Şanlıurfa
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Başkan Beyazgül: Bilime, teknolojiye ve inovasyona çok önem veriyoruz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Beyazgül: Bilime, teknolojiye ve inovasyona çok önem veriyoruz
Abone ol
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Konferans Salonunda düzenlenen programda 6. GAP Yeşil İnovasyon Proje Yarışması tanıtımı kapsamında kentte görev yapan bilişim öğretmenleriyle bir araya geldi. Başkan Beyazgül gençlerin önünü açmaya devam edeceklerini kaydetti.

 

Şanlıurfa BüyükşehirBelediyesi, Harran Üniversitesi ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi ve Şanlıurfa İlMilli eğitim Müdürlüğü’nün destekleriyle, gençlerin sürdürülebilir çevre veyeşil teknoloji alanlarında yeteneklerini keşfetmeleri ve geliştirmeleri için6. GAP Yeşil İnovasyon Proje Yarışması için kentteki öğretmenlerle bir arayagelindi.

Mezopotamya Lıvıng LabTeknoloji ve İnovasyon Merkezi ve paydaş kurumlarının sunumlarının da yapıldığıprogramda yaklaşan 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla salondaki tümöğretmenlerin günlerini tebrik ederek konuşmalarına başlayan Başkan Beyazgül,  geleceği yakından takip etmek isteyen gençleriçin bilime, teknolojiye ve inovasyona çok önem verdiklerini ifade etti.

BAŞKAN BEYAZGÜL: GENÇLİĞİNÖNÜNÜ AÇMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Başkan Beyazgül,“Şanlıurfa’da kurumların bir arada çalışmaları, çok çok önemlidir. ŞanlıurfaBüyükşehir Belediyesi olarak Harran Üniversitemiz, GAP İdaremiz, Milli EğitimMüdürlüğümüz ile koordineli bir şekilde çalışarak bir pazılın parçalarınıtamamlamış oluyoruz. Bu tablo birleşince ortaya güzel bir tablo çıkmış oluyor.Mezopotamya Lıvıng Lab Teknoloji ve İnovasyon Merkezini kurduk. Katılmışolduğumuz TEKNOFEST yarışmasında da Türkiye ikincisi olduk. Çocuklarımızı artıkgeleceğe yönelik yetiştirmemiz gerekiyor. Kurmuş olduğumuz bilim merkezinifaaliyete geçirdik. Çocuklarımız, gençlerimiz için otobüsler tahsis ettik.Öğretmenlerimizin istemeleri halinde çocuklarımızı okullarından otobüslerlealarak bilim merkezindeki ortamı oradaki bilime ve gözleme dayalı çalışmalarıgörmelerini sağlıyoruz. Günümüzde de eğitim sadece kitaplarla değil hemokuyarak hem de uygulayarak yapılmalıdır. Dijital sinemamızı da kurarakŞanlıurfa’da öğrencilerimizi okullarından alarak ücretsiz bir şekilde sinemaile tanıştırıyoruz. Tiyatro ekibimiz de yine çokluklarımızla buluşmaya devamediyor. Bir yandan eğlenirken diğer yandan eğitici çalışmalardan dafaydalanabiliyor çocuklar. Çocuklarımızın hayal etmesini sağlayabilirsekonların hayallerini gerçekleştirmelerini sağlayacak ortamı sağlayabilirsekçocuklar da kendilerini teknoloji ve inovasyonun içinde geliştirebiliyorlar.” diyekonuştu.

GAP Bölge İdare BaşkanvekiliNusret Mutlu ve Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu da programdabirer konuşma yaparak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdiler.

Programın sonundaMezopotamya Lıvıng Lab Teknoloji ve İnovasyon Merkezi, Gap İdaresi ve MilliEğitim Müdürlüğü tarafından çeşitli sunumlar yapıldı.

 BİHA


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Viranşehir Belediyesinden Aile Destek Merkezinde YKS’ye hazırlanan öğrencilere kaynak kitap seti desteğiÖnceki Haber

Viranşehir Belediyesinden Aile Destek Me...

Şanlıurfa’da telefon dolandırıcılarına operasyonSonraki Haber

Şanlıurfa’da telefon dolandırıcılarına o...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar