Şanlıurfa
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Acı yerine tatlı çiğköfte yaptı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Acı yerine tatlı çiğköfte yaptı
Abone ol
Şanlıurfa’nın geleneksel lezzetlerinden biri olan ve tüm Türkiye tarafından sevilerek tüketilen çiğ köfte için her geçen gün yeni tarifler ortaya çıkıyor. Son olarak Diyarbakırlı bir usta acı yerine çikolatalı çiğ köfte yaptı. Şanlıurfa’nınvazgeçilmezleri arasında yer alan çiğ köfte son yıllarda Adıyaman, Diyarbakırve Gaziantep gibi şehirler yaptığı farklı tariflerle çiğ köftenin kendilerineait olduğunu iddia etmeye başladı.Şanlıurfaözgü olan ancak son yıllarda bütün Türkiye’nin tanıdığı ve zevkle tükettiği çiğköfte, esmer bulgur, iyi çekilmiş yağsız kıyma, Urfa isotu, salça, soğan, pulbiber, kimyon, karabiber, soğan ve yeşilliklerin itinayla yoğrulmasıylahazırlanıyor.Şanlıurfalılarınetle, Adıyamanlıların ise etsiz yoğurması, iki kentin çiğ köftesini ayırantemel özellik olarak biliniyor.Son günlerdesosyal medyadan adını duyuran Diyarbakırlı bir usta ise acı yerine çikolatalıçiğ köfte yaptı. Diyarbakırlıusta, İsviçre ve Hollanda’dan getirttiği çikolatayla yoğurduğu ve‘Çiğkoftelatta’ ismiyle markalaştırdı.BİHA

Şanlıurfa’nınvazgeçilmezleri arasında yer alan çiğ köfte son yıllarda Adıyaman, Diyarbakırve Gaziantep gibi şehirler yaptığı farklı tariflerle çiğ köftenin kendilerineait olduğunu iddia etmeye başladı.

Şanlıurfaözgü olan ancak son yıllarda bütün Türkiye'nin tanıdığı ve zevkle tükettiği çiğköfte, esmer bulgur, iyi çekilmiş yağsız kıyma, Urfa isotu, salça, soğan, pulbiber, kimyon, karabiber, soğan ve yeşilliklerin itinayla yoğrulmasıylahazırlanıyor.

Şanlıurfalılarınetle, Adıyamanlıların ise etsiz yoğurması, iki kentin çiğ köftesini ayırantemel özellik olarak biliniyor.

Son günlerdesosyal medyadan adını duyuran Diyarbakırlı bir usta ise acı yerine çikolatalıçiğ köfte yaptı.

Diyarbakırlıusta, İsviçre ve Hollanda’dan getirttiği çikolatayla yoğurduğu ve‘Çiğkoftelatta’ ismiyle markalaştırdı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Siverek’te trafik kazası: 1 ölü, 3 yaralıÖnceki Haber

Siverek’te trafik kazası: 1 ölü, 3 yaral...

Şanlıurfa Adalet Sarayı ek hizmet binasının temeli atıldıSonraki Haber

Şanlıurfa Adalet Sarayı ek hizmet binası...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar