Şanlıurfa
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Başkan Yalçınkaya’nın çabaları sonuç verdi! Akçakale OSB kuruluyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Yalçınkaya’nın çabaları sonuç verdi! Akçakale OSB kuruluyor
Abone ol
Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulması için Ankara’da temaslarını sürdüren Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya’nın çabaları sonuç verdi. Kurulacak sanayi alanı Resmi Gazete’de yayımladı. Başkan Yalçınkaya “Bin fabrikanın burada bacası tütecek, 30 bin kişiye ekmek kapısı açılacak” dedi.

Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya’nın hayalinikurduğu ve ilçenin gelecek yüzyılını şekillendirecek dev yatırım projesiOrganize Sanayi Bölgesi (OSB) resmen kuruluyor.

Akçakale’de 295 hektarlık yeni sanayi alanı kurulacağınailişkin Cumhurbaşkanlığı kararı, 3 Ekim 2023 tarihli Resmi Gazete'deyayımlandı. Göreve geldiği günden bu yana ilçedeki işsizliğe karşı, mevsimliktarım işçiliğinin önüne geçmek için OSB kurulması talebini Ankara temaslarıkapsamında ilgili Bakanlıklara ileten ve her fırsatta bu hayalini dile getirenBaşkan Yalçınkaya alınan karar sonrası sanayi alanının kurulacağı bölgeyegitti.

BAŞKAN YALÇINKAYA: BİN FABRİKANIN BACASI BURADA TÜTECEK

OSB’de bin fabrika kurulacağını ve 30 bin kişilikistihdam sağlanacağını belirten Başkan Yalçınkaya mutluluğunu şu sözlerle dilegetirdi:

“Akçakale’nin yüzyılını bu boş tarladanşekillendiriyoruz. 4 yıldır iş başındayız ve geldiğim günde beri her gün bütünBakanlık kapılarında dediğim; Organize Sanayi Bölgesi’ni (OSB) açalım. ÇünküAkçakale’nin sadece il dışında 30 bin mevsimlik tarım işçisi var. Yozgat’ta,Nevşehir’de, Konya’da hepsi mevsimlik tarım işçisi olarak bulunuyor ve yollardatrafik kazalarında can veriyorlar. OSB’de bin fabrikamız olacak. 7 bin deyerleşim alanımız olacak. Hem Akçakale, hem Harran, hem Suruç, hem Suriye hemde Urfa’ya hizmet edecek bir OSB. Konumu itibariyle mükemmel bir alan. İhracatve üretim olacak. Bin fabrikanın burada bacası tütecek. Bu gayret, bu aşk, buheyecanla göreve başladık. Bütün hedefimiz burada bin iş insanına iş alanıoluşturmak, 30 bin kişiye ekmek kapısı açmak, ihracat merkezini buraya taşımak.Marka şehir oluşturmak istiyoruz. Bu gayretle gecemizi, gündüzümüze kattık.Akçakale’nin önüne bu fırsatı koyduk. Bütün bölgeye hayırlı olsun.”

BİHA


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Karaköprü’de okul kantinlerinde denetimÖnceki Haber

Karaköprü’de okul kantinlerinde denetim

Urfa firmalarından güç birliğiSonraki Haber

Urfa firmalarından güç birliği

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar