’da

Altın fiyatları yükselişteSonraki Haber

Altın fiyatları yükselişte

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar