Şanlıurfa
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Eyyübiye’de sıfır atık toplama aracı okullarda - EK

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Eyyübiye’de sıfır atık toplama aracı okullarda - EK
Abone ol
Çevre temizliği, temiz hava ve atık yönetimi alanlarında önemli yatırımlar yapan Eyyübiye Belediyesi, Sıfır Atık Geri Dönüşüm Tesisi inşasının ardından ilçedeki geri dönüşüm çalışmalarına destek olacak Sıfır Atık Toplama Aracı’nı da envanterine katarak şehrin geleceğini inşa etmeye devam ediyor. Sıfır Atık Toplama Aracıyla okul okul dolaşaraköğrencilerle buluşan Eyyübiye Belediyesi Sıfır Atık ve İklim DeğişikliğiMüdürlüğü ekipleri, bilinçlendirme faaliyetleri kapsamında ilçedeki Mehmetçikİlkokulu’nda öğrencilerle bir araya geldi. Çevre bilinci ve atık yönetimikonusunda hazırlanan filmlerin gösterildiği ve bilgilerin aktarıldığıfaaliyette, öğrencilere çevre bilincini geliştirecek hediyeler verildi. Cumhurbaşkanı eşi Emine Erdoğan Hanımefendi himayelerindeyürütülen, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 7 yıldıruygulanan “Sıfır Atık Projesi” paydaşlarından olan Eyyübiye Belediyesi,okullarda öğrencilerle buluşarak atık yönetimi konusunda bilinçlendirme vefarkındalık kazandırma çalışmaları yürütüyor. Proje çerçevesinde, Sıfır Atık Toplama Aracı ile ilçedekiMehmetçik İlkokulu’na giden Eyyübiye Belediyesi Sıfır Atık ve İklim DeğişikliğiMüdürü Uğur Yılmaz ile müdürlük çalışanı Çevre Mühendisleri, sınıfları ziyaretederek öğrencilere projeyi tanıttılar. Atık yönetimi ve çevre bilinci konulufilm gösteriminin ardından, öğrencilere atık yönetimi hakkında bilgilerinverildiği faaliyette, öğrencilerin merak ettiği sorular da cevaplandı. Plastik, cam, kağıt ve pil gibi atık ayrıştırmakutularının öğrencilerin kullanabileceği noktalara bırakıldığı etkinlikte,Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş’un öğrencilere hediye ettiği çevreyeduyarlı eğitim oyuncakları ve boyama kalemleri dağıtıldı. Faaliyet hakkında açıklamalarda bulunan EyyübiyeBelediyesi Sıfır Atık ve İklim Değişikliği Müdürü Uğur Yılmaz, sıfır atıkyönetiminin gelecek için ne kadar önemli olduğunu öğrencilere aktardıklarını,öğrencilerin de bu konuya çok meraklı olduğunu belirterek, öğrencilere BaşkanMehmet Kuş’un gönderdiği hediyeleri takdim ettiklerini ifade etti. “Geleceğeyatırım yapmak istiyorsak öğrencilerden başlamamız lazım. Bu nedenlefaaliyetlerimize ilkokullardan başladık” diye konuştu. Sıfır Atık Toplama aracının Eyyübiye’nin farklınoktalarında duracağını ve vatandaşların ayrıştırdığı atıkları toplayacağınıbelirten Yılmaz, “Vatandaşlarımızdan ricamız, ellerinde bulunan atıkları mümkünolduğu kadar plastik, kağıt ve cam olarak ayrıştırmaları ve bizeulaştırmalarıdır. Biriktirdikleri atıklar varsa biz de gidip alabiliriz.Hepimizin tek amacı geleceğimizi kurtarmak olmalı. Geleceğimizi, yaşanabilirbir dünya haline hep birlikte getirelim” dedi. Faaliyet kapsamında önemli bilgiler edinen ve sıfır atıkyönetimi konusunda bilinçlenen öğrenciler de gönderdiği hediyeler nedeniyleBaşkan Mehmet Kuş’a teşekkür ettiler.

Sıfır Atık Toplama Aracıyla okul okul dolaşaraköğrencilerle buluşan Eyyübiye Belediyesi Sıfır Atık ve İklim DeğişikliğiMüdürlüğü ekipleri, bilinçlendirme faaliyetleri kapsamında ilçedeki Mehmetçikİlkokulu’nda öğrencilerle bir araya geldi. Çevre bilinci ve atık yönetimikonusunda hazırlanan filmlerin gösterildiği ve bilgilerin aktarıldığıfaaliyette, öğrencilere çevre bilincini geliştirecek hediyeler verildi.

 

Cumhurbaşkanı eşi Emine Erdoğan Hanımefendi himayelerindeyürütülen, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 7 yıldıruygulanan “Sıfır Atık Projesi” paydaşlarından olan Eyyübiye Belediyesi,okullarda öğrencilerle buluşarak atık yönetimi konusunda bilinçlendirme vefarkındalık kazandırma çalışmaları yürütüyor.

 

Proje çerçevesinde, Sıfır Atık Toplama Aracı ile ilçedekiMehmetçik İlkokulu’na giden Eyyübiye Belediyesi Sıfır Atık ve İklim DeğişikliğiMüdürü Uğur Yılmaz ile müdürlük çalışanı Çevre Mühendisleri, sınıfları ziyaretederek öğrencilere projeyi tanıttılar. Atık yönetimi ve çevre bilinci konulufilm gösteriminin ardından, öğrencilere atık yönetimi hakkında bilgilerinverildiği faaliyette, öğrencilerin merak ettiği sorular da cevaplandı.

 

Plastik, cam, kağıt ve pil gibi atık ayrıştırmakutularının öğrencilerin kullanabileceği noktalara bırakıldığı etkinlikte,Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş’un öğrencilere hediye ettiği çevreyeduyarlı eğitim oyuncakları ve boyama kalemleri dağıtıldı.

 

Faaliyet hakkında açıklamalarda bulunan EyyübiyeBelediyesi Sıfır Atık ve İklim Değişikliği Müdürü Uğur Yılmaz, sıfır atıkyönetiminin gelecek için ne kadar önemli olduğunu öğrencilere aktardıklarını,öğrencilerin de bu konuya çok meraklı olduğunu belirterek, öğrencilere BaşkanMehmet Kuş’un gönderdiği hediyeleri takdim ettiklerini ifade etti. “Geleceğeyatırım yapmak istiyorsak öğrencilerden başlamamız lazım. Bu nedenlefaaliyetlerimize ilkokullardan başladık” diye konuştu.

 

Sıfır Atık Toplama aracının Eyyübiye’nin farklınoktalarında duracağını ve vatandaşların ayrıştırdığı atıkları toplayacağınıbelirten Yılmaz, “Vatandaşlarımızdan ricamız, ellerinde bulunan atıkları mümkünolduğu kadar plastik, kağıt ve cam olarak ayrıştırmaları ve bizeulaştırmalarıdır. Biriktirdikleri atıklar varsa biz de gidip alabiliriz.Hepimizin tek amacı geleceğimizi kurtarmak olmalı. Geleceğimizi, yaşanabilirbir dünya haline hep birlikte getirelim” dedi.

 

Faaliyet kapsamında önemli bilgiler edinen ve sıfır atıkyönetimi konusunda bilinçlenen öğrenciler de gönderdiği hediyeler nedeniyleBaşkan Mehmet Kuş’a teşekkür ettiler.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
186 milyon liralık tarımsal destekleme ödemesi hesaplara aktarıldıÖnceki Haber

186 milyon liralık tarımsal destekleme ö...

Şanlıurfa’da ’torbacı’ operasyonunda 16 tutuklamaSonraki Haber

Şanlıurfa’da ’torbacı’ operasyonunda 16...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar