Şanlıurfa
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Karaköprü’de mısır ve pamuk üreticileri zararlı kurtlar hakkında bilgilendirildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Karaköprü’de mısır ve pamuk üreticileri zararlı kurtlar hakkında bilgilendirildi
Abone ol
Şanlıurfa’da, hasadına sayılı günler kalan pamukta görülen zararlı kurtlar çiftçinin kabusu oldu. Karaköprü ilçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, pamuk ve mısır tarlalarında gerçekleştirdikleri periyodik kontrollerde çiftçilerin kabusu olan zararlı kurtlar hakkında bilgilendirme yaptı. Şanlıurfa’nınKaraköprü ilçesi Överler ve Höyüklü kırsal mahallelerinde ilçe Tarım ve OrmanMüdürlüğü teknik personelleri, pamuk ve mısır ekili arazilerde kontrolleryapılarak çiftçilere, tarlalarda görülen zararlı kurtlar hakkında bilgilendirdi.Türkiye’ninpamuk üretimin yüzde 47’sini Şanlıurfa karşılıyor. Çiftçinin başı, pamuktarlalarında görülmeye başlayan kırmızı örümcek ve yeşil kurtla dertte. Karaköprüİlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, örümcek zararı ve yeşil kurt tehdidinekarşı çiftçiye, günün serin saatlerinde ilaçlama yapılması tavsiyesindebulundu.Ekipleryaptıkları kontörlerde görülen zararlı kurtlar hakkında, çiftçiye ilaçlamayapılması tavsiyesinde bulundu.Şanlıurfaİlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda şubilgilere yer verdi;“İlçeMüdürlüğümüz teknik personellerince Överler ve Höyüklü kırsal mahallelerimizdebulunan pamuk ve mısır ekili arazilerde kontroller yapılarak çiftçibilgilendirmesi yapılmıştır”BİHA

Şanlıurfa’nınKaraköprü ilçesi Överler ve Höyüklü kırsal mahallelerinde ilçe Tarım ve OrmanMüdürlüğü teknik personelleri, pamuk ve mısır ekili arazilerde kontrolleryapılarak çiftçilere, tarlalarda görülen zararlı kurtlar hakkında bilgilendirdi.

Türkiye'ninpamuk üretimin yüzde 47'sini Şanlıurfa karşılıyor. Çiftçinin başı, pamuktarlalarında görülmeye başlayan kırmızı örümcek ve yeşil kurtla dertte. Karaköprüİlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, örümcek zararı ve yeşil kurt tehdidinekarşı çiftçiye, günün serin saatlerinde ilaçlama yapılması tavsiyesindebulundu.

Ekipleryaptıkları kontörlerde görülen zararlı kurtlar hakkında, çiftçiye ilaçlamayapılması tavsiyesinde bulundu.

Şanlıurfaİlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda şubilgilere yer verdi;

“İlçeMüdürlüğümüz teknik personellerince Överler ve Höyüklü kırsal mahallelerimizdebulunan pamuk ve mısır ekili arazilerde kontroller yapılarak çiftçibilgilendirmesi yapılmıştır”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Haliliye’de intihar girişimi!Önceki Haber

Haliliye’de intihar girişimi!

Şanlıurfalı sporcular Türkiye üçüncüsüSonraki Haber

Şanlıurfalı sporcular Türkiye üçüncüsü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar