Şanlıurfa
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan konut kredisi açıklaması

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan konut kredisi açıklaması
Abone ol
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ilk evini alacaklara kredi desteği ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Cevdet Yılmaz, “İlk ev alımında kredi erişimini sağlıyoruz. İkinci ve üçüncü konut alımında artık pek kredi imkânı yok” açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı YardımcısıCevdet Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen kabine toplantısısonrası basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Aile ve Gençlik FonuKurulması Hakkında Kanun Teklifi'ne ilişkin soru üzerine CumhurbaşkanıYardımcısı Cevdet Yılmaz, "Önce pilot uygulama olarak deprem bölgesindenbaşlayacak. Sonra tüm Türkiye'ye yaygınlaşacak. Özellikle, gençlere evlilikkredisi dediğimiz 150 bin lira, iki yılı geri ödemesiz, 4 yıllık krediyledestek verme mekanizmasını içeriyor. İleride fonlar, imkanlar arttıkça başkadestekler de tabii ki söz konusu olacak ama aşama aşama gidecek"ifadelerini kullandı.

İlk ev alacaklara krediverilmesi konusundaki bir soru üzerine de Yılmaz, şunları kaydetti:

"Merkez Bankası ile BDDK, ikinci ve üçüncü ev alımında krediye erişimizorlaştırdı, biliyorsunuz. İlk ev alımında kredi erişimini sağlıyoruz. Oradabir düzenleme yapacağız demiştik, onu bu şekilde yapmış olduk. İkinci ve üçüncükonut alımında artık pek kredi imkânı yok. İkinci, üçüncü konuta kredi imkanıolmayınca konut kredi imkânları ilk konut sahipliği için kullanılmış oluyor.Konut sahipliği meselesini sadece kredi odaklı değil aynı zamanda konut arzıylabirlikte düşünmek lazım. Konut arzı ve konut talebi şeklinde… Aksi takdirdesırf krediyi düşünürseniz, konut fiyatlarını istemediğiniz yere götürmeihtimaliniz var. Konut arzını ve konut talebini dengeli bir şekilde yönetmemizgerekiyor".

BİHA 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şanlıurfa’da trafik denetimleri devam ediyorÖnceki Haber

Şanlıurfa’da trafik denetimleri devam ed...

Şanlıurfa’da uyuşturucu operasyonu: 1 gözaltıSonraki Haber

Şanlıurfa’da uyuşturucu operasyonu: 1 gö...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar