Şanlıurfa
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Şanlıurfa’da berber ve kuaförler hangi gün kapalı olacak?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şanlıurfa’da berber ve kuaförler hangi gün kapalı olacak?
Abone ol
Şanlıurfa’daki berber, kuaför ve güzellik salonları için önemli bir gelişme yaşandı. Bugünden itibaren, bu işletmeler haftanın bir günü kapalı olacak. Hangi günün kapalı olacağı ise Şanlıurfa Valiliği tarafından sektörel yapı, işletme profili ve tüketici tercihlerini göz önünde bulundurarak belirlenecek. Ticaret Bakanlığı’nın sondakika açıklamasına göre, berber, kuaför ve güzellik salonu işletmecilerininçoğunluğunu oluşturan sektör paydaşları tarafından yapılan talepler üzerine, 18Ağustos 2022 tarihinde ülke genelinde haftanın bir günü kapalı olma uygulamasıgetirilmişti. Ancak, devam eden süreçte yapılan değerlendirmeler sonucunda, buuygulama 1 Temmuz 2024 tarihi itibarıyla yürürlüğe girecek şekilde revizeedildi.Valilikler tarafındanbelirlenecek günlerde kapalı olmaması gereken işletmelerin denetimi TicaretBakanlığı tarafından yapılacak ve bu kurallara uymayanlar için idariyaptırımlar uygulanacak.Bakanlıktan yapılan açıklamada şunlar yer aldı:Devam eden süreçte kapalı olunacak günün, her ilinsektörel yapısı ve İşletme profili ile tüketici tercih ve ihtiyaçları gözönünde bulundurularak Valilikler tarafından belirlenebilmesi amacıyla sektörüngeniş katılımının sağlandığı çalışmalar yürütülmüş olup gelinen noktada buçalışmalar tamamlanmıştır.Bu doğrultuda, berber, kuaför ve güzellik salonlarınınülke genelinde haftanın bir günü kapalı olması uygulaması 1 Temmuz 2024 tarihiitibarıyla yürürlüğe girecek ve bu işletmelerin Valilikler tarafındanbelirlenen günlerde kapalı olmadığının tespiti halinde Ticaret Bakanlığımızcaidari yaptırım uygulanacaktır.HANGİ GÜN KAPALI OLACAK?Şanlıurfa’daki berber, kuaförve güzellik salonları için önemli bir gelişme yaşandı. 1 Temmuz 2024’tenitibaren, bu işletmeler haftanın bir günü kapalı olacak. Hangi günün kapalıolacağı ise Şanlıurfa Valiliği tarafından sektörel yapı, işletme profili vetüketici tercihlerini göz önünde bulundurarak belirlenecek.

Ticaret Bakanlığı'nın sondakika açıklamasına göre, berber, kuaför ve güzellik salonu işletmecilerininçoğunluğunu oluşturan sektör paydaşları tarafından yapılan talepler üzerine, 18Ağustos 2022 tarihinde ülke genelinde haftanın bir günü kapalı olma uygulamasıgetirilmişti. Ancak, devam eden süreçte yapılan değerlendirmeler sonucunda, buuygulama 1 Temmuz 2024 tarihi itibarıyla yürürlüğe girecek şekilde revizeedildi.

Valilikler tarafındanbelirlenecek günlerde kapalı olmaması gereken işletmelerin denetimi TicaretBakanlığı tarafından yapılacak ve bu kurallara uymayanlar için idariyaptırımlar uygulanacak.

Bakanlıktan yapılan açıklamada şunlar yer aldı:

Devam eden süreçte kapalı olunacak günün, her ilinsektörel yapısı ve İşletme profili ile tüketici tercih ve ihtiyaçları gözönünde bulundurularak Valilikler tarafından belirlenebilmesi amacıyla sektörüngeniş katılımının sağlandığı çalışmalar yürütülmüş olup gelinen noktada buçalışmalar tamamlanmıştır.

Bu doğrultuda, berber, kuaför ve güzellik salonlarınınülke genelinde haftanın bir günü kapalı olması uygulaması 1 Temmuz 2024 tarihiitibarıyla yürürlüğe girecek ve bu işletmelerin Valilikler tarafındanbelirlenen günlerde kapalı olmadığının tespiti halinde Ticaret Bakanlığımızcaidari yaptırım uygulanacaktır.

HANGİ GÜN KAPALI OLACAK?

Şanlıurfa'daki berber, kuaförve güzellik salonları için önemli bir gelişme yaşandı. 1 Temmuz 2024'tenitibaren, bu işletmeler haftanın bir günü kapalı olacak. Hangi günün kapalıolacağı ise Şanlıurfa Valiliği tarafından sektörel yapı, işletme profili vetüketici tercihlerini göz önünde bulundurarak belirlenecek.

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şanlıurfa’da 5 aracın karıştığı zincirleme kaza, 5 yaralıÖnceki Haber

Şanlıurfa’da 5 aracın karıştığı zincirle...

Altın gramı bakın kaç lira oldu!Sonraki Haber

Altın gramı bakın kaç lira oldu!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar