Şanlıurfa
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş Aile ve Gençlik Fonu’nun detaylarını açıkladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bakan Mahinur Özdemir Göktaş Aile ve Gençlik Fonu’nun detaylarını açıkladı
Abone ol
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu’nu oluştururken uluslararası kriterlerden faydalandıklarını belirterek, “İlk etapta Adıyaman, Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri ile Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya’daki gençlerimizin başvurularını alacağız.” dedi. Şanlıurfa deprem bölgesi olmasına rağmen “Aile ve Gençlik Fonu”na ilk başvuran iller arasında yer almadı.

Aile ve Sosyal HizmetlerBakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaCumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen kabine toplantısının ardındangazetecilerin sorularını yanıtladı.

Aile ve Sosyal HizmetlerBakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Aile ve Gençlik Fonu'nu oluştururkenuluslararası kriterlerden faydalandık. Ancak deprem bölgesi için şartlarıözellikle esnettik, farklı tuttuk. İlerleyen süreçte ise programı tümgençlerimizi kapsayacak şekilde bütün Türkiye'de yaygınlaştıracağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın"Aile ve Gençlik Fonu"na başvuruların 15 Şubat'ta başlayacağınayönelik açıklamasını hatırlatması üzerine Bakan Göktaş, başvuruların söz konusutarih itibarıyla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının internet sitesindenalınmaya başlayacağını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ınvizyonu doğrultusunda oluşturulan Aile ve Gençlik Fonu'nda pilot bölge olarakdeprem bölgesinin belirlendiğini ifade eden Göktaş, şunları söyledi:

"Aile ve Gençlik Fonu'nuoluştururken uluslararası kriterlerden faydalandık. Ancak deprem bölgesi içinşartları özellikle esnettik, farklı tuttuk. İlk etapta Adıyaman, Gaziantep'inİslahiye ve Nurdağı ilçeleri ile Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'dakigençlerimizin başvurularını alacağız. İlerleyen süreçte ise programı tümgençlerimizi kapsayacak şekilde bütün Türkiye'de yaygınlaştıracağız.Gençlerimizin hem evlilik hayallerine hem de farklı projelerine destek olmayıhedefledik. Aile kurma yolunda ilk adımı atacak gençlerimize faizsiz krediimkanı sunacağız. Gençlerimiz bu destekle aynı zamanda kendi projelerini dehayata geçirebilecek. Programın ekonomik destek kısmı ile başvurusu onaylanankişilere toplam 48 ay vadeli 2 yılı geri ödemesiz 150 bin lira kredi desteğisunulacak. Fonda biriken parayla orantılı şekilde süreci yürüteceğiz."

Başvuru şartlarında yaşkriteri olup olmadığına ilişkin soru üzerine Göktaş, "Yaş gruplarınailişkin incelemeler yapıldı. Fondan faydalanmak isteyen gençlerimizin başvurutarihi itibarıyla 18-29 yaş arasında yani 30 yaşından gün almamış olması gerekiyor"diye konuştu.

Başka bir gazetecinin fondanyararlanmak isteyenlerin gelirlerine yönelik bir kriterin olup olmadığınayönelik sorusuna Göktaş, "Yoğun fizibilite çalışmaları yapıldı,uluslararası kriterler incelendi. Çok sayıda gencimizin söz konusu fondanyararlanması için çiftlerin gelir toplamının brüt 2 asgari ücreti aşmamasıgerektiği yönünde bir kriter belirlendi" yanıtını verdi.

Fondan yararlanmakisteyenlerin başvuru tarihi itibarıyla resmi nikah gününe en az 2 ay en fazla 6ay kalmış olması gerektiğine işaret eden Göktaş, başvuruların özenledeğerlendirileceğini söyledi.

Değerlendirmelerin ardındangerekli şartları taşıyanların fondan yararlanacağını aktaran Göktaş,"Fondan yararlanacak gençlerimizin Bakanlığımızın evlilik öncesi sunacağıeğitim ve danışmanlık hizmetinden yararlanmak ve evlilik sonrasında sunacağıeğitim ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanmayı taahhüt etmesi gerekiyor. Bufonla Türkiye'nin yeraltı zenginliklerinden elde edilecek gelirlerlegençlerimizin geleceğine yatırım yapacağız" açıklamalarında bulundu.

BİHA 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Haliliye’de parklara kamera takılıyorÖnceki Haber

Haliliye’de parklara kamera takılıyor

Birecik’te uyuşturucu operasyonu yapıldıSonraki Haber

Birecik’te uyuşturucu operasyonu yapıldı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar