Şanlıurfa
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Eyyübiye’de sismik izolatörlü konut projesi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Eyyübiye’de sismik izolatörlü konut projesi
Abone ol
6 Şubat 2023’te yaşanan asrın depreminden sonra revize edilerek, sismik izolatörlü sistemle inşasına başlanan Yeni Eyyübiye Paykent 1000 Konut Projesini yerinde inceleyen Şanlıurfa Milletvekilleri, projede emeği geçenleri tebrik etti.

Şanlıurfa’da bulunan Milletvekilleri Abdurrahim Dusak,Hikmet Başak ve İbrahim Eyyüpoğlu, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş ilebirlikte yapımı devam eden Yeni Eyyübiye Paykent 1000 Konut proje sahasındaincelemelerde bulundu. Türkiye’deki toplu yapılarda ilk kez uygulanan sismikizolatör yapı sistemi hakkında uzmanların yaptığı sunumu dinleyenmilletvekilleri, projenin ayrıntıları hakkında bilgi aldı. Milletvekilleri,maket üzerinde deprem simülasyonunu bizzat inceleyerek tecrübe etti.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, ŞanlıurfaMilletvekilleri Abdurrahim Dusak, Hikmet Başak ve İbrahim Eyyüpoğlu’na yapımınabaşlanan sismik izolatörlü 1000 konut projesi hakkında bilgiler verdi. YeniEyyübiye’nin inşa edilmeye başladığı 200 dönümlük alanın güneyinde 1400dönümlük rezerv yapı alanının da imarının hazır olduğunu belirten Başkan MehmetKuş, büyükşehir belediyesinin bölgede altyapı ve yol çalışmasını tamamlamasınınardından 4000 konut projesini hayata geçireceklerini kaydetti.

Aynı bölgenin batısında Eyyübiye’ye 7000 dönümlük bir imaralanı daha olduğunu ifade eden Başkan Kuş, beş yıl gibi kısa bir vadede 200 binnüfusluk yeni bir Eyyübiye’yi inşa etmeyi planladıklarını söyledi.

Başkan Kuş, "Eyyübiye’yi değiştirip,dönüştüreceğimize dair bir sözümüz vardı. Çok şükür, şu an itibariyle çokdeğerli vekillerimizle birlikte, yapımına başladığımız sismik izolatörlü 1000konut projesinde incelemelerde bulunduk. Geçtiğimiz aylarda yaşamış olduğumuzdeprem gerçeği vardı. Cenab-ı Mevlam böyle büyük afetleri inşallah bir dahabizlere göstermez. Lakin deprem gerçeğinden sonra konutlarımızın sismikizolatörlü olması kararını verdik. PAY Yapı şirketiyle ortak aldığımız kararlabunu uygulamaya karar verdik. Bu nedenle PAY Yapı Yönetim Kurulu Başkanı FerhatPaydaş kardeşime şükranlarımı iletiyorum” dedi.

Yapımına başlanan 1000 konut alanında sosyal donatılar,eğitim alanları, sağlık ve ticari alanların yer aldığını belirten Başkan Kuş,doğal sınırlar içerisinde 150 dönümlük mesire alanımız var. Kısmet olursa iki,iki buçuk yıl gibi bir sürede 1000 konutu hem Eyyübiye’ye hem de Şanlıurfa’yakazandırmış olacağız. Bunun da mutluluğunu yaşıyoruz” diyerek, ziyaretlerindendolayı milletvekillerine şükranlarını iletti.

Eyyübiye’nin kentleşme açısından çok büyük ihtiyaçlarıolduğunu dile getiren Şanlıurfa Milletvekili Abdurrahim Dusak, projenin çevreyoluna yakın olması, arazisinin yapıya uygun olması, şehrin deprem bölgesineyakın olması nedeniyle sismik izolatörlerin kullanılmasının, projeye ayrı birönem kazandırdığını ifade etti.

 

Yeni Eyyübiye Paykent 1000 Konut Projesi’nin eğitim vesağlık alanları, ticari alanlar ve sosyal donatılarıyla, konutun sağlamlığıyanında konuyu çok farklı boyutlara taşıdığına dikkat çeken Dusak, “Amfitiyatronun bile düşünülmesinin, ne kadar vizyonel bir proje olduğunu bizleregösteriyor. Eğitim kurumlarının da burada yer alması, projeyi ayrıcagüzelleştiriyor, zenginleştiriyor. Bu ve benzeri projeler Eyyübiye’nin değişikyerlerinde inşallah hayata geçer. Komşu illerimize örnek olacak şekilde bir yerbulur” diye konuştu.

 

 Eyyübiye’nin böyle bir projeye ihtiyacı olduğunu kaydedenŞanlıurfa Milletvekili Hikmet Başak da, “İnşallah bunun devamı gelir. Binkonutluk değil de binlerce konutluk olmasını isteriz. Eyyübiye her şeyi hakediyor. Sayın Belediye Başkanıma ve ekibine çok teşekkür ederim” dedi.

 

 Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Eyyüpoğlu, “Allah ondanrazı olsun. Bugün gelip, projeyi görünce çok şaşırdık. Şaşırmamak elde değil.Projenin gerçekleşmesi durumunda Eyyübiye’nin tamamında süreci değiştireceğiaşikardır. Projenin bir artısı da, yakın zamanda yaşadığımız depremfelaketinden sonra, sismik izolatörlü sistemle inşa edilmesi. Depremin şiddetine kadar yüksek olursa olsun, minimize edecek bir sistemle inşa ediliyor.Depremlerin olmamasını ümit ediyoruz, olması durumunda da tedbirimizi en güzelşekilde alacağımız bir uydu kent kuruluyor. Başkanıma özellikle Eyyübiye adınateşekkür ediyorum. Yapmış olduğu hizmetler tabi sayısız. Fakat böyle klasikbelediyecilik dışında, yol yapma, su götürme dışında sosyal belediyeciliğiönemseyen, konut yapan bir belediye olmasından dolayı başkanıma teşekkürediyorum” diye konuştu.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Büyükşehir Meclisi’nde raporlar komisyona havale edildi!Önceki Haber

Büyükşehir Meclisi’nde raporlar komisyon...

Siverek’te iki mahallede yeni park yapımına başlandıSonraki Haber

Siverek’te iki mahallede yeni park yapım...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar