Şanlıurfa
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Eyyübiye Sera Kent çiftçilere eğitim desteği verecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Eyyübiye Sera Kent çiftçilere eğitim desteği verecek
Abone ol
Eyyübiye Sera Kent’teki çalışmaları yerinde inceleyen Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, burada edindikleri tecrübe ve birikimleri çiftçilere aktararak, bölgede ürün çeşitliliğini artıracak bir proje üzerine hazırlık yaptıklarını söyledi. Eyyübiye Belediye Meclis Başkanvekili Abdullah Samak vebelediye iştirak şirketi Eybel Proje A.Ş. Genel Müdürü Eda Çakmaklı ilebirlikte Sera Kent’teki çalışmaları inceleyen Başkan Mehmet Kuş, burada yapılanüretim hakkında sorumlu ziraat mühendislerinden bilgi aldı.Eyyübiye Sera Kent’in meyvelerini hızlı şekilde almayabaşladıklarını belirten Başkan Mehmet Kuş, son iki ay içerisinde iki buçukdekarlık seradan 25 tona yakın mahsul elde edildiğini, son bir ayda ise ikidefa biber hasadı yaparak 5 ton biber üretildiğini ifade etti. Bölgedeyetiştiriciliği yeni yapılmaya başlanan tropik ejder meyvesi yetiştiriciliğindeiki yıl önce dikilen çeliklerin çiçek vermeye başladığını kaydeden Başkan Kuş,bu yıl ejder meyvesinde bereketli bir hasat beklediklerini söyledi.Eyyübiye Sera Kent’in kuruluş amacının sadece üretim veistihdam olmadığını, asıl maksadın seracılıkta edinilen tecrübe ve birikiminbölge çiftçisine aktarılarak seracılığı ve ürün çeşidinin geliştirilmesiolduğunu aktaran Başkan Kuş, “Bu konuda GAP Bölge Kalkınma İdaresiBaşkanlığı’yla görüşmelerimiz devam ediyor. Buradaki ürün çeşitliliğini vetecrübelerimizi çiftçilerimize aktaracağız. Ejder meyvesi ve çalışmalarınıyürüttüğümüz farklı ürünlerin yetiştiriciliği konusunda Şanlıurfalı üreticininönünü açacak eğitim desteği de vermeye başlayacağız. Rabbim bereketli kılsın,inşallah bu ekibimizle daha güzel projelere hep birlikte imza atmaya devamedeceğiz” diye konuştu.

Eyyübiye Belediye Meclis Başkanvekili Abdullah Samak vebelediye iştirak şirketi Eybel Proje A.Ş. Genel Müdürü Eda Çakmaklı ilebirlikte Sera Kent’teki çalışmaları inceleyen Başkan Mehmet Kuş, burada yapılanüretim hakkında sorumlu ziraat mühendislerinden bilgi aldı.

Eyyübiye Sera Kent’in meyvelerini hızlı şekilde almayabaşladıklarını belirten Başkan Mehmet Kuş, son iki ay içerisinde iki buçukdekarlık seradan 25 tona yakın mahsul elde edildiğini, son bir ayda ise ikidefa biber hasadı yaparak 5 ton biber üretildiğini ifade etti. Bölgedeyetiştiriciliği yeni yapılmaya başlanan tropik ejder meyvesi yetiştiriciliğindeiki yıl önce dikilen çeliklerin çiçek vermeye başladığını kaydeden Başkan Kuş,bu yıl ejder meyvesinde bereketli bir hasat beklediklerini söyledi.

Eyyübiye Sera Kent’in kuruluş amacının sadece üretim veistihdam olmadığını, asıl maksadın seracılıkta edinilen tecrübe ve birikiminbölge çiftçisine aktarılarak seracılığı ve ürün çeşidinin geliştirilmesiolduğunu aktaran Başkan Kuş, “Bu konuda GAP Bölge Kalkınma İdaresiBaşkanlığı’yla görüşmelerimiz devam ediyor. Buradaki ürün çeşitliliğini vetecrübelerimizi çiftçilerimize aktaracağız. Ejder meyvesi ve çalışmalarınıyürüttüğümüz farklı ürünlerin yetiştiriciliği konusunda Şanlıurfalı üreticininönünü açacak eğitim desteği de vermeye başlayacağız. Rabbim bereketli kılsın,inşallah bu ekibimizle daha güzel projelere hep birlikte imza atmaya devamedeceğiz” diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şanlıurfa’da 6 kayıp çocuk ailelerine kavuştuÖnceki Haber

Şanlıurfa’da 6 kayıp çocuk ailelerine ka...

Hilvan-Siverek yolunda kamyon devrildi: 2 yaralıSonraki Haber

Hilvan-Siverek yolunda kamyon devrildi:...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar