Şanlıurfa
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Atamalar, Urfa'nın yarasını kapatamadı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Atamalar, Urfa'nın yarasını kapatamadı
Abone ol
Şanlıurfa'da nüfusun hızla artması ile birlikte öğretmen açığı da artarken, bugün 20 bin öğretmenin ataması gerçekleşti.

ŞANLIURFA/Nüfusu 2 milyona yaklaşan ve yeni doğumlarla sürekli nüfusu artan Şanlıurfa’da öğretmen açığı kapandı mı?

Bugün, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un katılımıyla 20 bin sözleşmeli öğretmenin ataması MEB Başöğretmen Salonu'nda gerçekleşti. Atamaların yapılması ile birçok öğretmen ve ailesini büyük bir sevinç sararken, gözler atamaların yapıldığı kentlere çevrildi. 

Özellikle eğitimde yaşanan sorunları ile Şanlıurfa'da beklentiler yüksekti. Yaşanan iç savaş sonrası Suriyelilerin birçoğunun yaşam sürdüğü Şanlıurfa'da nüfus hızla artarken, eğitimde de gerilemeler yaşandı. Okul yetersizliği, sınıf kalabalığı, öğretmen açığı derken, kent yapılan son sınavlarda geçtiğimiz yıllara nazaran başarı da gösteremedi. 

URFA'DA AÇIK KAPANDI MI?

Bugün yapılan atamanın, özellikle kentin kırsalındaki öğretmen açığını kapatması bekleniyordu. Türkiye genelinde 20 bin atama gerçekleşirken, Urfa'ya 2 bin 53 öğretmenin düştüğü öğrenildi. Kente 2 bin 53 öğretmenin atanması ile 4 bin 843 olan öğretmen açığı da 2 bin 790'a düştü. 

ÜCRETLİ ALIM OLMAYACAK!

Urfa'ya düşen öğretmen sayısının yeterli düzeyde olduğunu kaydeden Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, eş durumunun ve sözleşmeli öğretmenlerin izleyeceği yolun rakamlarda oynama yapacağını da belirtti. Ancak öğretmen açığının yarıya inmesi ile bu yıl ücretli öğretmen alımının yapılmayacağı öğrenildi. 

GÖREV, 2 EYLÜL'DE

Öte yandan, ataması yapılan sözleşmeli öğretmenler 2 Eylül itibarıyla göreve başlayacak. Kalkınmada öncelikli illere atanan sözleşmeli öğretmenlerin, aynı eğitim kurumunda 4 yıl sözleşmeli olarak çalıştıktan sonra, 2 yıl da kadrolu görev yapması gerekiyor.

Özlem DİKMEN-BİHA


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Karaköprü'de ilk etap sona erdiÖnceki Haber

Karaköprü'de ilk etap sona erdi

Urfa'daki öğretmen açığı kapandı mı?Sonraki Haber

Urfa'daki öğretmen açığı kapandı mı?

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar