Şanlıurfa
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Sağlık çalışanları vergide adalet isteyerek basın açıklaması düzenledi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sağlık çalışanları vergide adalet isteyerek basın açıklaması düzenledi
Abone ol

ŞANLIURFA- Şanlıurfa Tabip Odası ve Sağlık ve Sosyal HizmetEmekçileri Sendikası (SES) Urfa Şubesi, sağlık çalışanlarından yüksek orandavergi alınması nedeniyle her hafta Çarşamba günleri yaptıkları ortak basınaçıklamasını bugün de düzenledi.

Göbeklitepe Vergi Dairesi Müdürlüğü önünde yapılan basınaçıklamasına çok sayıda sendika üyesi ve sağlık çalışanı katıldı.

Basın açıklamasını sağlık çalışanları adına Şanlıurfa TabipOdası Genel Sekreteri Derya Bulgur okudu.

Bulgur’un okuduğu basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

 

“VERGİ ÖDEMEYENLERİ VE KAÇIRANLARI HÜKÜMET HERKESTEN DAHAİYİ BİLİYOR.  

İHBARCI OLMAYA TEŞVİK ETMEK YERİNE VERGİDE ADALETİ SAĞLAYINYETER!

SAĞLIK ÇALIŞANLARI ON ÜÇ HAFTA OLDU VERGİDE ADALET İSTİYOR

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: “Vergi kayıp vekaçağıyla etkin mücadelemiz devam ediyor. Vatandaşlarımızın daha kolay ve hızlıbir şekilde ihbarda bulunabilmeleri için Gelir İdaresi Başkanlığımız yenikanalları devreye aldı.’

Şimşek’in yukarıda X platformunda yaptığı açıklamaya yanıtverenlerden biri: ’Vergi yükü çalışanın sırtında… Sermayedar vergi ödemiyor,şirketi olan vergi kaçırıyor… Küçükleri değil büyükleri denetleyin… Burada bileadalet yok.’

Hükümetin maliyeden sorumlu bakanı Şimşek, çalışanın veemeğiyle geçinen halkın sırtından alınan vergileri azaltmak yerine, vergiadaletsizliğini gizlemek maksadıyla vergi vermeyen ya da kazancına göresembolik vergi veren kesimleri kayırma politikalarına ‘ihbarcılık’ kılıfıylaörtbas etmeye çalıştığı anlaşılıyor.

Sağlık çalışanları olarak on üç hafta oldu her Çarşamba günükendi çalıştığımız sağlık merkezlerinde yüksek vergi kesintilerine karşısesimizi yükseltmeye çalışıyoruz, ama bu sese kulak vermek yerine vergikaçıranları ihbar edin demeçleri veriliyor.

Yılın ilk ayından itibaren tercihen düşük düzeyde tutulanvergi dilimlerine girdiğimiz gerekçesiyle ücretlerimizden yüksek vergikesintileri yapılıyor. Kesinti oranları yılsonuna doğru %35 civarına çıkıyor.Bu adaletsizliğe ve eşitsizliğe itirazımızı sürdürmek, her ay sabit kalmakkoşuluyla en fazla %15 vergi kesintisi yapılsın talebimizi bu haftada dilegetiriyoruz. Talebimiz karşılık bulana dek süresiz yaptığımız bu eylemlerimizibüyüterek hak arayışımızı sürdüreceğiz.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: ‘Enflasyonu düşürmek,cari açığı azaltmak, bütçe disiplini tesis etmek ve yapısal sorunları çözmekkonusunda kararlıyız.’ Diyerek emeğiyle geçinen çalışanların ve halkın yaşadığıyoğun fakirleşmenin devam edeceğini, yükün çoğunu sırtlananlara sabırlı olmayısalık veriyor.

 

Ancak hükümetin hangi şirketlere nasıl bir vergi imtiyazısağlandığını, vergi borçlarını nasıl ertelediğini tüm kamuoyu biliyor. Bizimbilmediğimiz daha birçok kayrılan kesimler kazancına göre vergi çok az ya dahiç vermezken, çalışanların ve emeğiyle geçinen halkın ücretlerinden yapılanyüksek vergi kesintileri yetmezmiş gibi %65 oranında dolaylı vergilerin yüküartık tahammül sınırını aşmıştır.

 

Maliye Bakanı Şimşek üç haftadır sorularımıza yanıtvermiyor. Eylemlerimizin on üçüncü haftasında sorularımızı yineliyoruz:

●             Bizlerdenek vergi kesintileri yaptığınız oranlarda vergi aldığınız şirket var mı?

●             Vergikaçıranları hepimizden daha iyi biliyor ve tanıyorsunuz. Kazancına göre düşükve ya hiç vergi vermeyenleri kollamaya devam edecek misiniz?

●             İhbarcılığıadaletsiz ve eşitsiz vergi toplama politikanızı örttüğünü düşünüyor musunuz?

●             Vergisinisildiğiniz, yüksek vergi muafiyetleri sağlayarak kamudan beslediğinizşirketlere desteğinizi kesecek misiniz?

●             Sağlıkçalışanlarının emeklerinin karşılığını vermeyi, haksız ve adaletsiz vergikesintilerinden vazgeçmeyi düşünüyor musunuz?

●             Halkımızdanalınan adil olmayan ekonomik ve sosyal eşitsizliğe kaynaklık eden dolaylıvergileri azaltmayı düşünüyor musunuz?

●             Kamudagösterişe şatafata israfa dayalı harcamaların son bulacağını söylediğiniztasarruf paketinin çalışanların sırtına yeni yükler getirmeyeceğinisöyleyebilir misiniz?

Halkın sağlık hakkı, sağlık çalışanlarının haklı mücadelesive vergi adaleti için yürüttüğümüz mücadelemiz talebimiz karşılık bulana deksürecek. Vergide ve gelirde adalet mücadelesine tüm çalışanları, giderekyoksullaşan halkımızı bir kez daha davet ediyoruz”.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi genel sekreteri belli olduÖnceki Haber

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi genel se...

Şanlıurfa’da jandarmadan bir operasyon daha: Araçtan çıkanlar şoke etti!Sonraki Haber

Şanlıurfa’da jandarmadan bir operasyon d...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar