Şanlıurfa
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Şanlıurfa meclisinden 'heyelan' tepkisi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şanlıurfa meclisinden 'heyelan' tepkisi
Abone ol
Şanlıurfa'da kayaların yumuşaması sonucu yaşanan korku dolu anlar, dün meclis gündemine de taşındı.

ŞANLIURFA-ŞANLIURFA'da meydana gelen heyelanda onlarca insan ölümden dönerken, konu meclise taşındı.

Birecik İlçesinde Fırat Nehri sahil yolundaki Kelaynak Üretim İstasyonu civarında meydana gelen olayda onlarca kaya yola savruldu.

Kent genelinde etkili olan yağışlar nedeniyle yumuşayan toprağın kayması sonucunda büyük bir gürültü ile toprak ve kaya parçaları aşağı düştü. Araç ve yaya trafiğinin yoğun olduğu bölgede durumu fark eden vatandaşlar hemen kayaların düştüğü alandan kaçarken, büyük bir faciadan dönüldü. 

Şans eseri ölü veya yaralının olmadığı olay, dün Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi gündemine taşındı. 

Aynı bölgede sık sık benzer sorunla karşılaşıldığını ve yetkililer tarafından herhangi bir önlem alınmadığını dile getiren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Kamil Nazım Kankılıç , duruma tepki gösterdi. 

KANKILIÇ: CAN KAYBI OLSA POZ VERİLİR!

Yaşanılan sorunun yıllar önce tespit edildiğini ancak bir gelişme kat edilmediğini kaydeden Kankılıç, "2017'den beri tespit edilen Birecik Kaymakamlığınca bizim bağlar yolu dediğimiz, Bağlarbaşı'na giden Halfeti yolunda kayaların düşmek üzere olduğu, emanet gibi durduğu söylenmiş durumda.  Geçtiğimiz gün saat 16 sularında milletin Ramazan akşamı, serinlemek için gittiği yerde maalesef kayalar gelmiş.  Konu şu, bu kadar hassas yol güzergahı, Halfeti gibi turistik bir bölgede, turistlerin gittiği bu yolun ihmal edilişi. Olaydan sonra ilgili ve yetkililerin lakayt kalışı. Belediye başkanımızın üst üste ikazlarına rağmen yalnız Büyükşehirden bir Daire Başkanı olaya dahil oluşu ve konuşmadan öteye gidilmeyerek ciddi bir tedbir alınmadı. Orada bir can kaybı olsaydı en üst mülkü amirinden tutun, en alt yetkilisine kadar orada arabalar vızır vızır gezerdi. Basın  davet edilip, pozlar verilirdi. İyi ki can kaybımız olmadı ama illa bir can kaybının olması mı gerekiyor? Ben bir meclis üyesi olarak, halkın oylarıyla seçtiği kişi olarak bunu meclis huzurunda ilgililere arz ediyorum" ifadelerini kullandı. 

'BU İKTİDAR SORUNUDUR'

Durma bir tepki de muhalefetten gelirken, şu sözlere yer verildi: "Şimdi can kaybı olmadı ama yıllar önce o yolda can kayıpları da oldu. Ben arkadaşların konuşmasına katılıyorum, destekliyorum. Ama bu yılların sorunu, bu iktidarın sorunu. Şimdi biz kim yetkili onu arıyoruz. Hepimiz yetkiliyiz, iktidar yetkilidir. Orada defalarca taşlar düştü, insanlar öldü, arabalar uçtu. Hiçbir zaman gündeme gelmiyor ancak yol kapandığı gün gündeme geliyor. BU belediye, meclis ve iktidar sorunudur."

KAYTAN: BAKANLIKTAN ÖDENEK AYRILMIŞ

Olayın takipçisi olduklarını ve en kısa sürede çözüme kavuşacağını belirten Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ahmet Kaytan, "Biz bu olayda üstümüze düşeni yapacağız. Bu olay olmadan önce orası gündeme gelmiş ve bakanlıktan ödenek ayrılmış. Demek ki hangi mülkü amir olursa olsun orada yaşanacak sıkıntıyı ön görerek, tedbir almaya çalışmış ama bir türlü uygulama mümkün olmamış. Değerlendirilip, bu noktada tedbir alınması noktasında bizde gerekenleri yapacağız" diyerek sözlerine son verdi.

Özlem DİKMEN-ŞANLIURFA/ÖZEL HABER-BİHA


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şanlıurfa'da üyeler belirlendiÖnceki Haber

Şanlıurfa'da üyeler belirlendi

Büyükşehirde 13 sorun araştırılacakSonraki Haber

Büyükşehirde 13 sorun araştırılacak

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar