Şanlıurfa
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

B sınıfı ehliyetle 125 cc motosiklet kullanılabilecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
B sınıfı ehliyetle 125 cc motosiklet kullanılabilecek
Abone ol
En az 2 yıllık deneyime sahip B sınıfı ehliyete sahip olanlar, A1 sınıfı sürücü belgesi ile kullanılabilen motosikletleri de sürülebilecek. Karar Resmi Gazete’de yayımlandı.

Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle,B sınıfı ehliyeti olanlar başvuru yapmaları halinde A1 sınıfındakimotosikletleri de kullanabilecek. Karar Resmi Gazete’de yayımlandı.

Değişiklikle birlikte B sınıfı ehliyetiolanlar, A1 sınıfındaki (125 cc-11 kw-14 hp )motosikletleri kullanabilecek. 

Motosiklet kullanmak isteyen B sınıfındaki sürücülerdebaşvuru tarihinden 5 yıl öncesine kadar ehliyetinin geçici veya daimi olarakgeri alınmamış olmaması, en az 2 yıl B sınıfı geçerli sürücü belgesinesahip olması şartları aranacak.

Resmi Gazete'de yer alan değişiklik şu şekilde:

"B sınıfı sürücü belgesi ile;

a) Deneyim bakımından en az 2yıllık B sınıfı geçerli sürücü belgesine sahip olmak,

b) Sürücü Adayları veSürücülerde Aranacak Sağlık Şartları ile Muayenelerine Dair Yönetmelikte ikitekerlekli araçları kullanacaklar için aranan sağlık şartlarını taşımak,

c) Başvuru tarihinden itibarengeriye doğru beş yıl içinde 2918 sayılı Kanuna istinaden daha önce sürücübelgesi geçici veya daimi olarak geri alınmamış olmak,

koşullarıyla Millî EğitimBakanlığı Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliğinde bu fıkradabelirtilen şartları taşıyanlar için belirlenen direksiyon eğitimi dersinintamamlanarak uygulama sınavında başarılı olunması ve buna dair Millî Eğitim Bakanlığıncadüzenlenen A1 sınıfı sertifikanın sürücü belgesi sistem kayıtlarınaişlenmesi halinde her türlü ticari faaliyette kullanılan motosikletler hariçolmak üzere ülkemiz sınırları içerisinde A1 sınıfı sürücü belgesi ilekullanılabilen motosikletler de sürülebilir. Bu duruma ilişkin olarak sürücübelgesi sistem kayıtlarına gerekli kod eklenir, ayrıca sürücü belgesi üzerinekod yazılmaz. Ancak söz konusu kişiler istemeleri halinde 2 yıl içerisindesertifikalarını sürücü belgesine işletebilirler. Sistem kayıtlarında bu kodasahip olan kişinin bu fıkrada sayılan şartlardan herhangi birini kaybetmesi yada 2918 sayılı Kanuna istinaden sürücü belgesinin geçici veya daimî olarak gerialınması halinde başka bir işleme gerek kalmaksızın bu yetkisi trafik kolluğu veyasürücü belgesi vermeye yetkili birimlerce iptal edilir.”

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şanlıurfaspor’dan 3 transfer birdenÖnceki Haber

Şanlıurfaspor’dan 3 transfer birden

Zeki Yıldırım’dan Nihat Çiftçi’ye destekSonraki Haber

Zeki Yıldırım’dan Nihat Çiftçi’ye destek

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar