Şanlıurfa
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Şanlıurfa Meclisinde ‘komisyondan çıkarma’ tartışması

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şanlıurfa Meclisinde ‘komisyondan çıkarma’ tartışması
Abone ol
Şanlıurfa Büyükşehir Meclisi’nde, bugün üyelerin komisyondan çıkarılma tartışmaları yaşandı. Yeniden Refah Partisi Meclis Üyesi Sait Kaya, partisinden bazı üyelerin komisyonlardan düşürülmesine karşı çıktı. Kaya’nın üslubunu tehditkar bulan AK Parti üyeleri Kaya’ya tepki gösterdi. Tartışmalar sonrası İmar Komisyonu için seçim yapıldı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi 2024 Yılı Şubat AyıOlağan Meclis Toplantısının birinci birleşimi gerçekleşti.

Toplantı, Başkan Vekili Serdar Şeyhanlıoğlu başkanlığındave meclis üyelerinin katılımıyla Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'ndadüzenlendi. Toplantıda açılış ve yoklamanın ardından gündem maddelerinegeçildi.

Oturumda, komisyon üyelikleri üzerine yaşanan tartışmadamga vurdu.

AK Parti’den istifası sonrası Yeniden Refah Partisi'negeçen meclis üyesi Sait Kaya, partilerinin Meclis'teki ikinci parti olduğunuvurgulayarak, kendilerini komisyonlardan düşürmek gibi bir yöntemebaşvurulmaması gerektiğini söyledi.

KANKILIÇ: TEHDİT EDER GİBİ KONUŞMASI HOŞ DEĞİL

Sait Kaya’nın açıklamalarına AK Parti grubundan tepkigeldi. AK Partili Meclis Üyesi Kamil Nazım Kankılıç, Kaya'nın tehdit eder gibikonuşmasının hoş olmadığını belirtti. Komisyon üyelerinin dağılımının AK Parti,DEM Parti ve Yeniden Refah Partisi üyelerine göre yapılacağını söyleyenKankılıç, Kaya'nın daha kibar bir üslup kullanması gerektiğini ifade etti.

KAYA: BÖYLE BASİT ŞEYLERLE BU MEMLEKETE HİZMET EDEMEYİZ

Yeniden söz alan Sait Kaya ise sözlerinin tehdit değiluyarı olduğunu belirterek şunları kaydetti:

“Maksadım kesinlikle tehdit değil. Tehdit olarakalgılamak isterseniz de bir şey diyemem, o sizin bileceğiniz şey. Ben tehditetmedim, kanunen Yeniden Refah Partisi’nin 16 kişilik bir grubu var. AKParti’den sonra Meclis’teki ikinci parti. Bizi komisyonlardan düşürmek gibi biryönteme gitmeyin, basit şeylerle uğraşmayın diye uyardım. Sözlerimi tekrarlamışolayım.  Böyle basit şeylerle bumemlekete hizmet edemeyiz.“

BAYUK: HALA PARTİMİZİN MENSUBU OLUP İSTİFA ETTİ DENİLENÜYELER VAR

AK Parti Grup Başkan Vekili Faruk Bayuk ise Meclis'inçalışma yönetmeliğine atıfta bulunarak, partiden istifa edenlerin yerine yeniüyelerin atanabileceğini kaydederek, şunları kaydetti:

“Biraz önce Sait Bey’in dile getirdiği konuyla ilgiliMeclisimizin bir çalışma yönetmeliği vardır. Meclis başkanımız ve katiplerimizMeclis’te oluşan yeni aritmetikle ilgili çalışmaları takip ederler. Varsa biryanlış onlar gerekli uyarıyı yaparlar. Meclis yönetmeliğinde şöyle bir ifadeyer alır, ‘partisinden istifa edip başka parti grubuna geçen meclis üyesiarkadaşların yerine o  parti kendi meclisüyelerinden öneride bulunabilir’ diye ibare vardır.  Ben de bu dayanarak İmar ve BayındırlıkKomisyonu’na 3 isim önermek istiyorum. Sait Bey’in dediğine göre 16 kişi AKParti’den istifa etti. Biz bugün parti sistemimize baktığımız zaman sayı, bukadar değildi. Öncelikle resmi istifa gerekli. Hala partimizin mensubu olupistifa etti denilen üyeler var.“

 

ŞEYHANLIOĞLU: GÖRÜŞÜLMESİ GEREKEN KARARLAR VAR

Meclis Başkan Vekili Serdar Şeyhanlıoğlu ise İmarKomisyonu'nda 3 kişinin istifa ettiğini, işleyişin devam etmesi için seçiminyapılması gerektiğini vurguladı.

Şeyhanlıoğlu, “İmar Komisyonu 3 kişi istifa ettiği içinbiz bugün bunun seçimini yapalım çünkü görüşülmesi gereken kararlar var. SaitBaşkan da anladığım kadarıyla grup başkan vekili gibi konuşuyor. Grubunutoplasın. Sayısal verileri daire başkanlığımız huzuruna çıksın. Yarın biz yineoylama yaparız. Şu an zaten önümde Yeniden Refah Partisi’ne geçmiş 7 isim var,9 isim olmamış” dedi.

YENİ İSİMLER SEÇİLDİ

Yeniden Refah Partisi ve DEM Partisi üyeleri, seçiminyarın yapılması gerektiğini belirtti ve Şeyhanlıoğlu'nun teklifine tepkigösterdi.

AK Parti Grup Başkan Vekili Faruk Bayuk, tartışmanınardından istifa eden üyelerin yerine Celal Şeker, İmam Fidanoğlu ve MehmetErdoğan'ın İmar Komisyonu'na önerildiği açıklandı.

Yapılan oylama sonucunda Celal Şeker, İmam Fidanoğlu veMehmet Erdoğan oy çokluğuyla İmar Komisyonu'na seçildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şanlıurfa silahlı şiddet olaylarında bölgede ilk sıradaÖnceki Haber

Şanlıurfa silahlı şiddet olaylarında böl...

Haliliye’de 5 yaşındaki çocuk trafik kazasında öldüSonraki Haber

Haliliye’de 5 yaşındaki çocuk trafik kaz...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar