Şanlıurfa
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

SANATDER, Urfa kongresini yaptı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
SANATDER, Urfa kongresini yaptı!
Abone ol

Uluslararası Güzel Sanatlar ve Sanatçıları Derneği (SANATDER) üyelerinin ve çeşitli sivil toplum kuruluş temsilcilerinin katıldığı genel kurula tek listeyle gidildi. Toplantıda Kaligraf Ressam Mustafa Dörtbudak başkan seçildi.

Dernek yönetim kurulunda sanatçı ve ressamlar yer alırken,kongrede söz alan başkan Mustafa Dörtbudak şunları söyledi:

“Toplumun çıkarına çalışmayan toplumun çıkarından çalmış demektir. Çalıştığımız kadar karşılığını alırız. Çabamız kadar var oluruz. Hayırlı işlerin munzur manileri çok olur. Engellere takılmayacağız. Dernek tüzüğümüze resim sanatının yanı sıra Hüsn-ü Hat, Kaligrafi, Ebru, Tezhib, Fotoğrafçılık, Çinicilik, unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarımızı ve güzel sanatların diğer dallarını da ekledik. Memleketimize, idarecilerimize ve siyasilerimize yön vereceğiz. Projeler sunacağız. Ama siyaset yapmayacağız. Milli ve manevi değerlerimizden taviz vermeyeceğiz ve tabela derneği olmayacağız. Hayırlı hizmetlerde bulunacağız. Bulunmak için çaba göstereceğiz. Şanlıurfamızı uluslararası alanda temsil etmek için projeler yapacağız. Tüzüğümüzde de bulunan Göbeklitepe’yi dünyaya tanıtma gayretinde olacak, resim müzesi açılması yönünde çalışmalar başlatacağız. Sergiler açacağız. Sanatçılarımıza katkı sağlamak için çalışmalar yapacağız. Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için sanata yönlendirecek projeler yapacağız. Sanatçılarımızın layık olduğu yere gelmesi için memleketimiz ve ülkemiz menfaatine çalışmalar yapacağız.

İlk icraatımız olarak 2019 yılının Göbeklitepe Yılı olması münasebetiyle 22 Nisan 2019 Pazartesi günü Harran Üniversitesi işbirliğiyle Osmanbey Kampüsünde Şanlıurfalı ressamların eserlerinden oluşan ‘Göbeklitepe 2019 Resim Sergisi ve Ressamlarla söyleşi’ konulu panel yapacağız.”


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Belediye başkanı devlet memuru mu?Önceki Haber

Belediye başkanı devlet memuru mu?

Urfa'da yola savruldular! 2 yaralıSonraki Haber

Urfa'da yola savruldular! 2 yaralı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar